Hvad skal vi forvente i denne sæson?

Fra 2008 til 2011 vandt OB tre sølvmedaljer i træk, og det burde vel egentlig have givet en guldmedalje i en af de tre sæsoner.

Efter de tre gode sæsoner kom der fem meget skuffende sæsoner, hvor de fynske fans på ingen måde fik, hvad de havde fortjent, og placeringerne i tabellen var meget dårlige.

I sidste sæson kom der så en ny struktur i Superligaen, hvor de seks øverste skulle spille et helt nyt mesterskabsspil, og derfor var det selvfølgelig meget vigtigt at slutte i top seks.

OB meldte da også hurtigt ud, at sæsonens målsætning var en plads blandt de seks bedste, og flere eksperter mente endda, at OB skulle spille med om medaljerne.

Det undrede mig ikke, at OB meldte den målsætning ud, for det havde jo været en katastrofe, hvis man ikke var gået efter det, men jeg var overrasket over, at diverse eksperter mente, at vi skulle spille med helt fremme, for jeg mente faktisk ikke, at vores hold var godt nok. Det viste sig jo også, at vi ikke var i nærheden af top seks.

Men hvad så med denne sæson?

Klubbens målsætning er igen, at vi skal i top seks, og det skal det selvfølgelig også være. Men umiddelbart synes jeg, det ser lige så svært ud, som det gjorde i sidste sæson.

Vores hold er meget tæt på at være det samme. Michael Falkesgaard er væk, og er erstattet af Thomas Mikkelsen. Oliver Lund og Thomas Mikkelsen er væk, og så har vi hentet Nicklas Helenius. Men ellers er det samme hold, som ikke var i nærheden af top seks i sidste sæson, og det ser ikke ud til, at der kommer noget videre ind.

Målmand:
På målmandsposten synes jeg, at vi er rigtig godt dækket ind. Jeg ser Grytebust som en af de bedste målmænd i ligaen (og frygter for, om vi kan holde på ham), og han har et meget højt niveau. Jeg er også meget tryg ved Thomas Mikkelsen som reserve. Det har jeg egentlig været, lige siden vi skrev kontrakt med ham, men han har imponeret mig endnu mere ved de træninger, jeg har set.

Forsvar:
I bagkæden tror jeg stadig, at Desler er den foretrukne på højre back, selvom Ryan skulle være fit, og med Barrett på venstre back, synes jeg faktisk, vi er okay dækket ind der. Jeg håber dog, der bliver hentet en venstre back ind, hvis Pereira smutter. I det centrale forsvar er vi for tynde. Vi har Tingager, Tverskov og Kenneth Emil til at besætte de to pladser. Det er svært at se, hvem der er de to foretrukne. Det giver sig selv i den første kamp, hvor KEP har karantæne, men er Kent Nielsen klar til at vrage ham ellers? Jeg tror, at Kent ser Tingager som den sikreste af de tre, men udover det er det svært at gætte på. Jeg mener dog, at der skal hentes en central forsvarsspiller ind, så der er fire spillere til de to pladser.

Midtbane:
Jeg tror, at Jens Jakob kommer til at spille en meget vigtig rolle på midtbanen i denne sæson, men hvem skal spille ved siden af ham? Izunna eller Casper Nielsen? Jeg tror, de fleste kampe i sæsonen bliver med JJ og Casper Nielsen på den centrale midtbane, men man kunne godt forestille sig, at der bliver roteret lidt her, for jeg tvivler på, at Izunna kommer til at sidde på bænken i en håndfuld kampe i træk. Jeg ser meget gerne, at truppen bliver forstærket med en rigtig slider på midtbanen, men jeg tvivler lidt på, at det sker. Det kræver i hvert fald nok, at Thrane eller Welbeck, eller begge, bliver sendt væk. Joan og Jönsson bliver nok de foretrukne kanter, men jeg håber på, at Greve får meget mere spilletid i denne sæson. Jeg synes, han leverede nogle gode præstationer, når han fik chancen i sidste sæson, og han bør være kraftigt i spil til startopstillingen. Kent ser et stort lys i både Joan og Jönsson, og jeg ved godt, at Jönsson fik scoret lidt i foråret, men hans bundniveau er alt for lavt, og han har godt af at vide, at han ikke er sikker på holdkortet.

Angreb:
Her har vi sagt farvel til Thomas Mikkelsen, der ikke var udset til at spille nogen rolle på holdet, og vi har fået Nicklas Helenius ind, på en fri transfer. Jeg var langt fra imponeret over Anders K. og Rasmus Festersen i sidste sæson, og de træninger jeg har set i opstarten, har ikke overbevist mig om, at de kommer til at bombe i denne sæson. Især synes jeg, at AK har virket uskarp og ugidelig. Jeg har heller ikke været imponeret over det, vi har set fra Helenius, og jeg tror ikke på, at nogen af vores angribere kommer over 10 mål i sæsonen.

Hvis man kigger på de spillere, vi har i truppen nu, så tror jeg på, at det er denne opstilling, Kent Nielsen hyppigst vil stille op med:

Jeg tror, FCK, FC Midtjylland og Brøndby tager sig rimelig sikkert af de tre øverste pladser, og derudover tror jeg, det bliver et tæt felt, der kommer til at slås om de tre andre pladser i mesterskabsspillet.

Målsætningen er jo, at vi skal snige os med der, og det håber jeg da så sandelig også, at vi gør. Jeg mener bare ikke, at vores hold er stærkt nok til at komme i top seks. Men jeg lader mig meget gerne overraske.

Og lad os så få den sæson i gang!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *