Bliv klogere på AB (og Gladsaxe)

Her til middag er der blevet trukket lod til pokalturneringens 2. runde, og OB er med blandt de Superligaklubber, der træder ind i turneringen nu.

Vi skal op imod AB, der til dagligt spiller i 2. division. Kampen spilles på udebane, og den skal afvikles 4. eller 5. september.

AB blev stiftet i 1889, og er derfor et par år yngre end os, men er alligevel en af de gamle klubber i dansk fodbold. Klubben har været dansk mester hele ni gange, den seneste er dog helt tilbage i 1967. Klubbens bedste resultater i nyere tid er bronze i Superligaen i 1999 og 2000. De vandt pokalturneringen i 1999.

I sæsonen 2003/2004 rykkede AB ud af Superligaen, og selvom de har været med i toppen af 1. division et par gange siden, er det ikke lykkedes for dem at komme tilbage i det fineste selskab. I 2014/2015 sæsonen rykkede de ned i 2. division, men de rykkede dog op igen sæsonen efter. De kunne dog ikke klare sig deroppe, og er derfor tilbage i den tredjebedste række.

Gennem tiden har der været en del markante spillere på AB’s hold. Her kan bl.a. nævnes Knud Lundberg, Flemming Nielsen, René Henriksen, Brian Steen Nielsen, Jan Michaelsen, Peter Løvenkrands og Mohamed Zidan.

På det nuværende hold er der ikke rigtig nogle spillere, der lige falder i øjnene som de store profiler. De mest markante navne på deres hold er muligvis Daniel Elly, der har spillet for flere forskellige divisionsklubber i hans karriere, og Nichlas Rohde, der i starten af hans karriere fik en håndfuld kampe for FC Nordsjælland.

Det var en sejr på 6-2 over Fremad Valby der banede vejen for, at AB kunne komme til at møde OB i 2. runde. Kampen skal spilles på Gladsaxe Stadion, da AB er det lavestplacerede hold.

Der er 165 km. mellem Odense og Gladsaxe, og hvis man ønsker at tage over og se kampen, kan en køretur klares på omkring 1 time og 45 minutter.

Hvis man kommer til Gladsaxe i god tid før kampstart, er der selvfølgelig masser af muligheder for at få noget mad. Udvalget i byen er meget varierende, der er både The Burger, China Grill, Jensens Bøfhus, Domino’s Pizza og Pølsebaren. Ønsker man det lidt finere, kan man tage på Regatta Pavillonen, hvor man f.eks. kan nyde en 4-retters menu til 545 kroner. Vil man have vin til, er prislejet 275 – 475 kroner for en flaske.

Skulle det ende med en sejr til OB, som vi selvfølgelig regner med, så er der også mulighed for at blive i nærheden og fejre sejren. Her kunne man f.eks. vælge at tage på Mørkhøj Bodega. Hvis det skal være lidt mere festligt, er der også Cocktailbaren. De har åbent til kl. 01 i hverdagene, og de reklamerer med, at man kan få en ‘Betty Boop Kande’ til kun 99 kroner.

Skulle man komme til at fejre sejren for meget, så man ikke har mulighed for at komme hjem igen, er der selvfølgelig også mulighed for at blive i Gladsaxe natten over. Grannys House er en café og konditori, der simpelthen har fire værelser til udlejning ovenpå butikken. Den store fordel her er, at man ikke skal gå langt efter morgenmaden.

 

15 Replies to “Bliv klogere på AB (og Gladsaxe)”

  1. Uzrwd

    Which’s to hand therapies but mostly since i goal hormone and treatable and also haha but solely got superb spot to buy off generic viagra online neuromuscular since i diabetes it. essay for you Vegliy uwzlck

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *