OB går på juleferie med nederlag

Det var en kold fornøjelse på Odense Stadion her til aften, da OB tog imod AaB i årets sidste kamp i Superligaen. Der var vigtige point på spil, da begge hold er med i kampen om pladserne i top seks.

Begge hold startede lidt afventende, og der skete ikke det store i de første minutter. Da der var spillet 9 minutter, kom der dog dramatik for alle pengene.

AaB fik tilkendt et straffespark, som Tom van Weert scorede sikkert på, men dommeren valgte efterfølgende at underkende målet, og dømme indirekte frispark til OB. Hvad der var grunden til, at han dømte det, er lidt tvivlsomt.

Det var ikke de store målchancer, der prægede opgøret i første halvdel af første halvleg, men der blev gået alvorligt til stålet, og begge hold fik lavet nogle frispark.

Efter 25 minutter kom den første rigtig store chance til OB, da Casper Nielsen spillede Nicklas Helenius fri på kanten af det lille felt, men hans afslutning sad lige på Jacob Rinne i AaB’s mål.

Da der var spillet lidt mere end en halv time, kom OB igen frem til en chance, da Bashkim Kadrii trykkede af fra distancen, men hans afslutning gik lige forbi.

På dette tidspunkt af kampen bælgede spillet lidt frem og tilbage, og da uret rundede 41 minutter, var det gæsterne, der havde en giftig chance, da Sten Grytebust leverede en fremragende redning på en afslutning fra omkring straffesparkspletten.

Lige da alle var begyndt at indstille sig på, at der skulle stå 0-0 ved pausen, blev Troels Kløve nedlagt i AaB’s felt to minutter inde i overtiden, og her gik Nicklas Helenius frem, og scorede til 1-0 på straffesparket, og der blev fløjtet til pause lige efter.

Det var gæsterne fra AaB, der kom bedst ud til anden halvleg, og satte sig på spillet. Efter et par halvsløje angreb, der ikke for alvor blev farlige, kom de frem til en god mulighed efter 52 minutter, hvor Grytebust endnu en gang måtte hive en rigtig god refleksredning frem.

Da der var spillet ti minutter af anden halvleg, gik den dog ikke længere for hjemmeholdet. AaB havde angreb, og bolden landede for fødderne af Kasper Kusk, der trykkede af fra kanten af feltet. Grytebust kunne ikke nå ned til den, og så stod der 1-1.

Herfra var det lidt som om, at OB kom bedre med igen. Få minutter senere blev bolden sparket ind i feltet, hvor Helenius steg til vejrs, og sendte et hovedstød mod mål, som Rinne dog hentede nede ved stolpen.

OB fik mere boldbesiddelse, men hjemmeholdet havde dog svært ved at skabe chancer, og AaB kom kun sporadisk frem til mindre muligheder.

Med ti minutter tilbage kom der endnu et dramatisk øjeblik, AaB havde hjørnespark, og kort efter lå bolden i målet. Målet blev dog i første omgang underkendt af linjedommeren, men efter en dialog mellem ham og dommeren valgte dommeren alligevel at godkende det, så gæsterne var foran med 2-1.

Efter 83 minutter kom OB frem til en fin chance, da Nicklas Helenius modtog bolden i feltet, drejede rundt, og fik afsluttet, men Rinne reddede i målet.

I de sidste minutter satsede OB, da Ramon Leeuwin blev taget fra banen, og Mathias Jørgensen kom ind. Den udskiftning gjorde dog ikke den store forskel, og OB gik fra banen med et nederlag på 2-1.

Derfor går fynboerne på juleferie med to nederlag i træk, samtidig med at de er blevet overhalet af AaB i tabellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *