Frøkjær: Vi skal tage imod skældud

OB har fået en meget dårlig start på den nye sæson i Superligaen, hvor det efter de første tre kampe kun er blevet til et enkelt point.

Fredag aften gik det helt galt, da man hjemme på Odense Stadion havde besøg af FC Midtjylland, og her blev det til et smertefuldt nederlag på hele 5-1.

I anden halvleg blev OB skilt fuldstændigt ad af midtjyderne, og det var da også en tydeligt påvirket Mads Frøkjær, vi snakkede med efter kampen.

– Det jeg tager med mig fra kampen, det er, at vi laver de samme fejl defensivt, som vi har gjort i vores første to kampe, og som vi gjorde i det meste af sidste sæson. Det er den, der er hårdest at sluge som hold lige nu.

– Det virker som om, vi ikke kan komme videre fra de fejl, vi bliver ved med at lave. Det er fandme hårdt, for det bliver øvet hver dag til træning. Det bliver snakket igennem, og der er mange dialoger. Efter Frank (Hjortebjerg) er kommet til, er der kommet ekstra meget fokus på det defensive.

– Kampbilledet er egentlig irrelevant, for inde på banen er der en eller anden forestilling om, at man er lidt i kontrol, men når vi forsvarer, som vi gør, og det er hele holdet sammen, så kan vi ikke være i kontrol.

– Lige nu virker det som om, at vi skal lukke to mål ind pr. kamp som minimum, og også et eller to, hvor vi i hvert fald kan gøre det bedre både individuelt og som hold.

– Når man gør det som et hold mod FC Midtjylland, så har de så gode spillere, at man kan se, de får selvtillid på det. Kaba der har haft svært ved at ramme noget, der minder om et mål, mens han har været i FC Midtjylland, sparker den ind fra 30 meter. Sisto der har haft et lidt sjovt forløb her i opstarten, lægger den over i det lange hjørne. Dreyer halvflugter den. Vi giver dem unødvendigt meget selvtillid, og det straffer et tophold.

– Vi er ikke et tophold. Vi kan drømme om det, men vi leverer ikke overhovedet til at gøre os forhåbninger om det.

Er der noget, der skal adresseres på træningsbanen?

– Jeg synes, der bliver trænet helt vanvittigt på det. Man er jo naiv, hvis man tror, der ikke bliver arbejdet på det. En software-udvikler kan også være dårlig til at lave software, selvom han kæmper med det hver dag.

– Lige nu er kvaliteten ikke til det, vi øver på. Desværre. Vi bliver nødt til at tro på, at det kan vende. Indtil vi har vist, at vi kan vende det kontinuerligt, så fortjener vi alt den kritik, vi får.

– Vi må tage imod kritikken, men vi må også stå ved, at vi arbejder med den, for det gør vi fandme. Lige nu er der ikke rigtig resultat på det arbejde, og derfor er det helt fair at blive buhet ud efter kamp. Det er helt fair, det må vi tage med.

Frøkjær scorede selv OB’s enlige mål, da han udlignede til 1-1 i første halvleg, og selvom det var et flot mål, så kan han ikke bruge det til noget.

– Nej, det er fucking ligegyldigt. Det er så ligegyldigt, som noget kan være. Det ender med at blive en forfærdelig dag med ondt i baglåret og tabe 5-1 helt fortjent.

– Vi skal tage imod alt den skældud, vi får, men vi arbejder også med tingene, og vi gør vores bedste, selvom det ikke umiddelbart ser sådan ud på banen. Vi arbejder for det, og vi håber, og tror, at vi på et tidspunkt kan vise til fansene, at vi rent faktisk prøver, og vi gerne vil det.

Var det en fibersprængning, du fik i baglåret?

– Jeg har overhovedet ikke snittet til at uddanne mig til læge, så jeg vil heller ikke lege læge. Lige nu har jeg ondt, og det er det, jeg forholder mig til. Så må vi se. Jeg skal være jubeloptimist, så længe jeg kan være det, men jeg synes godt nok, jeg har været ret uheldig det sidste halve år.

Er vi i krise?

– Sportsverdenen er jo kun optur og nedtur. I sportens sprog er der kæmpe krise, og i hverdagens sprog kan man sige, at det har været en dårlig start.

– Der er en lang sæson forude, og sådan som Superligaen har været, lige siden den gik over i den her struktur, der rammer folk stimer. Kan du komme godt fra land, kan du tillade dig at være lidt sløjere senere hen. Omvendt har man set de senere år, at nogen er kommet lidt dårligere fra land, og så pludselig har ramt en god stime.

– Lige nu er det ikke godt, men jeg synes ikke, man skal tænke så langt ind i sæsonen. Vi skal mere forholde os til, at vi laver nogle fejl, vi skal have ud af vores spil. Det har vi kæmpet med længe.

– Det hårdeste ved det her nederlag i forhold til fremtiden, det er målscoreren. Vi taber med fire mål i den her kamp, og det er hårdt. Det skal indhentes senere på sæsonen.

One Reply to “Frøkjær: Vi skal tage imod skældud”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *