Frøkjær: Vigtigt at få nogle sejre i årets sidste kampe

I weekenden spillede OB på udebane mod Silkeborg, og her kan man vidst roligt sige, at hjemmeholdet var bedst.

Alligevel lykkedes det for OB at få det ene point med hjem til Odense efter et sent mål af Max Fenger, og Mads Frøkjær giver her sit syn på kampen.

– Jeg synes, vi starter fint nok, og holder os til gameplanen de første 20 minutter, både offensivt og defensivt. Så går spillet lidt i stå, men jeg synes egentlig, vi står fint nok på banen som hold, og holder dem væk fra de store chancer, og med noget skarphed fra nogle af os offensive kunne vi godt have kørt nogle omstillinger lidt bedre.

– Overordnet set synes jeg, første halvleg var fin, og i anden halvleg er det som om, at Silkeborg formår at gøre os lidt utålmodige, og vi formår ikke rigtigt at hænge sammen i vores pres, og det er som om, vi hænger lidt efter, og i de sidste ti minutter af kampen virker det til, at de frygter deres 1-0 føring, og vi får lidt momentum, og får lagt lidt spil op igen, hvilket så udmønter sig i en kasse til sidst.

Hvordan kan der være så stor forskel på 1. og 2. halvleg?

– Det er et godt spørgsmål. Vi formår ikke at holde de samme passager på bolden, som vi har i første halvleg. Det er som om, vi ikke helt holder os til de ting, vi snakker om. Vi må også bare rose Silkeborg, for de spiller godt, og det gør os frustrerede. I frustrationerne glemmer man nogle gange at holde hovedet koldt, og så bliver det lidt stres, fordi man har pulsen højt oppe.

– De spiller godt, især på deres egen kunststofbane, og man løber meget. Det virker som om, vi blev lidt frustrerede i anden halvleg.

I OB snakker man så meget om top seks, men i de seneste to kampe, har man mødt to direkte konkurrenter, Randers hjemme og Silkeborg ude, og her har man kun hentet et enkelt point.

– Efter et point i Silkeborg rykkede vi en plads op, så det er jo en start, og så må vi jo se. Det vigtigste er, at vi ikke taber, men det er klart, vi skal også have nogle sejre. Vi har været inde i en god periode, og jeg synes også, vi havde fortjent at få et point i kampen mod Randers. Det er vores egen skyld, vi ikke lukker den i første halvleg.

– Et point i Silkeborg, tror jeg de fleste hold, som denne sæson har udviklet sig, vil være tilfredse med. Men det er selvfølgelig vigtigt, at vi får nogle sejre i de sidste fire kampe, for alle kampe er sekspointskampe, hvor vi møder de omkringliggende hold. Vi skal holde snuden i sporet, og så lade være med at tænke for meget over det. Vi skal tage en kamp ad gangen, og så skal vi have flest mulige point.

Onsdag aften skal OB i ilden igen, denne gang i Farum mod FC Nordsjælland i pokalturneringens ottendedelsfinale, og her kan det blive en fordel, at man også spillede på kunst oppe i Silkeborg.

– Folks kroppe begynder stille og roligt at vænne sig til kunst, nu har vi også trænet på det i lidt over en uge. På den anden side er det også hårdt for kroppen, når man er vant til græs, så jeg tror også, folk er lidt mærket. Om det er græs eller kunst, skal ikke betyde alverden. Vi skal over og gøre det godt og vinde kampen, så vi kan komme i kvartfinalen.

Får det nogen betydning, at kampene kommer så kort efter hinanden?

– For mit vedkommende er det meget rart, at vi skal spille igen tre dage efter. På den måde er det fint. Vi drømmer jo også alle sammen om at nå hen til et niveau, hvor der er kampe hver 3-4 dag. Man når ikke at tænke på så meget andet end kampene, når man er inde i et flow, hvor jeg egentlig synes, vi har spillet fint i lang tid, og så er det klart, at man gerne vil spille de her kampe. Så jeg tror egentlig, det passer de fleste fint, at vi kan blive ved med at spille fodbold.

FC Nordsjælland er inde i en rigtig dårlig stime i øjeblikket, så hvor skal favoritværdigheden egentlig være til ondagens kamp?

– Det er svært at sige. Det er nok meget lige. De har været inde i en dårligere stime, end vi har, men det er ikke første gang, de har været det. De tror meget på deres eget koncept, så jeg tror ikke, det påvirker dem ufatteligt meget.

– Jeg synes, vi skal vinde, og jeg synes også, vi har et hold, der gerne skulle kunne vinde over FC Nordsjælland hver gang, i hver fald som sæsonen ser ud lige nu. Men der er nok ikke nogen, der er storfavorit.

One Reply to “Frøkjær: Vigtigt at få nogle sejre i årets sidste kampe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *