Frøkjær træner igen: Ikke i spil til kampen mod AaB

Mads Frøkjær pådrog sig en skade under vinterens træningslejr i Tyrkiet, og den var så slem, at han blev sendt hjem, før de andre spillere tog tilbage til Danmark.

Han har derfor siddet ude i noget tid, hvor han ikke har været på træningsbanen, men nu træner han igen med holdkammeraterne til stor glæde for ham selv.

– Det er selvfølgelig dejligt. Det er derfor vi spiller fodbold. Det er sjovt at være ude og røre bolden i et eller andet omfang og være en lille dreng igen, så det er rart at kunne være lidt med igen.

Selvom Frøkjær er i gang igen, så mangler der stadig noget på formen, før han kan være fuldt med, og før han igen er, hvor han skal være.

– Ja, den skal stille og roligt arbejdes tilbage; men der er stadig lige lidt før jeg kan være fuldt med, så jeg skal stadig lige passe lidt på mig selv, og ikke lade mig rive med af det gode forårsvejr, og den bedring der har været skal lige have de sidste 10-15 % med før jeg kan spille, og formen også er der.

Så du er altså ikke i spil til på mandag?

– Det tror jeg ikke, nej.

OB har indtil videre spillet tre kampe i Superligaen i denne sæson, hvor Frøkjær har set til fra sidelinjen, og herfra har han set nogle gode takter, i hvert fald i fem ud af seks halvlege.

– Jeg synes, jeg har set en god performance ovre i Parken, hvor man måske var lidt uheldig med hvert fald det første mål, og manglede måske også at skabe de helt store målchancer, og så synes jeg, vi spiller helt op med et Midtjylland hold, og dybest set godt kunne have fortjent de 3 point, hvis det ikke var for et lidt uheldigt 2-2 mål. på den måde synes jeg, det har været en positiv start, og så synes jeg vi ovre i Haderslev spiller en god kamp, hvor vi får skabt mange store chancer på omstillinger, i en 1. halvleg der var god, og en 2. halvleg der var knap så god.

Nu har vi AaB på mandag, hvad bliver det for en opgave?

– Ja, hvad bliver det for en opgave, de spiller også med 3 nede bagved. Det virker jo ikke som om, de sprudler offensivt lige i øjeblikket. Jeg har sgu ikke set så meget til dem. Det virker som om hver gang vi har spillet mod dem, de er et fysisk hold, gode på standarder, stærk defensiv og god organisation, det er ikke ligefrem fordi de spiller ”klatten” rundt synes jeg.

Hvad skal vi være gode til for at få de tre point?

– Vi skal jo lave flere mål end dem, og vi skal blive ved med at skabe chancer, blive ved med at lægge på som vi har gjort i de sidste 2 kampe, og ikke lade os gå på hvis vi kommer bagud. Få hovedet skruet rigtigt på og tro på det, så vi kan få det bedste udgangspunkt inden de her nedrykningskampe.

For OB er det kun blevet til fire sejre i 20 kampe i Superligaen indtil nu, og derfor er det også ved at være på tide, at der igen kommer en sejr på kontoen.

– Jo, selvfølgelig skal vi det. Vi skal blive ved med at jagte sejrene, vi har trods alt også 2 spændende pokalsemifinaler og en eventuelt finale, der er det klart, at jo mere selvtillid vi kan tage med ind til de her kampe jo bedre er det. I nedrykningsspillet er man jo bedre stillet, hvis man kan få et mentalt overtag mod de andre hold.

AaB har nået deres målsætning, det har vi ikke, hvad skal så være planen nu?

– Næste målsætning skal jo være at blive nr. 7, når vi ikke kan komme i top 6. Man skal stræbe efter det bedste, så det er en 7. plads. Det tænker jeg må være det, ellers en pokalfinale. En 7. plads er det vi skal stræbe efter, man kan ikke stræbe efter mere.

Vi skal vel også have sund respekt for den nedrykningsstreg?

– Ja, det skal vi. Det skal alle, det skal der ikke herske nogen tvivl om, uanset hvor mange point vi har nu; men det er de indbyrdes kampe vi har, og så skal vi forhåbentligt få 6 point med her i de sidste 2 kampe over i nedrykningsspillet, og så er det jo nærmest kun 6 points kampe derfra, så det er jo op til os selv, det er der ikke så mange andre der kan gøre noget ved.