Michelsen: Sejren var vanvittig vigtig

OB kom rigtig skidt fra land i 2019, hvor de i sidste weekend spillede på udebane mod FCK i årest første kamp, og tabte med hele 6-1.

I weekenden skulle OB så i kamp mod Vejle i årets første hjemmekamp, og inden opgøret havde Jakob Michelsen krævet en trodsreaktion efter kampen mod FCK, og det fik han.

– Ja, og mere til. Jeg synes, det er imponerende, man kan komme ud og spille med sådan et udtryk, som vi gjorde i første halvleg. Det var stærkt at se. Det var en rigtig god første halvleg, hvor vi både offensivt og defensivt lykkedes med mange af de ting, vi havde snakket om. Eneste malurt var vel, at vi ikke scorede flere mål, og tilmed også blev snydt for et straffespark.

Træneren havde valgt at starte inde med Anders K. Jacobsen fremme i angrebet i stedet for Nicklas Helenius, og det var der en helt særlig årsag til.

– Vi havde set Vejle, og synes de havde et godt fodboldhold, og de har handlet godt ind med stor bredde. Men med de to midtstoppere de foretrak, så manglede de lidt fart nede i det centrale forsvar, og derfor ville vi gerne have AK’s dybe løb.

Forud for kampen havde Michelsen sagt, at han meget gerne ville sælge den for en grim 1-0’er. Selvom det blev resultatet, mener han dog ikke helt, det var det, han fik.

– Jeg fik en fantastisk første halvleg, som burde have været større end 1-0. Anden halvleg var mere jævnbyrdig med chancer i begge ender, og så sad vi da på udkanten af stolene i anden halvleg, når nu vi ikke fik den lukket. Det er meget naturligt, når de kastede mere og mere frem, og hvis man så ikke får den lukket til 2-0, så bliver det lidt krampagtigt til sidst, og det blev det. Men jeg synes, vores første halvleg var på et højt niveau.

Hvorfor var der så stor forskel på første og anden halvleg?

– Det var også Vejles fortjeneste. Det kom godt med, og viste i anden halvleg, at de er et godt fodboldhold. Hvis man spørger dem, tror jeg, de vil sige, at de spillede en dårlig første halvleg, hvor vi så vil sige, at vi spillede en rigtig god første halvleg. Det er meget naturligt, at kampene bølger frem og tilbage. Havde vi ført 2-0 ved pausen, var det nok blevet en anderledes halvleg.

– Vi kunne godt have været lidt mere cool på bolden i anden halvleg, og vi kunne godt have spillet de chancer og muligheder for omstillinger endnu større, end vi gjorde.

Allerede efter 12 minutter kom kampens helt store dramatiske samtaleemne. OB blev snydt for et klart straffespark, og Michelsen mener da også, at det havde en lille betydning for hans hold.

– Ja, hvis man kan komme foran, kan man jo lægge yderligere tryk på. Det betød ikke noget for flowet i vores spil, forstået på den måde, at vi fortsatte med at spille rigtig godt i hele første halvleg. Men det er vigtigt, man får belønning i sine gode perioder, og det havde det straffespark formentlig hjulpet til, men jeg synes, spillerne spiller en formidabel første halvleg.

Det manglende straffespark blev dog ikke kampafgørende, da OB som bekendt vandt kampen med 1-0. Michelsen mener dog, at hjemmeholdet skulle have lavet mere end det ene mål.

– Det er klart, at når man spiller så god en første halvleg, og skaber så tilpas mange muligheder, så skal man lave mere end ét mål. Nu må vi glæde os over, at vi vinder en meget vigtig sejr i en meget tæt række, og det gør, at kampen om den første top seks-placering i otte år for OB, den er stadig meget spændende.

De tre point betyder, at OB selv kan afgøre deres skæbne i kampen om top seks, og derfor var det også en meget vigtig sejr over Vejle.

– Den var vanvittigt vigtig. I en meget tæt tabel er det meget vigtigt at få tre point. Vi skal formentlig have seks eller syv point i de sidste fire kampe, så det er klart, hvis vi ikke havde fået tre i går, så havde man for alvor haft kniven for struben. Nu kan vi stadig selv afgøre det, og vi har enorm sult efter at opnå den første top seks-placering i otte år her i Odense.

16 Replies to “Michelsen: Sejren var vanvittig vigtig”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *