Frøkjær mærker et større pres på sine skuldre

Coronaen har vendt op og ned på flere ting i vores samfund det seneste halve år, og det har også haft en betydning for Superligaen.

Ligaen lå helt stille i en længere periode, og sidste sæson sluttede derfor noget senere end normalt, hvilket også har haft betydning for den nye sæson, der er kommet sent i gang.

Opstarten i Ådalen kom også senere i gang end normalt, og det er også noget, man har kunne mærke, fortæller Mads Frøkjær, der dog er glad for at være i gang.

– Det er dejligt. Jeg synes, det har været en lidt mærkelig opstart, fordi den plejer at lægge en måneds tid tidligere. Det har været et lidt mærkeligt forløb, og banerne har været lidt tungere, end de plejer. Vi har fået skubbet det hele lidt, så det har været med lidt blandede følelser at starte op.

– De sidste par dage synes jeg, banen har sat sig lidt, og er blevet en smule bedre igen, så det har var rart, at det så også kunne udmønte sig i en god sæsonstart.

Den gode sæsonstart Frøkjær snakker om, er selvfølgelig sejren på 3-2 over FCK hjemme på Odense Stadion, og her leverede holdet en rigtig god indsats.

– Jeg føler at det pres, vi har øvet meget, sad meget bedre end i træningskampene. Det var som om, det gik op i en højere enhed, og folk turde lidt mere, fordi nu startede sæsonen. Vi slap lidt håndbremsen. Der er ikke noget, der hedder gratis kampe, men mod Midtjylland og FCK kan man ikke forvente at vinde hver gang, så det er klart, at man kan slippe håndbremsen en lille smule mere, fordi der ikke er noget at tabe. Det er de færreste, der forventer tre point mod dem.

– Vi kom frem over isen. Jeg synes, der var mange af os, der spillede en rigtig god kamp. Vi fik gang i nogen, der måske ikke spillede så godt i sidste sæson, og vi fik noget ny fart ind i form af Sabbi. Det klædte holdet, at vi alle sammen gik til den, og der var mange, der turde tage fat i bolden, og det synes jeg, der har manglet lidt af. Det var dejligt at se, at folk gerne ville have den.

Er du overrasket over, hvor nemt vi havde det i første halvleg?

– Det ved jeg ikke. Selvfølgelig er man da overrasket, når man kører FCK ud af banen, som vi gjorde i første halvleg, men jeg har også meget tro på mig selv og på holdet, og jeg føler i bund og grund, at vi kan gøre det hver gang, hvis folk tør at træde på den og kigge op, og nogle gange tør spille de svære bolde, så kan man spille sådan hver gang.

– Når man møder de lidt mindre hold, som lurer lidt mere på omstillinger, så er det klart, at nogle af de lidt ældre bliver lidt mere påpasselige, og så kan man være bange for, at noget af dynamikken ryger, og det er det, vi ligesom skal tage med fra den her kamp, at uanset om det er FCK, Lyngby eller Vejle, så kræver det, at man tør spille, som vi gjorde. For så går det stærkt.

Frøkjær leverede en rigtig god kamp, hvor han især var flyvende i første halvleg. Han lagde op til det Thomasens mål og Jebalis første mål, mens han havde den tredjesidste fod på Jebalis andet mål. Han er også selv fint tilfreds med hans indsats.

– En hockeyassist og to almindelige. Det var dejligt. Jeg synes, jeg spillede en fin kamp, men gik lidt død de sidste ti minutter. Jeg føler stadigvæk, jeg formår at holde fast i den, i hvert fald halvdelen af gangene, og prøver at tage temperaturen, selvom jeg tror, en hver på stadion og foran tv kunne se, jeg var ved at være lidt træt. Så jeg smed et par bolde, efter jeg havde sat den første mand, hvilket ikke altid kendetegner mig.

– Jeg synes, det var en god kamp, og som jeg også havde sagt inden, så handler det for mig om at få lagt nogle mål og assists på i forhold til sidste sæson, så det var dejligt at kunne starte ud med to og så en hockeyassist, som jeg føler, jeg har mange af efterhånden, men de tæller desværre ikke i fodbold.

OB kunne gå til pausen med en føring på 3-0, mens FCK blev lukket ind i kampen i anden halvleg, og nåede at komme på 3-2. Frøkjær forklarer, hvorfor der var sådan en forskel på de to halvlege.

– Jeg synes, det har været et symptom for os i snart et år, at vi er rigtig gode til at spille en halv kamp. Jeg synes ikke, vores anden halvleg er dårlig, og vi kommer også fint ud, men jeg tror også stadig, det sidder i folk med den dårlige periode, vi havde i sidste sæson, at vi skal lade være med at smide det, og så ender det med, at vi bliver lidt passive i perioder.

– Det er det, vi skal lægge fra os, for det nytter ikke noget at gå ud og frygte. Vi skal ud og fortsætte eller som minimum turde holde i bolden, så vi kan holde de der pauser.

– Jeg synes stadigvæk, det var en lige anden halvleg, og hvis vi havde været lidt mere skarpe, havde vi også lagt et par kasser ind. Vi havde nogle muligheder.  I første halvleg udspiller vi dem, og anden halvleg bliver lige spændende nok, men i bund og grund synes jeg jo, vi spiller lige op med dem i anden halvleg.

Frøkjær har nu udviklet sig til lidt af en profil på holdet hos OB, og det betyder også, at der er kommet mere pres på hans skuldre. Det har han det selv lidt blandet med, men i sidste ende lever han helt fint med det.

– Jeg ved det ikke. Da vi startede ind her i opstarten, synes jeg godt, jeg kunne mærke både på mig selv og udefra, at der var kommet et andet pres, og det havde jeg det lidt svært ved, lige da jeg mødte ind. Den første uge trænede jeg ikke så godt, fordi jeg godt kunne mærke, det tyngede mig lidt at vide, at folk forventede sig så meget af mig.

– Jeg kunne ikke have en dårlig træning, uden folk var sådan, ’Hvorfor er du der ikke?’ agtigt. Men det skred frem, og den sidste uge inden FCK-kampen begyndte jeg at finde lidt fodfæste igen, og jeg følte mig lidt let.

– Når først kampen er i gang, kan jeg jo godt lide det. Jeg ville ønske, de spillede mig hver gang, de vendte fremad. Så jeg vil jo gerne have det ansvar, så i år er det bare op til mig at vise, at jeg kan omsætte det til endnu flere assists og mål. Sidste år var en blanding af manglende kvalitet på den sidste tredjedel fra min side, og at de andre hellere ville sparke den på overliggeren eller alle mulige andre steder hen end i kassen. Hvis vi bare kan fortsætte med at score på vores chancer, og jeg kan blive ved med at lægge kvalitetsbolde, så er jeg glad for, at de bliver ved med at spille mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *