Frøkjær: Håber det er et gennembrud

Da OB i forrige runde vandt over FC Midtjylland i Herning, var det med Mads Frøkjær fra start for første gang i Superligaen, og han leverede en rigtig fin indsats.

Han blev valgt til startopstillingen igen i weekendens hjemmekamp mod Horsens, og han takkede for tilliden ved at score det første mål i sejren på 3-0, til stor glæde for ham selv.

– Det var dejligt. Venstrepoten.. Det er ikke så tit, det sker, men den skulle bare over i det lange hjørne. Hurtigt opfattet, så det var bare skønt.

Det var første gang, han var med fra start i en Superligakamp på Odense Stadion, og det var en speciel oplevelse for den unge spiller.

– Det er blevet en hjemmebane for mig. Jeg er jo ikke herovre fra, men OB har taget mig under deres vinger, især akademiet. Jeg er glad for, at jeg har kunne betale tilbage med et mål for den tillid, Jakob har vist mig den sidste uges tid. Selvom Moses kom tilbage, fik jeg chancen igen, og det har været rigtig skønt.

Frøkjær var også med i målet til 2-0, da han med en hælaflevering lavede en tunnel på en Horsens-forsvarsspiller, og spillede Sander Svendsen fri, så nordmanden kunne score.

– Ja ja, det hele var kalkuleret og velovervejet. Som jeg sagde i omklædningsrummet, hvis den ryger igennem benene på en forsvarsspiller, så er det ALTID bevidst. Ej, det var måske nok lidt tilfældigt, men jeg tager det med. Man skal jo opsøge det.

– Det kan godt være, den var tilfældig, men til gengæld skylder Bashkim mig én. Det går lidt op, så sådan er det.

Hvad var det for en kamp at spille?

– Jeg synes, det første kvarter var fint, og så blev det lidt rodet. Jeg synes, vi var lidt for bange nogle gange i forhold til at skulle spille. Det blev lidt for meget tilbage og lange bolde på deres præmisser.

– Anden halvleg starter fint nok, og det er klart, når man kommer en mand i undertal, så bliver det rodet, og så handler det om at krige den hjem. Vi har et par omstillinger, og de er lidt tandløse. Jeg synes, vi spiller fint, og det var en fortjent sejr, men det var ikke den bedste kamp.

– Jeg har ikke spillet mod Horsens før, men de andre siger, det altid er lidt rodet mod dem, og så viste de igen, at de formår at ødelægge kampene til deres fordel, men nu udnyttede vi det bare med en 3-0 sejr.

OB måtte spille den sidste halve time i undertal, da Ramon Leeuwin blev vist ud efter et slag mod Nicolai Brock Madsen, men Frøkjær så ikke, hvad der skete i situationen.

– Jeg ser ikke noget, jeg har ryggen til. Lige pludselig hørte jeg bare et klask, og så tænkte jeg, ‘Hvad fanden skete der dér?’.

Da udvisningen kom, var OB foran med 2-0, og få minutter efter blev Frøkjær skiftet ud. Han sad dog ikke ude på bænken, og frygtede, at det skulle gå galt inde på banen.

– Jeg føler ikke rigtig, man sidder og frygter noget på noget tidspunkt. Obbekjær kom ind, og gjorde det super godt, og vandt sine dueller, og Oliver tog det, han skulle. Vi har et godt hold, og det viste vi også oppe i Herning mod et endnu bedre hold. Det kan godt være, vi var 11 der, men vi kan godt finde ud af at forsvare den hjem, hvis det er det, der skal til. At det ender ud i det, er måske ikke optimalt, men vi viser, at vi kan det.

Frøkjær er meget glad for, at han har været med i de sidste to kampe, og med hans flotte præstationer håber han selv på, at det er lidt af et gennembrud for ham i OB.

– Det håber jeg. Nu kommer der en landskampspause på et helt forkert tidspunkt, men jeg håber, at jeg har vist med mine to indsatser, at jeg kan fortsætte med at spille på det her hold. Det er lidt en drøm for mig. Jeg vil gerne betale tilbage for den tillid, jeg er blevet vist af akademiet og af Jakob over de sidste uger, og fortsætte med at gøre det godt.

– Vi har et godt hold, og jeg forventer ingenting, men jeg håber selvfølgelig på det. Der er ikke noget, der er sikkert i denne verden desværre, og to gode præstationer er ikke garanti for en startplads, men jeg krydser fingre for det, og håber på det. Jeg accepterer det hele, der er ikke så meget andet at gøre.

15 Replies to “Frøkjær: Håber det er et gennembrud”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *