Blog: 4 mio. for Tverskov? Glem det..

Bold.dk kunne i går aftes fortælle, at Brøndby skulle have lagt et bud på fire mio. kroner for Jeppe Tverskov, og at Jesper Hansen endnu ikke skulle have svaret på det bud.

Jeg kan godt forstå, at han ikke har gidet at bruge sin tid på at svare på det bud, men hvis han på et tidspunkt gør det, så håber jeg, at det bliver med en stor fed tommelfinger nedad.

Tverskovs kontrakt med OB udløber næste sommer, og jeg tror personligt ikke, at han forlænger sin kontrakt. Derfor skal man nu beslutte sig for, om man skal holde ham kontrakten ud, eller om man skal sælge ham, og selvfølgelig hvad en evt. salgspris skal være.

Som OB’er sidder man med en følelse af, at fire mio. kroner er et fornærmende bud på en af vores vigtigste spillere, men som Brøndby-fan sidder man åbenbart med en følelse af, at det er et helt fair bud. Det er i hvert fald det, mange af dem giver udtryk for på Twitter.

De mener, det er fair, fordi han kun har et år tilbage af sin kontrakt, han er 26 år, og flere mener, at han ret beset kun har spillet én rigtig god sæson.

Det er selvfølgelig nogle fair pointer, for hvis det var den anden vej rundt, ville jeg heller ikke selv mene, at man skal betale de voldsomme summer for spillere, der kun har et år tilbage af sin kontrakt.

Det er dog alligevel tilladt at være lidt realistiske. Tverskov er vores viceanfører og en af vores absolut vigtigste spillere. Han har været fremragende i denne sæson, og han er generalen i vores 3-mands forsvar.

Det kan komme til at gøre en voldsom forskel for vores spil, om Tverskov er der, eller ikke er der, og det er lige nøjagtigt det, vi skal tænke på nu. Det er måske sat lidt på spidsen, men han kan jo egentlig blive forskellen på, om vi kommer i top 6, eller om vi ikke kommer i top 6.

Kommer vi i top 6, er der selvfølgelig flere penge at hente både i placeringspenge, tv penge og billetsalg osv. De penge går vi jo glip af, hvis vi ikke kommer i top 6, og hvor stort et beløb er det så værd? Det ved jeg ikke, men det er i hvert fald mere end 4 mio. kroner værd.

OB er nødt til at finde ud af, hvor meget alle de ting er værd, og så må man prissætte Tverskov ud fra det. Jeg ved godt, top 6 ikke nødvendigvis står og falder med ham, men han kan i hvert fald være en stor hjælp til det.

Hvis man beslutter sig for et beløb, f.eks. 8-10 mio. kroner, der gør, at man vil sælge Tverskov, så har jeg som sådan heller ikke et problem med, at sælge ham til Brøndby. Selvfølgelig må det altid være en prioritet at sælge spillere til udlandet, så de ikke ryger til vores konkurrenter, men hvis det er Brøndby (FCK eller FC Midtjylland), der melder sig på banen med det beløb, vi har sat os for, så er det bare sådan, det er.

Hvis man ser det fra Jesper Hansens vinkel, så kan jeg også godt forstå, at det er en træls situation for ham at stå i. Jeg tror ikke, han på noget tidspunkt vil overveje at sende Jeppe Tverskov til Brøndby for fire mio. kroner, men der er også blevet skudt en del på ham for at lade Sten Grytebust smutte gratis til FCK, og da FCK gjorde det samme.

Han vil selvfølgelig gerne tjene penge på vores bedste spillere i stedet for at lade dem gå gratis, men der skal også være en mening med det. Hvis han sælger Tverskov, vil der være nogen, der brokker sig over det, og hvis han lader være med at sælge ham, og han så smutter gratis om et år, vil der være nogen, der brokker sig over det. Jesper Hansen kommer aldrig til at vinde en popularitetskonkurrence, og det tror jeg egentlig, han lever ret godt med, trods alt.

Man kan så spørge sig selv om, hvorfor det kommer frem i pressen, at Brøndby har lagt det her bud på Tverskov. Det er ret usædvanligt, at det er så konkrete ting, der kommer frem.

Er det en agent, der har lækket det for at lægge pres på OB? Er det Brøndby, der har lækket det, fordi de så håber på, at Tverskov selv presser på for et skifte? Det ene bud kan være lige så godt som det andet, men én ting er sikkert, og det er, at det bud langt fra er højt nok, hvis OB overhovedet skal overveje et salg til Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *