Helenius: Direkte spil klæder mig

Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen har været den foretrukne frontduo hos OB i dette forår, men i dagens kamp mod SønderjyskE sad Festersen ude med en skade.

Det betød, at Nicklas Helenius startede inde i front sammen med AK, og det skulle vise sig at være en temmelig god idé. 

Kampen var den første i gruppespillet, og OB sikrede sig en sejr på 2-1. Helenius mener da også, det var vigtigt at komme i gang med en sejr.

– Det var rigtig vigtigt. Specielt også med den skuffelse det var ikke at komme i top seks. Jeg tror, vi har tabt ni ud af de sidste 11 kampe, så vi havde brug for en sejr, og det var en rigtig flot indsats særligt i de første 60 minutter, siger Helenius til OBstruktion.

Generelt synes Helenius, at det var en god kamp fra OB’s side, men han er lidt ærgerlig over, at det ender med at blive spændende til sidst.

– I første halvleg fungerede det rigtig godt. Vi har en masse gode situationer, og vi skal også score flere mål. Vi skal også afgøre kampen i de omstillinger, vi har i anden halvleg. Det var lidt ærgerligt, at det blev spændende, for det var ikke nødvendigt.

Helenius scorede selv kampens første mål allerede efter seks minutter, og han fortæller, at opspillet til målet faktisk var noget, de havde snakket om.

– Godt opspil hvor vi spiller rigtig godt ude i siden, og Jeppe spiller en fremragende bold ned. Vi havde snakket om det der med at spille bolden og så løbe videre dybt, og det fik vi gjort rigtig godt her. Det var et flot mål.

Kom det ikke lidt ud af ingenting?

– Jo, men det var egentlig det, vi havde snakket om. Vi havde lidt overtal ude i den ene side, og den ene der spiller bolden, han skal bare fortsætte dybt. Jeppe ser den rigtig flot, og det var bare et suverænt mål.

Set fra vores pladser spillede Helenius en rigtig fin kamp, især i første halvleg, men han er selv lidt tilbageholdende med at kalde det sin bedste kamp for OB.

– Både og. Jeg synes, jeg har haft to rigtig gode hjemmekampe, mod Randers og FCK, også. En god pokalkamp mod Fremad Amager også. Der har været nogle gode præstationer, men det klædte mit spil i dag, at vi spillede mere direkte. Det er jeg bedre til, så det var godt.

OB spillede en rigtig god første halvleg, mens det blev lidt noget andet i anden halvleg. Der var forskel på niveauet, og det er Helenius da også enig i.

– Jo, og det skal heller ikke være nogen undskyldning, men vi træner på kunstgræs lige for tiden, fordi det har sneet, så vi har ikke været ude på de lidt tungere baner, og det kan nok godt sætte sig lidt. Vi ser måske lidt trætte ud i perioder af anden halvleg, men vi havde stadig muligheder for at afgøre kampen i omstillinger, og det skulle vi bare have gjort, så havde vi nok også fået ny energi.

Helenius blev skiftet ud ti minutter før tid, og på det tidspunkt var der ikke meget energi tilbage. Han var træt.

– Ja, det var jeg. Jeg mangler stadig lidt kampform, men der er ingen tvivl om, at jeg havde klart bedre form i dag end i sidste kamp mod Randers.