Søren Krogh: Nogen har fået ny tro på tingene

Søren Krogh står overfor sin anden kamp som cheftræner for OB, efter han i sidste weekend spillede 2-2 i sin første af slagsen ude mod Lyngby.

Nu har han haft hele ugen til at arbejde med holdet, og han har også haft et særligt fokus på nogle specifikke ting.

– Det har først og fremmest været rigtig dejligt. Vi har brugt tiden godt, og så har vi fået kigget grundigt på Lyngby-kampen, og vi har fået et godt indtryk af, hvad det var, vi manglede i den kamp særligt rent offensivt, hvor jeg synes, vi skal lægge rigtig meget på.

– Vi har haft en lang periode, hvor vi ikke har skabt nok. Vi har ikke været tilfredse med det antal chancer, vi har skabt. De få chancer vi har haft, der har vi været ret skarpe i selve afslutningen, men vi skal skabe meget mere. Vi skal sætte spillet tættere på modstanderens mål, og det har vi arbejdet rigtig meget med i løbet af ugen. Der er også noget med vores pres. Vi vil gerne løfte os, og vi vil gerne skabe en fest på søndag for fansene og for byen, og vise at vi har mere end det, vi har vist indtil nu. Det skal gerne komme til udtryk på søndag.

Hvordan har humøret blandt spillerne været på træningsbanen?

– Det har været godt. Der er blevet arbejdet rigtig godt og rigtig fokuseret. Jeg kan ikke sætte en finger på noget som helst.

Kan du mærke, de er blevet mere lettede nu?

– Der er i hvert fald nogen, som måske har fået ny tro på tingene. Det er klart, når man skifter ud på sådan en vigtig position, så er der nogen, der føler, de har en chance igen, og det synes jeg, er tydeligt.

Til den kommende kamp mod Hvidovre har Sven Köhler karantæne, så her skal der findes på en ny løsning på midtbanen, når tyskeren er ude.

– Sven spillede jo en af 8’er positionerne ovre i Lyngby, og gjorde det fint. Jeg tænker, at vi kan have en lidt mere offensiv tilgang, når han ikke er med. Vi kan måske finde en position lidt højere på banen. Det er tankerne omkring det.

Ellers er alle kampklar?

– Alle er kampklar. Sven er syg, og han har heller ikke mulighed for at spille. Så er Max Ejdum blevet skadet, han fik noget med knæet. Der er ikke kommet en statusrapport på ham endnu.

Hvad tror du, Hvidovre kommer med på søndag?

– De er jo i en tilstand, hvor alt handler om at få vundet den første kamp i Superligaen, så vi er godt klar over, at det bliver et hold, der er meget sultent på at vinde, og det skal vi selvfølgelig sørge for, ikke bliver mod os.

– Ellers tænker jeg faktisk ikke så meget over det. Det handler om os selv. Det handler om alt det, vi kan gøre, og hvis vi begynder at tænke på alle de ting, der kan gå galt, så ender det galt. Det vil jeg gøre alt for at undgå, at vi bruger energi på.

Hvor meget fylder det her med, at vi ikke har vundet på hjemmebane i sæsonen endnu?

– Det fylder meget. Det handler om, at vi går all in på at få ændret det, og det kan vi jo gøre på søndag.