Okosun om sin egen situation: Ikke det man håber på

I sidste weekend spillede OB ude mod oprykkerne fra Viborg, og her måtte man nøjes med at få det ene point med hjem, da kampen sluttede 1-1.

Til den kamp måtte OB undvære den store midtbanespiller, Ayo Simon Okosun, der ikke var med i truppen. Men han er dog klar igen.

– Jeg havde en skade i foden. En lille småskade som er gået i sig selv igen. Det var derfor, jeg ikke var med.

I denne sæson har Okosun kun været med fra start i en enkelt kamp i Superligaen, og ellers er han mest blevet skiftet ind til nogle korte indhop. Hans nuværende situation er selvfølgelig heller ikke det, han selv håber på.

– Det er selvfølgelig ikke det, man håber på. Det er svært at gøre så meget, når man får 5-6 minutter. Jeg prøver bare at gøre alt, hvad jeg kan på den korte tid, jeg har.

– Men det er jo ikke det, der er nogen på holdet, der sigter efter. Alle sigter jo efter at spille 90 minutter i hver kamp.

I sidste sæson var der masser af spilletid at hente for Okosun, og selvom der ikke er blevet hentet nye spillere til hans plads på midtbanen i sommerens transfervindue, er der altså en stor forskel på hans rolle nu og tidligere. Det er der også en meget væsentlig årsag til.

– Det er ikke den samme træner. Det er træneren, der sætter holdet i sidste ende, og han har så valgt at se andre veje, og det er jo det, der er forskellen. Det er meget simpelt.

– Jeg er en type, der kan dække mange pladser. I sidste weekend var jeg skadet, men ellers er jeg klar. Jeg sidder, og tripper derude.

– Jeg kan komme ind og være med til at bidrage. Jeg har nogle spidskompetencer i min fysik, som kan være med til at bidrage både offensivt og defensivt. Jeg håber på, jeg også får nogle flere minutter snart.

Fredag aften skal OB igen i kamp i Superligaen, denne gang på hjemmebane mod Vejle, og ifølge Okosun er det en kamp, der skal give tre point på kontoen.

– Det er jo en kamp, hvor vi har hårdt brug for tre point. Vi møder Vejle, som ikke er alt for godt kørende, men det betyder ikke, at det bliver nogen nem kamp. Superligaen er tæt. Det siger man hvert år, men i år er den virkelig tæt. Både Silkeborg og Viborg er kommet op, og har gjort det mega godt, så der er ikke nogle nemme kampe.

– Det er en kamp, hvor vi skal vinde, men det er ikke noget, vi kommer sovende til. Vi vinder ikke på 80-90%. Den skal have max gas, hvis vi skal vinde, og det skal vi.

OB har meldt ud, at der er solgt 10.000 billetter til fredagens opgør, og Okosun er generelt meget imponeret over den opbakning, han har set fra klubbens fans.

– Jeg er meget imponeret. Da jeg kom til klubben, var det for tomme tribuner, og jeg kendte ikke rigtigt OB’s fans. Men jeg er sindssygt imponeret, og jeg synes også, at fansene var med til at skabe en magisk stemning i de sidste kampe i sidste sæson. De fik virkelig givet os det sidste skub i kampene.

– Det der foregår lige nu med 10.000 tilskuere til en hjemmekamp mod Vejle, selvom holdet ikke har lutter sejre i bagagen, det er intet mindre end imponerende. Også på de udebaneture, vi har været på, der har jeg virkelig lagt mærke til, at vi har masser af mand nede i udebaneafsnittet, men de står også, og synger hele kampen igennem, og selvom vi taber, står de stadigvæk, og synger slagsange, og viser, hvor stolte de er af klubben. Det gør sindssygt stort indtryk.