Kløve: Fedt at være en del af øens hold

Ligesom så mange andre startede Troels Kløve sin fodboldkarriere i en lille lokal klub, da han trådte sine første fodboldstøvler i Hatting/Torsted.

Som 12-årig tog han skridtet videre til Horsens, hvor han gjorde det rigtig godt op gennem ungdomsrækkerne, hvilket han også blev belønnet for.

Da han var 18 år, og spillede for klubbens U19-hold, skrev han under på sin første kontrakt med klubben. Han skulle dog stadig fortsætte med at være tilknyttet U19-holdet, men samtidig træne en gang om ugen med Superligaholdet.

Debut i Superligaen

Det var i 2009, Kløve skrev under på kontrakten med Horsens, og han debuterede for klubbens førstehold i 1. division i 2010. I 2011 spillede han sin første Superligakamp i karrieren, og det var noget særligt for ham, at det var for Horsens, han fik den.

– Det var selvfølgelig specielt at slå igennem i den klub, hvor man er vokset op. Det er ikke alle, der får lov til det. Det var stort, og nogle specielle år, som jeg både har gode og dårlige minder fra. Horsens har en speciel plads i mit hjerte, det er klart.

I årene efter Kløve fik sin debut for Horsens, fik de ikke for alvor etableret sig i Superligaen, og da han havde spillet et par sæsoner i 1. division, besluttede han sig for, at det var på tide med en ny udfordring, og så kom SønderjyskE på banen i 2015.

– Jeg havde et par år i 1. division med Horsens, hvor jeg følte, at jeg havde lyst til en ny udfordring. Det gik ikke altid lige godt i mine sidste to sæsoner i Horsens, og så havde jeg muligheden for at skifte til SønderjyskE, og det var jeg ikke i tvivl om, var det rigtige for mig.

Kløves første indtryk af SønderjyskE var, at der ikke var så stor forskel på den nye klub og Horsens. Han fremhæver dog det sammenhold, der er i Haderslev som noget helt specielt.

– På mange punkter lignede det Horsens. I starten da jeg kom, var ambitionen hele tiden at overleve. Der var ikke så meget tryk på, der var et godt fællesskab, og det var meget det, der bar det, også i vores sølvsæson.

– Der er et sindssygt stærkt sammenhold i SønderjyskE, hvor der ikke er det samme pres fra fans og medier, som der f.eks. er i OB.

Skaden

Midtbanespilleren fik en rigtig god start i hans nye klub, men kun et par måneder efter ankomsten til Haderslev blev han ramt af en alvorlig skade, der satte ham ud i resten af sæsonen.

Det er hårdt for en ny spiller i en klub, når sådan noget sker, og selvom det var svært dengang, kan Kløve i dag glæde sig over, at hans knæ er i orden.

– Det var sindssygt hårdt. Jeg nåede lige at spille 9-10 kampe i SønderjyskE, og fik faktisk lidt et gennembrud igen i Superligaen, og så fik jeg den korsbåndsskade, som ødelagde det lidt for mig. Heldigvis var jeg tilbage efter otte måneder, som er rimeligt godt efter en korsbåndsskade, så den satte mig ikke så langt tilbage, som man kunne have frygtet.

– Men det var jo et år, der blev revet ud af kalenderen, og det er hårdt for alle spillere at rende ind i sådan en skade, og det er ikke alle, der kommer tilbage. De tanker gik jeg også med, men heldigvis er alt godt, og mit knæ fejler ikke noget i dag.

Hvordan er det generelt at sidde ude med sådan en langvarig skade og se holdkammeraterne gå ud på træningsbanen hver dag?

– Det er specielt. Jeg tror kun, man lærer det ved at prøve det. Det der med at være ude i fire uger med en forstrækning, det er ingenting i forhold til at være ude af holdet en hel sæson. Det er sindssygt hårdt, men man lærer også nogle ting om sig selv. Man lærer at arbejde med nogle andre ting. Jeg satte mig nogle målsætninger omkring min styrke, i den tid jeg genoptrænede. Man blev nødt til at tage de positive briller på og have sådan nogle små målsætninger.

Hvor mange gange i sådan periode når man at tænke, ’Det her gider jeg sgu ikke’?

– Jeg kan huske, jeg havde en krise på et par uger, hvor jeg følte, det stod helt stille, og gik i den forkerte retning. Jeg havde så mange gode folk omkring mig, der havde prøvet det før, og vidste, at korsbåndsskader er to skridt frem og et tilbage hele tiden, så jeg vidste, det nok skulle gå i sidste ende.

– Men jeg havde i hvert fald én krise i mit forløb, hvor jeg var skide træt af det, og følte ikke, jeg kunne komme tilbage igen. Men jeg fik hurtigt vendt det, og havde faktisk et godt forløb, når jeg ser tilbage på det.

Skiftet til OB

Kløves kontrakt med SønderjyskE stod til at udløbe i sommeren 2018, og i januar 2018 skrev han under på en kontrakt med OB, gældende fra sommeren 2018.

Det endte dog med, at OB købte ham fri allerede senere i januar, men det var som sådan ikke hele tiden meningen, at han skulle væk fra Haderslev på det tidspunkt.

– Nej, det lå ikke i kortene. Jeg lod den gå så tæt på udløb som muligt for ligesom at se, og mærke efter, hvad det rigtige var. Jeg var ikke afklaret omkring, at jeg ikke skulle blive i SønderjyskE, for det kunne jeg godt have valgt, og det var heller ikke langt fra.

– Da det blev vinter, snakkede jeg lidt med OB, og de var interesserede. Det synes jeg, var det rigtige, og jeg blev hurtigt afklaret med mig selv om, at det var det, jeg skulle. Det var en fed udfordring, for det er en stor klub.

OB var ikke den eneste mulighed, Kløve havde for et klubskifte på det tidspunkt, men da først fynboerne meldte sig på banen, var han ikke i tvivl.

– Ja, det var der (andre muligheder), men nu blev vi ret hurtigt enige med OB. Jeg havde andre muligheder, jeg kunne være gået videre med, men så snart OB kom på banen, der tog det ikke ret lang tid at blive enig med mig selv om, at jeg skulle en tur til Odense.

Med al respekt for Horsens og SønderjyskE så er OB en større klub end de to, og det kunne Kløve også mærke, lige så snart han kom til klubben.

– Jeg kunne godt mærke det første halve år, at der var lidt mere tryk på, også i og med at OB havde haft et par dårlige sæsoner, hvor man var tæt på top seks, men ikke nåede det alligevel, og Kent blev også fyret til sidst. Man kunne mærke, der var noget ekstra i OB, som ikke var forløst, men det var lidt, som jeg havde forventet. Det er en stor klub med mange traditioner og mange fans, og i sidste sæson kunne vi mærke, hvor mange man kan vække til live i Odense, når det begynder at gå godt.

Mange spillere der kommer til OB, snakker om, at omgivelsernes interesse for OB er større, end noget de har oplevet før, i og med det er den eneste Superligaklub på Fyn. Den følelse har Kløve også.

– Helt sikkert. Jeg flyttede til Odense i første omgang, og jeg kunne da mærke, at når jeg gik nede i Netto, så fik jeg nogle kommentarer om weekendens kamp med i bagagen. Nu bor jeg på Vestfyn, og kører frem og tilbage, og jeg kan også mærke i Middelfart-området, at der er rigtig mange OB-fans, som man render ind i dagligt. Man kan mærke, det er øens hold, og det er fedt at være en del af.

Kløve arbejdede sammen med Jakob Michelsen og Henrik Hansen i SønderjyskE, og det er også dem, der står i spidsen for OB nu. Holdkammeraten Janus Drachmann kender han også fra tidligere, men det er ikke noget, han ser som en decideret fordel.

– Nej, egentlig ikke. Jeg kom jo før de andre, så da jeg kom her, var det kun Joao Pereira, jeg kendte. Det er ikke noget, der betyder så meget, at det er nogen, jeg kender fra tidligere, men det er da fedt, at de tre kom til OB, for det er nogen, jeg ved, hvad står for, og jeg ved, de kan være med til at bringe OB i den rigtige retning, så hver især var jeg da glad for at se dem hernede, da de kom.

Man kan dog ikke komme udenom, at Troels Kløve og Janus Drachmann har et lidt specielt forhold. De har nemlig spillet sammen i alle de klubber, Kløve har spillet i.

– Janus Drachmann har jeg stort set spillet sammen med, siden jeg blev senior, så det var da lidt specielt, da han kom til OB, at vi kun havde haft en sæson eller halvanden væk fra hinanden, da han var i FC Midtjylland. Ellers har vi spillet hele vores seniorkarriere sammen, så vi har et lidt sjovt forhold. Sådan er fodboldverdenen, man mødes på kryds og tværs, og når man tror, man ikke skal mødes mere, så render man ind i dem igen. Det er også noget, der er fascinerende ved fodboldverdenen.

OB – SønderjyskE

På fredag tørner OB sammen med SønderjyskE på Odense Stadion, og det har Kløve efterhånden prøvet nogle gange, efter hans skifte til OB, så det er ikke længere så specielt for ham.

– Både og vil jeg sige. Det er mest de spillere, jeg har spillet sammen med, og havde det været på udebane i Haderslev, havde der jo været mange, jeg kendte, og så er det altid specielt.

– Nu har jeg mødt dem nogle gange i OB-trøjen, og jeg vil sige, det ikke er noget, jeg lægger så meget i mere. Det bliver da sjovt at se dem igen, men så heller ikke mere end det. Det er en fodboldkamp, hvor der er tre point på spil, og om det er SønderjyskE, Silkeborg eller Brøndby, det er underordnet for mig.

OB har kun vundet en enkelt gang i Superligaen over SønderjyskE siden 2013, og Kløve har ikke rigtig nogen god forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan.

– Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg kan huske, vi slog dem på hjemmebane sidste forår for første gang længe. Jeg kan huske, da jeg stod på den anden side i SønderjyskE, og vi mødte OB, så vandt vi altid på en eller anden mærkelig måde. Selvom vi blev spillet baglæns ud af Odense Stadion den ene gang, så vandt vi alligevel.

– Jeg ved ikke, om man skal lægge mere i det, end at det har været lidt tilfældigt, at SønderjyskE har haft overhånden. Men det er klart, at det er et fysisk fodboldhold, og hvis man ikke er indstillet på det fra start af, så får man problemer undervejs i en kamp mod SønderjyskE, for de er gode til at få det over på deres præmisser, og jeg tror, at man tidligere bare har troet, man kunne spille rundt om SønderjyskE, og troet på at man nok skulle få åbnet dem op, men det er ikke så nem en opgave, som man regner med. Det er et godt hold.

Fremtiden?

OB er Kløves tredje klub i Superligaen, så derfor kunne man måske godt tro, at han gerne vil prøve et skifte til udlandet næste gang. Han fortæller da også, at det altid har været en ambition for ham, men der er dog blevet skruet lidt ned for den.

– Når min kontrakt løber ud, er jeg ved at være 30 år, og vi har fået en lille datter, så det ligger ikke i kortene, at jeg skal til udlandet. Jeg har to år tilbage her i Odense, og så ser vi, hvad fremtiden bringer. Det er lidt for tidligt at spå om det.

– Jeg har altid haft udlandsambitioner. Det kunne være fedt at prøve det af, men når man når ens ’primetime’ i fodboldalderen, så ved man også godt, man nok er ved at nå toppen, og så er der måske nogle andre ting, der trækker. Jeg kunne sagtens se mig spille nogle flere år i Odense. Det kapitel er slet ikke lukket endnu. Jeg tager det dag for dag, og så må vi se, hvad mulighederne er, når udløb kommer tættere på. Jeg er OB-spiller, og det er det, jeg fokuserer på.

57 Replies to “Kløve: Fedt at være en del af øens hold”

 1. cheap flights

  Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m
  a little lost on everything. Would you recommend starting with a free
  platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out
  there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions?
  Thanks a lot!

 2. tinyurl.com

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources
  back to your site? My blog is in the exact same area of interest as yours
  and my visitors would genuinely benefit from a lot of
  the information you present here. Please let me know if this
  okay with you. Regards!

 3. tinyurl.com

  Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed
  reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back at some point.
  I want to encourage you to continue your great job,
  have a nice weekend!

 4. coconut oil

  I always spent my half an hour to read this weblog’s articles or reviews everyday along
  with a cup of coffee. games ps4 allenferguson games ps4

 5. ps4 games

  Hello, Neat post. There is a problem together with your website in internet explorer, might check this?
  IE nonetheless is the marketplace leader and a huge part of other folks will pass over your wonderful writing due to this problem.

 6. 0mniartist

  I got this web site from my pal who told me about this web site and now this time I am visiting
  this website and reading very informative posts at this time.

  0mniartist asmr

 7. j.mp

  Hi! I understand this is kind of off-topic but I had to ask.
  Does building a well-established blog like yours require a large amount of work?
  I am brand new to running a blog however I do write in my diary every day.

  I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online.

  Please let me know if you have any suggestions or tips for
  brand new aspiring bloggers. Appreciate it! 0mniartist asmr

 8. gamefly their

  My brother suggested I might like this website. He was once totally right.
  This post truly made my day. You cann’t consider just how
  a lot time I had spent for this information! Thanks!

 9. there asmr

  What’s up to every body, it’s my first go to see of this
  webpage; this blog carries remarkable and really good information in favor of readers.

 10. gamefly a

  Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading
  your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over
  the same topics? Appreciate it!

 11. asmr an

  I got this website from my buddy who informed
  me regarding this web page and now this time I am browsing this site and reading very informative posts at this time.

 12. bitly.com

  After I initially left a comment I appear
  to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I get four emails with the
  same comment. There has to be an easy method you can remove me from that service?
  Thanks a lot!

 13. asmr off

  Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

 14. asmr our

  I’m gone to tell my little brother, that he should also pay a quick visit
  this web site on regular basis to obtain updated from latest reports.

 15. bitly.com

  scoliosis
  After looking over a handful of the blog posts on your web site, I seriously appreciate your
  way of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will
  be checking back soon. Please check out my web site as well and tell me how you feel.
  scoliosis

 16. t.co

  scoliosis
  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied
  on the video to make your point. You definitely know
  what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to
  your weblog when you could be giving us something informative to read?
  scoliosis

 17. https://785days.tumblr.com/

  free dating sites
  Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop,
  just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!
  https://785days.tumblr.com/ free dating sites

 18. https://6869milesoflove.tumblr.com/

  free dating sites
  Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit
  acquainted of this your broadcast offered bright clear
  idea dating sites

 19. is asmr

  Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say
  wonderful blog!

 20. free dating sites our

  I was wondering if you ever thought of changing the layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
  you could a little more in the way of content so people
  could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
  having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 21. free dating sites a

  Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after going through many of the
  articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking
  back often!

 22. on dating sites

  Having read this I thought it was very informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this content
  together. I once again find myself spending a lot of time
  both reading and leaving comments. But so what, it was still
  worth it!

 23. when scoliosis

  Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one
  and i was just curious if you get a lot of spam responses?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

 24. is scoliosis surgery

  I used to be suggested this blog by my cousin. I am not positive whether or not this put up is
  written by way of him as no one else know such certain approximately
  my difficulty. You are amazing! Thank you!

 25. when dating sites

  My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for
  about a year and am concerned about switching to another
  platform. I have heard excellent things about
  blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 26. tinyurl.com

  Its like you read my mind! You appear to know a lot about this,
  like you wrote the book in it or something. I think
  that you can do with some pics to drive the message home
  a little bit, but other than that, this is great blog.
  A great read. I’ll definitely be back.

 27. http://j.mp

  Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?

  you made blogging look easy. The overall look of your website is
  wonderful, let alone the content!

 28. tinyurl.com

  you are in point of fact a excellent webmaster.
  The website loading pace is amazing. It kind of feels that you are doing any distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterwork. you’ve done a
  great task on this matter!

 29. gamefly but

  I truly love your blog.. Great colors & theme.

  Did you make this website yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own blog
  and would love to find out where you got this from or what
  the theme is called. Many thanks!

 30. ps4 games of

  Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation;
  we have developed some nice practices and we are looking to swap strategies with others, please shoot me an email if interested.

 31. baccarat online

  I’m writing on this topic these days, baccarat online, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

 32. sexdollin

  That is really attention-grabbing, You are an excessively professional blogger. I’ve joined your feed and look forward to searching for extra of your magnificent post. Additionally, I have shared your site in my social networks! Sex Doll Blog

 33. baccarat online

  When I read an article on this topic, baccarat online the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

Comments are closed.