Jack Jørgensen om flere fans på stadion: Politikerne er svære at få i dialog

Coronapandemien har været hård ved de danske fodboldklubber, og den sidste måneds tid har det igen kun været tilladt at være 500 på stadion til en fodboldkamp.

Det er inklusiv spillere, stab, dommere, officials, presse osv., så det reelle tilskuertal er kun på 300, og det har Divisionsforeningen og klubberne nu sat gang i en kampagne for at få ændret.

I den forbindelse har vi snakket med OB’s kommercielle chef, Jack Jørgensen, der fortæller lidt om grunden til, at det lige netop er nu, den kampagne er blevet sat i gang.

– Grunden til det er nu, er, at vi er ved at være i så kritisk en situation i dansk fodbold, at vi bliver nødt til at agere. Der har været mange forsøg fra Divisionsforeningens side på at få de her politikere og myndigheder i tale, og det er ikke lykkedes trods gentagne forsøg.

I sidste weekend havde FCK inviteret politikerne til deres kamp i Parken mod AaB, så de ved selvsyn kunne se, hvordan det foregik til en fodboldkamp. Der var ganske få af de inviterede, der rent faktisk tog imod invitationen, og ingen af dem var fra regeringen.

– Det er jo et meget godt billede på, hvad det er for en situation, vi står i. De er enormt svære at få i dialog, og vi får heller ikke noget svar på de spørgsmål, vi har, når vi nu har udarbejdet de her sundhedsplaner og sikkerhedsplaner sammen med sundhedsmyndighederne og politiet, og har fået dem godkendt, og vi har afviklet 46 kampe ud fra den her Superligaordning. Der har ikke været nogen smittespredning, så det er både bevist, testet og dokumenteret, at det virker.

– Hvad er det så, der skal til? Der er mange andre steder i samfundet, hvor man oplever, at der slet ikke er de samme retningslinjer. Det kan være afhængigt af antal kvadratmeter, hvor mange gæster du må lukke ind. Hvorfor er det ikke det samme på et fodboldstadion? Afhængigt af hvor mange pladser der er, så må man have så og så mange gæster. Vi har bevist og dokumenteret, at det kan vi godt håndtere. Der er i øvrigt investeret rigtig mange penge i det fra klubbernes side, og der er lagt rigtig mange ressourcer i at kunne gøre det ansvarligt.

– Så det er dybt frustrerende for os, for hvad er det næste? At man skal bære mundbind for at tage på stadion? For så må vi kigge på det. Så er det jo det, vi gør. For vi er der nu, at hvis de siger hop, så spørger vi hvor højt. Men det får vi ikke at vide.

Politikerne sender egentlig ros afsted til de forskellige klubber for deres håndtering af tilskuere på stadion, dengang det var muligt at lukke flere ind. Men på trods af, at politikerne anerkender, at klubberne har styr på det, så vil de altså alligevel ikke åbne op for flere tilskuere.

– Jeg finder det ret arrogant, et eller andet sted. At de bliver ved med at spise os af med at klappe os på den ene skulder, og så fortæller, at der ikke bliver åbnet yderligere op. Så melder de ud, at den kollektive trafik skulle være årsag til, at vi ikke må få tilskuere på stadion, fordi at man mødes i kollektiv trafik.

– Vi kan så påvise i vores stadionundersøgelse fra januar 2020, at det kun er 6% af vores gæster på stadion, der kommer med kollektiv trafik. De fleste kører enten bil, går eller cykler. Så det er bare endnu en påstand, der ikke holder vand. Jeg tror, det er omkring 15% fra den samlede liga, der benytter sig af kollektiv trafik til stadion.

– De fleste kamptidspunkter ligger også udenfor myldretiden, så det holder ikke, og det er virkelig frustrerende for os, for vi kan ikke se logikken i det, og vi kan ikke få det til at give mening, at det skal være som det er.

– Vi har selvfølgelig stor respekt for den her pandemi, og det er også derfor, vi tester vores spillere, og alt fastansat personale bliver testet en gang om ugen. Vi tager alle de forholdsregler, vi kan.

– Det jeg hæfter mig allermest ved, er, det er dokumenteret, at Superligaordningen virker, og det giver ikke anledning til smittespredning. At vi så skal lukkes ned, synes jeg er stærkt frustrerende.

Det virker som om, at regeringen bare står fast som en mur, og det er lige meget at klubberne har vist, at de sagtens kan håndtere at have folk på stadion. Hvordan kan man trænge igennem den mur?

– Det er jo det, vi forsøger nu. Jeg synes også, foreningen af danske fanklubber har gjort det rigtig godt med deres indsats. Det er et voksende pres fra flere, og vi har brug for, at alle fodboldelskere herhjemme, der kan se fornuften i den her Superligaordning, bakker op, og trykker på alle de steder, de overhovedet kan.

– Det er den eneste måde, vi kan gøre opmærksom på, at der er en reel udfordring, som får store konsekvenser for dansk fodbold, hvis den ikke bliver ændret indenfor en overskuelig fremtid. Det kan få store konsekvenser for dansk fodbold økonomisk, og det kommer til at gå udover beskæftigelsen i klubberne.

I en udmelding fra Divisionsforeningen og DBU er der en frygt for, at klubberne i Superligaen og 1. division risikerer at miste helt op til 850 mio. kroner, hvis de nuværende restriktioner fastholdes, og det er da også noget, der kan mærkes i OB, at der kun er ganske få tilskuere til kampene.

– Det kan mærkes i og med, at vi går glip af et sted mellem 500.000 og 1.000.000 kr. pr. hjemmekamp, vi spiller for 300 tilskuere. Derudover betyder det rigtig meget for de samarbejdsklubber, vi har med til at hjælpe os. Vi tilbagebetalte næsten en mio. kroner til de Øens Hold klubber, der stiller med frivillige på stadion. Den mio. kommer til at mangle i foreningslivet ude omkring på Fyn. Det kan være fodboldture for ungdomsmedlemmer, nyt tøj, træningsudstyr osv.

– Vi har også en skov af underleverandører, der er med til at skabe den her stadionoplevelse, som også går glip af en indtægt. I et længere perspektiv kigger vi også mod vores sponsorer, og alle vores trofaste sæsonkortholdere som har betalt for et produkt, vi ikke kan levere.

– Man kan virkelig tage de sorte briller på og tænke, hvor vi står om et halvt år. Det er det, der bekymrer mig mest, for på den korte bane, håber man på at se lyset for enden af tunnelen, men hvis det lys viser sig at være et modkørende tog, så står vi i en ny situation. Det der er vores største bekymring, det er uvisheden, hvis det her fortsætter.

Der er dog stadig noget at glæde sig over i OB. Der har nemlig været stor opbakning fra sponsorer og sæsonkortholdere hele vejen igennem.

– Vi har oplevet en fantastisk opbakning. Det er virkelig imponerende, at der har været så stor tålmodighed, forståelse og tolerance for den her situation. Det er både gældende for sponsorerne, men i høj grad også fra vores sæsonkortholdere. Det har været med til at styrke fællesskabet og sammenholdet omkring klubben.

– Og så længe det er det rigtige, vi kæmper for, så bliver vi ved.

 

2 Replies to “Jack Jørgensen om flere fans på stadion: Politikerne er svære at få i dialog”

 1. agentes aduanales

  El Agente Aduanal regula con precisión y conocimientos los procesos de despacho
  de mercancías de importación y exportación, que están sujetos a la inspección de aduanas y restricciones.

  En la actualidad la figura del Agente Aduanal se sigue manteniendo como pieza
  importante, pues la globalización y los tratados comerciales internacionales favorecen que las exportaciones sean hasta
  cierto punto fáciles, siendo esto una fuente de ventaja para la competitividad de muchas empresas.

  Los Agentes Aduanales facilitamos los embarques en el proceso de despacho en la aduana y enviamos la mercancía de forma segura, rentable y a tiempo para lograr la satisfacción del
  cliente.

  Por qué necesitas un Agente Aduanal?
  Un inversionista que desea importar productos de otros países puede realizar los trámites por sí mismo si tiene los conocimientos necesarios para hacerlo, sin embargo, una agencia aduanal
  tiene los agentes aduanales calificados en materia de logística y trámites especiales.
  Un Agente Aduanal conoce a la perfección las reglas y regulaciones internacionales de logística, para apoyar los envíos sin complicaciones ocasionados por las
  errores en la documentación.

  En Go Forwarder contamos con una amplia trayectoria en operaciones de comercio internacional, realizamos trámites aduaneros y declaraciones y
  liberación de mercancías. Nos capacitamos y certificamos continuamente para brindar los mejores resultados en tiempo y forma de manera rentable.

  Como Agente Aduanal nos encargamos del papeleo que incluyen cálculos de tipo de cambio, tasas,
  derechos e impuestos sobre consumos específicos y de evaluación y clasificación de carga.
  La documentación precisa y correcta evita los retrasos de envío que derivan en cargos adicionales que, en ocasiones, rebasan el
  valor de la mercancía misma.

  Damos solución a la gestión fiscal cumpliendo a
  cabalidad con las normas vigentes de regulación de importaciones.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *