Helveg er tilbage i Ådalen: Jeg har aldrig været væk

Thomas Helveg er en af de helt store, der har trukket en OB-trøje over hovedet, og han har repræsenteret klubben af flere omgange, ligesom han også tidligere har været assistenttræner for OB.

Det er efterhånden noget tid siden, han har haft en rolle i klubben, men fredag formiddag kom OB ud med en god nyhed. Helveg er nemlig blevet ansat som Ressourcetræner, og han havde sin første dag på træningsbanen i Ådalen i dag.

Efter træningen fangede vi ham selvfølgelig til en snak, og det var en mand, der er rigtig glad for at være tilbage i Ådalen igen.

– Det er fedt. Jeg har jo aldrig været væk sådan rigtigt, men nu er der en mening med, jeg er her. Det er rigtig fint.

Det er første gang, OB har haft en Ressourcetræner, og derfor var det også nødvendigt, at Helveg lige skulle fortælle lidt mere om, hvad hans rolle går ud på.

– Ja, den er nemlig ny. Det siger lidt sig selv, at først og fremmest har vi nu muligheden for at supplere det nuværende setup med noget andet og noget mere. Teamet her er jo fantastisk, det kan jeg se, selv med de dårlige øjne, jeg har. Det er et fantastisk team.

– En ressourcetræner er noget med, at jeg kan blive en sparring for det dygtige trænerteam, der er i forvejen. Der er en mulighed for, at jeg kan få en anden adgang til spillerne, bl.a. nogle af dem her der ikke er helt med på det sproglige, og så skal vi se, om vi ikke kan få gravet nogle af de her ting frem, som jeg kan bidrage med. Jeg kender jo fodbolden, og det gør alle de folk, der er involverede her selvfølgelig, men det kan være, jeg har en anden indgangsvinkel til det, og det skal vi prøve at se, om vi kan få sat lidt i spil.

– Så handler det i bund og grund om, at vi skal bygge på det eksisterende gode fundament, der allerede er her. Så det er fedt.

Der bliver tit snakket om OB-DNA. Er det også noget, du skal bidrage med?

– Jeg er jo OB’er, og den måde jeg opfører mig på, er jo i bund og grund OB-DNA. Det er ikke en rolle, jeg skal påtage mig, for det er sådan, jeg er, når jeg er hernede.

– Ligesom fodbolden udvikler sig, så udvikler folk sig også. Vi har nogle ting, vi gerne vil bevare. Der er jo ikke nogle dårligdomme her, så det er ikke fordi, vi skal lave noget om overhovedet.

– Fodboldlivet er en nomadetilværelse, så det er lidt det her med at lære nogen, som måske ikke er her så lang tid, noget. Vi skal tage udgangspunkt i det, vi bidrager med, og er gode til hver især, og så skal vi fortsætte den gode ånd, der er her. Det er en af de fornemmeste opgaver, vi har.

I præsentationen af Helveg som ny Ressourcetræner stod der, at han kommer til at være med ved træningen i Ådalen 2-3 gange om ugen, og det passer ham også helt fint.

– Jeg synes, det er så fint. Det lægger også lidt i stillingen ’Ressourcetræner’. Så skulle jeg have heddet noget andet, hvis jeg skulle være her hver dag. Det er fint, fordi der er et team, hvor jeg så kommer ind, og kan supplere og være med på sparringsdelen. Det team skal man ikke røre ved, for det fungerer.

– Der vil være nogle perioder, hvor jeg er her lidt mere, og så vil der være nogle perioder, hvor jeg er her lidt mindre. Som start og som udgangspunkt tror jeg, det er, som det skal være. Så ved man jo ikke, hvad det udvikler sig til, men lige nu og her tænker jeg, det er den måde, det skal gøres på.

Skal du også være med på kampdagene?

– Det er ikke planen. Planen er, at jeg er med her ved træningerne, hvor vi kan få arbejdet meget detaljeret med nogle forskellige ting, og hvor vi kan påvirke det på en anden måde end på en kampdag.

– Så kan det måske være, der kommer et behov senere til et eller andet, men som udgangspunkt har jeg min dagligdag i Ådalen.