Blog: Venstre back kan blive akilleshælen

Når OB i aften løber på banen i Århus til kampen mod AGF, er det uden Janus Drachmann, Alexander Juel Andersen og Jørgen Skjelvik, der alle er ude med skader, mens Jeppe Tverskov har karantæne.

Jørgen Skjelvik blev hentet til klubben i januar, og han kan dække både det centrale forsvar og venstre back. Han har dog ikke spillet den store rolle på holdet endnu. Han var nemlig skadet, da han kom, og har derfor kun fået sporadisk med spilletid.

Skader i fodbold er selvfølgelig ikke noget, man kan gardere sig imod, men lige i dette tilfælde kan det komme til at få rigtig stor betydning. Det vides ikke, hvor længe Skjelvik kommer til at sidde ude med sin skade, men noget der er helt sikkert, er, at Jacob Barrett, som har været fast mand på venstre back, forlader klubben ved udgangen af denne måned, når hans kontrakt udløber.

Grundet coronaen og nedlukningen af Superligaen er det blevet muligt at forlænge kontrakten med de spillere, der har udløb, med en måned, så de kan spille sæsonen færdig i deres nuværende klub, men sådan en forlængelse kommer Barrett altså ikke til at skrive under på. Det bekræftede han selv for nyligt overfor Fyens Stiftstidende.

Som om det ikke er et hårdt nok slag at miste en stamspiller, inden sæsonen slutter, så bliver det jo bestemt ikke bedre af, at man ikke står med en erstatning for ham. Den naturlige erstatning er selvfølgelig Jørgen Skjelvik, men hvornår er han klar? Og hvilken forfatning er han så i?

Kingsley Madu var egentlig også i truppen, og han er også venstre back, men for nyligt blev man enige med ham om, at rive kontrakten over før tid. Det kunne se lidt underligt ud, at man gjorde det på det tidspunkt, lige inden Superligaen skulle til at starte igen, og man kunne blive lidt presset på truppen, men virkeligheden var vidst bare, at han var skadet, og ikke nåede at blive kampklar mere i denne sæson, og da hans kontrakt alligevel udløb efter sæsonen, kunne man lige så godt gå hver til sit nu.

Oliver Lund kan også godt spille en venstre back, men her kan man så løbe ind i det problem, at han også er gardering for Ryan Johnson Laursen på højre back, ligesom han er det i det centrale forsvar. Der kan også være brug for ham andre stedet på banen. Tidligere på sæsonen udtalte Jakob Michelsen efter en kamp, at ‘Oliver Lund er vores førstereserve på stort set alle positioner’. Man kommer derfor til at miste nogle muligheder med ham, hvis man binder ham til venstre back.

Man kan selvfølgelig ikke gøre noget ved, at Barrett ikke forlænger sin kontrakt med den måned, der er muligt. Man kan heller ikke klandre Skjelvik for, at han er skadet. Der er ingen, der havde forudset denne situation, og tingene er selvfølgelig, som de er.

Problemet er måske bare, hvis man ikke selv erkender, at det er en situation, der kan svække os gevaldigt. Michael Hemmingsen siger i dag i et interview med bold.dk, at ‘vi er godt forberedt’ omkring Barretts farvel. Det kan han selvfølgelig have en pointe i, da vi hentede Skjelvik i januar. Men nu er situationen bare den, at han er skadet, og kan vi være sikre på, at vi får noget ud af ham for alvor i denne sæson? Derfor forstår jeg ikke, at han i samme interview siger om Barretts udløb, at ‘Det er ikke noget, vi bryder vores hjerne med’. For det burde vi. Ikke fordi vi kan gøre noget i forhold til Barrett, men vi kan godt nok komme til at stå i en meget kritisk situation omkring venstre backen.

One Reply to “Blog: Venstre back kan blive akilleshælen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *