Hvordan erstatter vi Grytebust?

Der er ingen tvivl om, at vi har Superligaens bedste målmand i Sten Grytebust, og selvfølgelig er han interessant for andre klubber. Nu har Jesper Hansen så åbnet op for, at han kan blive solgt allerede til januar.

Grytebust har været kampafgørende flere gange i denne sæson, og han har en stor andel i, at vi ikke er helt væk i forhold til top seks, som er vores målsætning. Man kan dog godt stille spørgsmålstegn ved, om det er muligt for os at blive deroppe, hvis vi sælger ham allerede i januar, men det er en helt anden snak.

Det er nok helt utænkeligt, at vi kan holde på Grytebust, men det mest optimale ville klart være, at vi venter med at sælge ham efter sæsonen. Med den store rolle han har spillet på holdet, ville det komme til at koste at sælge ham i januar, og det bliver meget svært, nok umuligt, at hente en anden målmand på hans niveau. Hvis man kigger i Superligaen, synes jeg heller ikke, der er nogle oplagte emner, der kan hentes ind.

Men hvad gør vi så, når Grytebust er væk? Det vil give nogle penge i kassen, men spørgsmålet er, om vi vil bruge dem. De seneste år har vi jo været gladest for at hente spillere på fri transfer. Derfor kigger vi lidt på, hvilke muligheder der vil være for det, hvis Grytebust ryger allerede i januar.

Jesper Hansen har udtalt, at man mest kigger på det danske og skandinaviske marked, og det er derfor det, vi som hovedregel tager udgangspunkt i her.

Den norske målmand, Gudmund Kongshavn, der til dagligt spiller for Tromsö i den norske Eliteserien, har kontraktudløb her ved årsskiftet. Han er 26 år, og nærmer sig de 100 kampe i den bedste norske række. Han har spillet enkelte kampe for norske ungdomslandshold tidligere i karrieren, men ellers ikke nogen landsholdskarriere.

En anden norsk mulighed kunne være den 25-årige Eirik Johansen. Han er på kontrakt hos New York City FC i MLS, hvor han dog er reserve. Det er kun blevet til to kampe i ligaen i denne sæson. Han har tidligere været i Manchester City, hvor han dog kun fik kampe for reserveholdet, og her var han også lejet ud til Scunthorpe United. Den store succes havde han hjemme i Norge, hvor han gjorde det godt for Sandefjord. Han er uden kontrakt ved årsskiftet, men han er også en stor lottokupon, da man ikke kender hans niveau.

Hvis man vil give chancen til en lidt yngre målmand, så kunne en mulighed være den 23-årige svensker, Lucas Hägg Johansson. Han har slået sit navn fast for Kalmar i Allsvenskan i denne sæson, hvor han har spillet 24 kampe i ligaen. Han har ikke den store erfaring endnu, men med Thomas Mikkelsen i truppen har vi da i hvert fald en målmand med erfaring, så der kunne blive kamp om spilletiden. Johansson har også kontraktudløb til nytår.

Hvis man vælger at beholde Grytebust i resten af sæsonen og sælge ham til sommer, så vil det give nogle andre muligheder. Man kan jo evt. allerede i januar skrive kontrakt med en målmand, der kan komme på fri transfer efter sæsonen.

Her kunne den danske målmand, Jakob Haugaard, måske være en mulighed. Han er på kontrakt i Stoke, og er blevet 25 år. Han spillede temmelig fast hos FC Midtjylland, inden Stoke købte ham. Han har kun spillet syv kampe for den engelske klub, og har også været lejet ud til Wigan. Hvordan hans niveau er nu, er ikke til at sige, men han har kontraktudløb til sommer.

Nogle OB-fans har også skreget på Anders Lindegaard i noget tid efterhånden. Han har tidligere spillet i klubben, og som de fleste nok ved, skiftede han til Manchester United efter en succesrig periode hos Aalesund. Siden da røg han til West Bromwich, hvor han kun fik en enkelt kamp, og efterfølgende til Preston, hvor det blev til lidt mere, men hvor han ikke spillede til sidst. Det er ikke længe siden, han skrev kontrakt med Burnley, og den gælder resten af året. Han har ikke spillet for klubben, og det er ikke meget fodbold, han har spillet på det sidste. Svært at vide hvordan hans niveau er, og han tjener meget mere, uden at spille kampe, end han kan gøre i OB.

Jeg vil slå fast, at de her navne ikke er udtryk for, hvad jeg håber, kommer til at ske, når Grytebust forlader OB. Det er udelukkende muligheder.

Jeg synes ikke, nogle af de her navne ville kunne gøre det lige så godt som Grytebust, og jeg tror ikke, vi kan få en, der kan komme til at gøre det lige så godt som ham. Jeg håber bare, man vil hente en, man kender noget til, så vi ikke ender med en ny Koval.

Den sidste mulighed kunne vel også være at gøre Thomas Mikkelsen til førstemålmand? Det er da en mulighed, hvis han er den bedste. Som jeg ser det, er vi nødt til at hente en ny målmand, når vi sælger Grytebust. Oliver Christensen er et stort talent, og jeg er sikker på, at han går en fin fremtid i møde, men det er måske lige tidligt nok, at han for alvor skal til at slås med om spilletiden i Superligaen.

Vi skal derfor have en ind, der skal konkurrere med Thomas Mikkelsen, og hvem der skal være førstemålmand, må de så afgøre på træningsbanen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *