Tillykke med fødselsdagen, OB!

Den 12. juli 1887 blev Odense Cricketklub født. To år senere skiftede den dog navn til Odense Boldklub, og den kan i dag fejre sin 130 års fødselsdag!

Klubben holdt til i Munke Mose helt frem til 1968, hvor der var flytning til Ådalen, og selvom vores anlæg til tider er meget udskældt, så tør jeg godt at sige, at der ikke findes mere idylisk og smukt træningsanlæg end Ådalen.

Sammen med OB har vi været så priviligerede at opleve store triumfer som 3 mesterskaber, 5 pokaltitler, og det største resultat et dansk hold har lavet i europæisk fodbold, 2-0 på udebane mod selveste Real Madrid.

Vi har oplever store personligheder som Richard Møller Nielsen, Lars Høgh, Allan Hansen, Preben ‘Tordenskjold’, Allan ‘Skæg’, Per Bartram, Ulrik Moseby osv.

OB har givet os en masse minder gennem alle de år, vi har fulgt klubben, og de fleste af os kan huske vores første møde med klubben.

Vores første tur i Ådalen, vores første kamp på stadion, den første autograf vi fik, eller da vi mødte en af spillerne i gågaden.

Mange af os kan blive meget påvirkede af et resultat af en OB-kamp. En sejr kan betyde en hel uge med oprejst pande, mens et nederlag kan betyde, at den kommende uge bliver meget hård at komme igennem. Det værste folk omkring os kan sige til os, er, ‘Det er jo bare fodbold’, for nej, det er ikke bare fodbold.

OB kan være skyld i dårligt humør hos os fans, men til gengæld kan klubben også redde os, hvis vi hænger med hovedet.

De seneste år har måske ikke været så gode ved os, og selvom vi kan brokke os og råbe højt, når det går sådan, så betyder det jo ikke, at vi ikke står på tribunen, og støtter holdet.

Der findes heller ikke noget bedre end en tur i Ådalen for at se, hvordan det står til med gode gamle OB. Man føler sig altid velkommen, og folk står med åbne arme for at tage imod, og er altid klar til en god sludder.

For os er OB ikke en fodboldklub. OB er en familie, og familier holder sammen, lige meget om det går godt eller skidt.

Jeg vil gerne ønske OB stort tillykke med de 130 år, og jeg er slet ikke i tvivl om, at klubben kommer til at leve i 130 år mere.

OB længe leve… Hurra, Hurra, Hurra! Og så det lange…Huuurraaaaaaaaaaa!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *