Drachmann: Vi kan gøre ondt på FCM

Tidligere på sommeren hentede OB den rutinerede midtbanespiller, Janus Drachmann, der skrev under på en kontrakt for de kommende fire sæsoner.

Han kom til fra de danske mestre, FC Midtjylland, og de kommer på besøg på Odense Stadion på søndag. Drachmann mener, det bliver specielt at møde dem, men han kommer ikke til at tænke på det, når kampen er i gang.

– Det er altid specielt at møde ens gamle hold. Man har stadig masser af bekendtskaber og gode venner, men når kampen bliver fløjtet i gang, er det en kamp som alle andre. Nu spiller jeg for OB, og det er dem, vi kæmper for at vinde til.

Mener du, det er et godt tidspunkt at møde dem på?

– Man kan sige, de er inde i et tæt kampprogram med masser af kampe. Nu har de en lidt overkommelig modstander i Europa League-kvalifikationen, hvor de nok skifter meget ud, og så kommer de til at stille i stærkeste opstilling mod os.

Drachmann mener, at vi har det, der skal til for at vinde over de forsvarende danske mestre, men det er vigtigt, at vi ikke giver dem for mange dødbolde.

– Ja, det synes jeg. Jeg synes, vi har de spillemæssige ting, der kan gøre ondt på dem, og som kan gøre ondt på mange hold. Vi skal have styr på vores defensive fundament og sørge for ikke at give dem for mange dumme dødbolde, for det er ikke fordi, de skaber det meste i det åbne spil.

OB har fået en meget dårlig start på sæsonen, og er lige nu på sidstepladsen i Superligaen. Det er dog ikke noget, der sidder i baghovedet, når spillerne går på banen.

– Jeg synes egentlig ikke rigtig, det fylder. Som jeg har sagt til andre, så er det klart irriterende, når man taber, men så længe man kan se, at det man gør på træningsbanen, går i den rigtige retning, så er vi fortrøstningsfulde i forhold til, at sejrene nok skal komme. Samtidig har vi spillet fem kampe, og har kun et point, og vi er ligaens dårligste hold lige nu, og det kan vi kun lave om på ved at vinde nogle kampe, og det skal vi gøre på søndag.

Drachmann har et godt kendskab til den kommende modstander, og han er da også klar til at give et par gode råd til holdkammeraterne, hvis der er brug for det.

– Jeg har nogle ting, som jeg ved, de gør, men det kan også være, de laver det hele om, fordi de ved, at jeg ved det, så det kan være lidt en gættekonkurrence. Der er nogle ting, jeg ved, de gør i forhold til pres og sådan noget, men det kommer også an på, hvilket hold de stiller med. Hvis der er nogen, der vil have råd, så er jeg klar til at vejlede, hvis det er.

Hvad skal vi være særligt opmærksomme på, når vi møder dem?

– Deres aggressive pres, omstillinger og dødbolde. Det er tre nøgleord for dem, men hvis vi kan spille os ud af deres første pres, så åbner banen sig, og så er der masser af muligheder for, at vi kan skabe nogle store chancer og forhåbentlig score nogle mål.

– Både offensivt og defensivt har de nogle store profiler, men Jakob Poulsen fylder meget i deres dødboldsspil, og så har de Paul Onuachu og Bubacarr Sanneh nede bagi, som udgør en stærk akse nede bagi. Det er tre store profiler, som kan gøre ondt på alle hold. Det bliver svært, men hvis vi kan stække dem, så er vi kommet langt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *