Frøkjær: Vi har et klart koncept nu

OB er i fuld gang med forberedelserne til den kommende sæson i Superligaen, hvor der stadig mangler to træningskampe inden den første kamp i sæsonen mod FC Midtjylland.

Forberedelserne har været i gang i omkring to og en halv uge, og Mads Frøkjær har været rigtig glad for at komme tilbage igen.

– Det har været dejligt at komme tilbage igen, selvom vi hele tiden ser frem mod ferie. Når man er på ferie, savner man sjovt nok også sin hverdag. Det er et sjovt miljø at være en del af i en fodboldklub, så det har været rart at komme tilbage til gutterne igen og lave lidt sjov og ballade.

– Opstarten er altid lidt sjov, især med ny træner. Det var det også dengang med Jakob Michelsen. Der bliver spillet en masse fodbold, og alle starter fra nul, og alle vil vise sig frem. Der er sådan en god stemning, og folk vil træne. Så det har været dejligt at komme tilbage igen.

I sidste sæson var Jakob Michelsen træner frem til marts, hvor han blev fyret, og Michael Hemmingsen tog over. Frøkjær mener også, man kan mærke forskel på de to og så den nye træner, Andreas Alm.

– Man kan mærke forskel på alle mennesker, og det behøver ikke altid tage lang tid, før man kan se en forskel. Jeg føler, det er en anden ledelsesstil og en anden trænerprofil, vi har fået ind nu, end hvad Jakob og Michael var.

– Det har været fint at få det ind. Han ved, hvad han vil, og har et ret klart koncept, og tager én del ad gangen. Det er det, han vil, og det er det, han finpudser efter.

– Hvor vi før har været meget tilbøjelig til at ændre fra kamp til kamp, og have ret meget fokus på modstanderen, så virker det til, at der er fokus på os selv, og så er det måske mere modstanderen, der skal forholde sig til os.

– Selvom svensk ikke altid er det nemmeste at forstå, så synes jeg, han har været fin til at formidle de ting, han gerne vil, og vi har også haft vanvittigt mange små møder hele tiden, både inden og efter træning, hver dag her i opstarten. Så han har også udnyttet tiden godt i forhold til at forklare os alle sammen, hvad det er, han vil, og hvad hans plan er.

I slutningen af sidste sæson røg den unge spiller ind i en skade, og han kan godt stadig mærke, at han har været væk fra træningsbanen i længere tid end holdkammeraterne.

– Jeg kan stadig mærke et lille efterslæb. Jeg har jo nærmest haft to-tre ugers ekstra ferie i forhold til de andre. Selvfølgelig har jeg lavet noget i mellemtiden, men tre uger er meget i fodbold. Jeg kan godt mærke, at kroppen lige er lidt bagud på nogle punkter, og lige skal i omdrejninger igen.

– Jeg træner fuldt med de andre, og har ikke de store problemer, udover at jeg mærker lidt ømhed, men det tager også noget tid, før en lyske bliver helt god igen. Så det er fint nok.

Frøkjær leverede en fremragende præstation i sidste sæsons første kamp mod FCK, men i resten af sæsonen ramte han ikke for alvor det samme niveau. I den kommende sæson håber han på, at han kan ramme et mere kontinuerligt niveau.

– Nu er der jo kommet nogle nye trænere ind, og det tyder på, at jeg får en lidt anden rolle, mere centralt i banen. Først og fremmest er målsætningen at gøre mig fortjent til at spille. Vi er mange gode offensive spillere, og lige nu virker det til, det er mig og Issam, der kæmper med hinanden, og ham har de jo også lige forlænget med, så ham tror de meget på også. Det er den første lille kamp, jeg skal tage op.

– Når jeg får lov til at spille, skal jeg bare gribe min chance. Jeg har ikke sådan et overordnet mål. Det skal være mere kontinuerligt. FCK-kampen var god for os alle sammen, og vi gjorde hinanden gode. Vi er afhængige af hinanden.

– For mig er det bare at komme ind at spille. Så skal jeg gøre de andre bedre, og de skal gøre mig bedre.

Hvad er din fornemmelse her halvanden uge før første Superligakamp?

– Det er svært at sige. I sidste træningskamp var det Issam, der fik 60 minutter. Nu spiller vi mod Brøndby på onsdag, og det er jo svært at sige, hvem der får lov til at starte inde der.

– Det er jo også en anden position, jeg ikke har spillet de sidste par år, men det passer mig fint at komme derind, og så må jeg jo vente, til det er mig, der er bedst.

– Jeg vil gerne spille, det er der jo ikke så meget i. Men jeg må også acceptere, at jeg har et lille efterslæb, som gør, at jeg måske halter lidt efter fysisk i forhold til de andre. Der er også en ny træner, som jeg går ud fra, har set meget på os, og man kan sige, at efter han er blevet ansat, er det begrænset, hvor meget jeg har spillet, fordi jeg blev skadet.

– Det handler for mig bare om at gøre det godt, når jeg får muligheden. Om det så er det sidste kvarter, eller de første 70 minutter, det er ikke så vigtigt. Så længe jeg gør det godt, skal jeg jo nok få lov til at spille.

One Reply to “Frøkjær: Vi har et klart koncept nu”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *