Farvel og tak til en kæmpe guttermand

Det er efterhånden nogle uger siden, det blev meldt ud, at Kenneth Emil Petersen ville indstille sin karriere ved årsskiftet, et halvt år inden hans kontrakt med OB egentlig stod til at udløbe.

Alle kender historien om, at Kenneth Emil blev sat af holdet, og han ikke længere skulle være anfører, så den skal vi ikke komme ind på her.

Selvom han ikke spillede meget fodbold i Superligaen, har han på ingen måde vist sin utilfredshed på træningsbanen. Den tidligere anfører har hele vejen igennem taget det hele i stiv arm, og den har fået lige så meget gas på træningsbanen som tidligere.

I dag kom dagen så. OB spillede hjemme mod AaB i årets sidste kamp, og det var derfor også den sidste kamp for KEP. Den blev dog, som så mange andre i denne sæson, set fra tribunen. Inden han kunne tage plads og overvære kampen, havde han dog sagt ja til at slå et smut forbi De Stribedes klubhus, hvor der blev skænket nogle øl, og snakket med dem der havde lyst til det.

Inden kampen skulle den nu pensionerede fodboldspiller selvfølgelig også have et officielt ‘Farvel og tak’. Her modtog han blomster af Niels Thorborg, ligesom han også fik af AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde som tak for hans tid i AaB, hvor han bl.a. var med til at blive dansk mester.

At Kenneth Emil’s sidste dag som aktiv lige er mod AaB, kunne ikke være skrevet meget bedre. Forsvarsspilleren havde flere store oplevelser i den nordjyske klub, og det er da også tydeligt at se, at fansene ikke har glemt ham.

I pausen af opgøret blev han kaldt ned af de nordjyske fans, der ligeledes rullede et banner ud for at hylde Kenneth Emil.

Efter kampen fik vi heldigvis muligheden for at sige personligt farvel og tak til Kenneth Emil. Det var ikke bare en tilfældig fodboldspiller, vi sagde farvel til. Vi sagde farvel til en kæmpe guttermand.

Vi har lavet en del interviews med Kenneth Emil, og vi har haft lige så mange samtaler uden diktafonen tændt. Når vi er gået ind af døren til klubhuset i Ådalen, har det kun været et spørgsmål om tid, før KEP skulle komme ud af omklædningsrummet og råbe hele Leasy Loungen op med et ‘Godmorgen OBstruktioner’. Ikke en gang imellem, men HVER dag. Vi har tit snakket om, om han mon ikke ville blive træt af at blive ved med at sige det, men det gjorde han aldrig. Heldigvis.

På en god dag i Ådalen kunne vi godt krydse veje med KEP 4-5 gange, og det var lige så sikkert som amen i kirken, at vi ikke kunne gå forbi hinanden, uden han kom med en eller anden sjov bemærkning, eller lige skulle hilse igen. Også 4. og 5. gang.

Når OB møder ind til træning igen den 7. januar, bliver Ådalen et lidt kedeligere sted. Kenneth Emil satte ikke det store aftryk på banen i slutningen af hans karriere, men det blev han så absolut ved med at gøre udenfor banen, og han vil blive savnet.

Mange fodboldspillere har sagt farvel til OB, og mange vil også gøre det i fremtiden. Da vi sagde farvel til Kenneth Emil efter kampen her til aften, var det ikke kun et farvel til en nu tidligere fodboldspiller, det var bestemt også et farvel til en kæmpe guttermand.

15 Replies to “Farvel og tak til en kæmpe guttermand”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *