HC vil skrive sig i historiebøgerne med U19-mesterskab

OB’s U19 hold har haft en rigtig god sæson, og har ligget nummer et i U19 Ligaen igennem det meste af denne sæson.

Da coronaen brød løs i Danmark, og lukkede alt fodbolden, blev U19 Ligaen selvfølgelig også lukket ned, og efterfølgende kom der flere forskellige meldinger om de resterende kampe i sæsonen.

Først skulle sæsonen aflyses, så skulle den spilles færdig uden at kåre en mester, inden man til sidst fandt ud af, at man alligevel ville kåre en dansk mester.

Hans Christian Bernat, også kaldet HC, er målmand på OB’s U19 hold, og han fortæller, at det har været lidt frustrerende ikke at vide, hvad der skulle ske.

– Det er selvfølgelig frustrerende, især når vi har haft så god en start på sæsonen. Vi ville gerne bevise overfor både omverdenen og klubben, at OB er på vej fremad. Så at have chancen for at vinde guld, og så ikke kunne færdiggøre det, ville være ærgerligt. Men af respekt for coronaen gjorde vi selvfølgelig, hvad der blev sagt.

Efter U19 Ligaen er startet igen, har OB fået to point i tre kampe, hvilket lidt står i kontrast til de flotte resultater, man lavede, inden turneringen blev lukket ned.

– Man kan selvfølgelig altid snakke om, at vi er faldet i niveau, men her til sidst er det udelukkende blevet noget top 6 spil, så vi har mødt rigtig dygtige hold. Jeg tror desværre, vi har tænkt lidt for meget på de guldmedaljer, i stedet for bare at tage det kamp for kamp. Jeg synes, spillerne har gjort et godt stykke arbejde, og nu skal vi gøre det færdigt på søndag.

OB har alligevel muligheden for selv at afgøre mesterskabet på søndag. Vinder de over FC Nordsjælland hjemme i Ådalen, er OB danske mestre, og det betyder meget, at man selv kan afgøre det.

– Det betyder alt. Det ved jeg, det gør både for mig selv, for drengene og for klubben. Det betyder endda noget for Superligatræneren, kan jeg mærke på ham. Jeg kan mærke, at alle er helt nede i mindste detalje for at få det guld i hus, og så må vi se resten på søndag.

Hvad bliver det for en kamp mod FC Nordsjælland?

– Vi har mødt FC Nordsjælland rigtig mange gange, og vi ved, at de kommer til at have bolden mere end os, må man formode. De er rigtig dygtige boldspillere. Det bliver en kamp, hvor vi kommer til at løbe de fleste meter, det vil det i hvert fald kræve, hvis vi vil have de tre point. Det skal være en rigtig mandfolkeindsats.

– Jeg har selv spillet derovre, og jeg ved, hvordan deres spil fungerer. Jeg kender nogle af spillerne, og jeg ved, at de vil gøre alt for at vinde, og på samme måde vil vi gøre alt for at vinde. Vi kan trods alt stadig nå en guldmedalje, og Nordsjælland kan ikke nå det mere.

Kan det blive en fordel for os, at de ikke kan blive mestre længere?

– Lad mig sige helt ærligt, at det håber jeg ikke. Nu så vi med FCK, at de stillede med U17, men jeg håber, at FC Nordsjælland kommer med alt, de har, og så må vi give alt, hvad vi har for, at det bliver en fed fodboldkamp, både for dem der kommer og kigger, men også for os drenge. Det skal betyde noget at vinde, lige meget hvilken kamp man spiller.

Det er 29 år siden, OB sidst vandt et U19 mesterskab, og målmanden lægger da heller ikke skjul på, at det er noget, der vil betyde rigtig meget.

– Vi har selvfølgelig hørt, at vi måske ikke vil blive legender, men vi vil blive kendt og gemt i klubben. Vi er næsten i gang med at skrive historie. Det betyder selvfølgelig rigtig meget for os alle sammen, og det kan man se på banen, og man kan se det i styrkecenteret. Alle gør deres del for at blive skrevet i historiebøgerne.

Hvad vil det betyde for dig personligt at blive dansk mester?

– Man kan sige, at der er måske 20 spillere om året, der får lov til at vinde et U19-DM, og vi vil for altid blive en del af klubben, og det betyder sindssygt meget for mig også, og nu har jeg mine næste fire år sikret her. Det er ikke noget, man gør hver dag. Det vil betyde sindssygt meget.

Hvis man spørger HC, så er han heller ikke i tvivl om, hvad det er, der har gjort, at OB i denne sæson har spillet sig frem til muligheden for at blive dansk mester.

– Som vores træner, Kim Engstrøm, siger, ’angriberne vinder kampe, og forsvarerne vinder mesterskaber’. Jeg synes, vi har haft en rigtig fin defensiv base, som vi har bygget op omkring, og vi har lukket få mål ind.

– Vi har haft lidt held med i posen, og så har vi spillet som et mesterhold. Vi har ikke givet nogle dumme chancer væk, og når vi har, så har vi scoret to i den anden ende. Vi har været dygtige til at få point med på de svære dage, og det tror jeg, er grunden til, vi ligger, hvor vi gør.

19 Replies to “HC vil skrive sig i historiebøgerne med U19-mesterskab”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *