HC: Jeg vil jagte Oliver og Mande

Forud for denne sæson blev den unge målmand, Hans Christian Bernat, også bare kaldet ‘HC’, rykket op som en fast del af Superligatruppen i OB.

Han fungerer som tredjemålmand, og har endnu ikke spillet en officiel kamp for klubbens førstehold, men han er dog en vigtig brik på det U19-hold, der topper ligaen.

Selvom han kun har været med i et halvt år, valgte OB alligevel at forlænge hans kontrakt mellem jul og nytår, og det er den unge målmand selv rigtig godt tilfreds med.

– Det er fordi, OB synes, jeg har gjort det godt. Det er en kæmpe cadeau til mig, og det er en stor mulighed for mig at få sikret de næste fire år her i OB og også få lidt ro på.

– Nu skal jeg holde snuden lige i sporet og blive ved med at udvikle mig. Der er sindssyg dygtig konkurrence omkring mig både med Oliver og Mande, og det kan være med til at udvikle mig.

Hvor vigtigt er det for en ung målmand at mærke den tillid, du har fået med den nye aftale?

– Det er altafgørende. Der er mange eksempler på, at folk kommer op det første år, og så ender man alligevel i en 1. eller 2. divisionsklub. Så det er kæmpe stort at få den tillid, for det viser jo, at klubben stoler på mig, og så vil man gøre alt, hvad man kan for klubben.

Kort efter nytår fortalte sportsdirektør, Jesper Hansen, os i et initerview, at det var på anbefaling fra målmandstræner, Lars Bjerring, at kontrakten var blevet forlænget.

HC arbejder tæt sammen med Bjerring til dagligt, og han er meget glad for, at målmandstræneren kan se noget i ham.

– Det er Lars, jeg arbejder med hver dag. Det kan godt være, det er Jakob, der er den overordnede chef under Michael (Hemmingsen), men det er jo Lars, der er min chef, kan man sige. Det er ham, jeg lytter til, og det er ham, der giver mig beskederne.

– At Lars synes, jeg gør det godt, er jo bare endnu federe, for det er ham, der ser på mig hver dag. Det er ham, der vurderer mig bedst. Hvis han synes, jeg har gjort det godt nok, er det jo en cadeau til mig.

Som det ser ud lige nu, er det Oliver Christensen, der sidder sikkert på førstevalget i buret hos OB, og HC slår da også fast, at det lige nu ikke handler så meget om spilletid for ham.

– Selvfølgelig vil man næsten alle dage som ung målmand sige, at man ikke står, fordi man er ung. Men det er jo næsten umuligt at sige i den her situation, når Oliver har klaret det så godt som ung målmand.

– Der er et godt stykke vej op til Oliver, også fordi han har været i gamet længere tid, end jeg har. For mig handler det ikke om at få spilletid nu og her, og jagte Oliver og Mande lige nu. Det handler om min egen udvikling, og så må jeg bare angribe dem bagfra.

Hvordan oplever du generelt det målmandsteam, der er i OB?

– Jeg kunne ikke forestille mig, at der er andre steder i Danmark, hvor målmændene har det lige så godt med hinanden, og hvor vi på samme tid udfordrer hinanden på så højt et plan.

– Mande er jo lidt ældre, end vi er, men han er mega god med de unge, og han tager sig godt af både Oliver og mig. Selvom han ikke er førstemålmand, er han alligevel alderspræsident, og han kan give lidt mere, end Oliver måske kan, i det han er ældre, selvom Oliver lige nu er førstemålmand. Jeg er sindssygt tilfreds med at være en del af det team, og Lars er jo bare rigtig dygtig som målmandstræner.

Den unge målmands nye kontrakt med OB løber helt frem til sommeren 2024, og han er da også ret klar i mælet om, hvad han skal bruge de kommende år på.

– Der er selvfølgelig en masse ting, der spiller ind. Både i forhold til mig selv og de to andre målmænd. Transfervinduer, skader og en hel masse ting. Mit første mål er helt klart at jagte Mande, for det er ham, der er den næste foran mig. Det næste halve år vil jeg bruge på stadig at etablere mig lidt i truppen, og så har jeg lige en 3.G, der skal gøres færdigt på gymnasiet, så det handler om bare at have overskud med hele vejen igennem.

– Når jeg så er færdig med min uddannelse, så skal den have alt, hvad den kan trække. Så er det både Oliver og Mande, der bliver jagtet. Jeg håber på noget spilletid indenfor de næste fire år, det er helt sikkert.

De fleste fodboldspillere drømmer om at komme til udlandet og spille på et tidspunkt i deres karriere, og det har HC da også. Det er dog ikke sådan, at han har travlt med at få det til at ske.

– Jeg har altid sagt, at jo bedre angriberne er, jo sjovere er det at stå på mål. Selvfølgelig kommer der et tidspunkt, hvor man gerne vil prøve nye ting og sager, så jeg skal finde ud af, hvor mit ambitionsniveau ligger. Jeg har altid haft en drøm om at komme til England, men først og fremmest gør jeg det her i OB 100% færdigt, og så må vi se, hvad det bliver til.

12 Replies to “HC: Jeg vil jagte Oliver og Mande”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *