Et OB-hold med stjernestøv

Superligaholdet havde træningsfri i dag, så der var ikke meget liv på Bane 1 i Ådalen. Vi var alligevel taget en tur derned, og det var der en særlig grund til.

Det er nemlig ikke kun Superligaholdet, der har sin gang nede i Ådalen, heldigvis. OB har et hold med i OB70, hvor man skal være 65 eller derover for at være med, og det er måske det hold i hele klubben, der er mest stjerneglans over.

Det er et 7-mands hold, og den normale målmand på holdet er Mogens Therkildsen, der var med til at vinde det danske mesterskab i 1977. Han var dog ikke med til dagens kamp, men han kom ti minutter før kampstart, da han lige havde været en tur på sygehuset først. Therkildsen er blevet 78 år, og han fortalte, at han havde været til nogle scanninger, da han har døjet med noget svimmelhed det sidste halve år. Men som han sagde, ‘Jeg skal sgu nok komme til at spille igen’.

Den rutinerede målmand er ikke den eneste danske mester, der er med på holdet. Tilbage i 1977 spillede Therkildsen på hold med Johnny Andersen, og de to er blevet holdkammerater igen. Andersen var det tredje hjul i den giftige trio sammen med Allan Hansen og Per Bartram, og selvom farten ikke er den samme som dengang, så har han bestemt ikke glemt, hvordan man scorer mål.

Et andet prominent navn på holdet er Jens Plambech, der selv spillede i OB, da han var aktiv, og der er vel nærmest ikke det OB-hold, han ikke har været træner for. Både førsteholdet, reserveholdet og også ungdomshold.

Et hold hvor der er så store stjerne på, kan selvfølgelig ikke have hvem som helst som træner. Spillere der har vundet DM, skal selvfølgelig også have en træner, der har vundet DM. Den eneste mestertræner der er tilbage, er Roald Poulsen, der vandt mesterskabet i 1989, så det er selvfølgelig ham, der står i spidsen for holdet.

Her til formiddag skulle holdet spille mod TPI kl. 10.00, men det der med at møde ind længe før kampstart, er ikke noget, man arbejder med. Vi mødte Johnny Andersen, da han kom med sin taske kl. 9.25.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at tempoet i kampen ikke var noget at skrive hjem om. Der var dog alligevel momenter i kampen, der så ret godt ud. Det er også tydeligt at se, at nogle af de her spillere har spillet på et vist niveau engang.

Sådan en kamp er en sand fornøjelse at se. De her rutinerede drenge spiller simpelthen fodbold fordi, de ikke kan lade være. Selvom det går lidt langsomt, og der bliver hyggesnakket lidt undervejs, så er der ingen tvivl om, at det er vigtigt for dem at vinde.

Kampen blev spillet på kunstgræsset i Ådalen, men det mindede meget om fodbold fra dengang, far var dreng. Den blev spillet på tværs af den store bane, så der var ikke kridtet op over det hele. Nogle steder stod der lige en af de små runde kegler, og da der blev dømt straffe til TPI, skridtede dommeren bare lige af. Der var ikke nogen fine fornemmelser i den kamp, de ville bare spille fodbold.

Kampen endte 3-3, og vores gamle målsluger, Johnny Andersen, viste målnæsen frem med to scoringer. Han ville godt have scoret et par stykker mere, men han mente efter kampen, at de skulle spille ham lidt mere direkte i stedet for så meget i dybden.

Efter de 2x 30 minutter listede spillerne stille og roligt ind i bad, før de skulle op i cafeteriet og have hamburgerryg. Som Mogens Therkildsen sagde til os, inden han gik ind, ‘Vi er jo gamle, så vi spiser varm mad til middag’.

Selvom spillerne er ved at være lidt oppe i årene, så er det muligvis det hold nede i Ådalen, der er mest stjernestøv over. Kampen mod TPI var deres tredje kamp i denne sæson. I den første bankede de Kværndrup med 6-1, mens de i den forrige kamp spillede 3-3 mod Tved.

Vi fik lige filmet lidt højdepunkter fra kampen, men vi missede desværre det første mål til OB.

 

13 Replies to “Et OB-hold med stjernestøv”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *