KEP: Jeg nyder at spille fodbold

Den rutinerede forsvarsspiller, Kenneth Emil Petersen, har været med til at vinde det danske mesterskab og spille europæiske kampe for AaB.

Han kom til klubben fra Horsens tilbage i 2009, og han spillede der indtil sommeren 2016, hvor han skiftede til OB på en fri transfer.

Det var hans tidligere træner, Kent Nielsen, der hentede ham til Fyn, og Kenneth Emil fortæller da også, at træneren havde en betydning for hans skifte til OB.

– Han havde selvfølgelig en betydning, det er klart. Jeg har haft Kent i en del år efterhånden, og jeg synes, at den måde han gør tingene på, er en god måde. Nu har jeg også prøvet at have lidt andre trænere, og der er jeg kun blevet bekræftet i, at han er en dygtig træner. Det var selvfølgelig en af grundene, men det var ikke det, der vægtede højst.

– Jeg prøvede lidt af hvert i AaB, så jeg trængte til at prøve noget nyt og møde nogle nye mennesker. Jeg ville gerne prøve at gøre noget ved OB, som havde haft det svært i en længere periode, og det var mest udfordringen, som jeg trængte til, det at prøve noget nyt. 7 år i en forholdsvis kort fodboldkarriere er lang tid at være i den samme klub, så jeg trængte til noget nyt, siger Kenneth Emil til OBstruktion.

OB’s målsætning i sidste sæson var en plads i top-6, men det lykkedes ikke, og klubben skulle i stedet ud og spille om ikke at rykke ned. Kenneth Emil mener da heller ikke, at hans første tid i OB har været helt som forventet.

– Nej, det har den ikke. Jeg havde selvfølgelig håbet, at den første sæson blev bedre, end den blev. Der var store forventninger, og vi havde også selv store forventninger. Det endte med at blive en skidt sæson, så det var ikke det, jeg havde forventet, og heller ikke det omverdenen havde forventet, og sådan er det nu engang. Man kan ikke spå om fremtiden, og nu ser vi fremad.

– Vi var allesammen lidt spændte på, hvordan den her nye struktur skulle spille ind. Jeg tror, der var mange, der var overrasket over, hvor hårdt et pres man kommer under ret hurtigt, hvis man ikke hopper med på toget, og det må man sige, at vi ikke gjorde. Der var mange ting, der spillede ind omkring, at det ikke gik som forventet. Vi blev måske også gjort dårligere, end vi var.

I denne sæson har Kenneth Emil spillet på et flot højt niveau i det centrale forsvar, og også noget bedre end i sidste sæson, der var mere svingene. Han erkender selv, at han ikke spillede godt nok i sidste sæson, men det er svært at pege på, hvad der er anderledes nu.

– Det er et godt spørgsmål. Der er mange ting, der spiller ind der. Der er jo ikke nogen fodboldspiller, der går ud, og tænker, at man vil spille en dårlig sæson, så der var mange ting. Det er nemmere at spille på et hold, der fungerer, og det var bare en lang hård sæson, hvor jeg også underpræsterede, så det er klart, jeg har været opsat på at bevise mig i den her sæson.

Fra første dag han kom til klubben, har Kenneth Emil været anfører for OB. Det er han meget stolt af, og han synes også, der har været god respekt for ham, selvom han fik anførerbindet med det samme.

– Først og fremmest var jeg utrolig stolt over at blive udnævnt som anfører. Det er noget, jeg har prøvet før i AaB, hvor jeg var viceanfører for en meget karantæneramt Rasmus Würtz. Så jeg havde prøvet det, men det at blive 1. anfører var jeg meget stolt over.

– Jeg føler, der er den respekt, som der skal være. Nu er jeg jo en af dem, der har en del kampe, vi er jo kun en 2-3 stykker over 30 år. Det at man har prøvet noget på egen krop og prøvet at vinde noget, det skaber automatisk noget respekt.

OB’s spillertrup er blevet yngre de senere år, og Kenneth Emil mener da også, at han har et ansvar, når han er en af de mere erfarne spillere på holdet.

– Det er jo et ansvar. Man skal forsøge efter bedste evne at vise vejen. I og med at jeg er en af dem, der har prøvet at vinde mesterskabet og være ude i Europa, så var noget af det, der tændte mig ved at komme til OB, at det var en ung spillertrup og en sulten spillertrup. Jeg vil gerne give noget af den erfaring videre, som jeg har fået gennem min karriere, som jeg også må være ærlig at erkende, stille og roligt lakker mod enden.

Kenneth Emil har altså prøvet at vinde det danske mesterskab med AaB, men han regner med, det bliver svært at opnå det i OB, mens han er i klubben.

– Jeg ville jo ønske, at det skete, men vi må også være realistiske og se på, hvad der bliver brugt af penge rundt omkring i de andre klubber, vi konkurrerer med. Man skal ramme en sæson, hvor det meste det klapper, og det gjorde jeg i AaB, og jeg håber også, det kommer til at ske her. Konkurrencen er benhård og med den nye struktur, der tror jeg, at overraskelser bliver svære.

Hvis man er nede i Ådalen for at overvære en træning, så er Kenneth Emil altid en af de første, der kommer ud på træningsbanen, og det er der en rigtig god grund til.

– Det skyldes, at jeg godt kan lide at spille fodbold. Det skyldes også, at vi er et par stykker, der er ude og spille et lille spil, inden den rigtige træning går i gang. Det kan jeg godt lide, og så nyder jeg bare at spille fodbold, fordi jeg måske også godt ved, at jeg ikke har fem år tilbage, så det er med at nyde det liv, man har. Det bliver i hvert fald en omvæltning den dag, man ikke løber ude på træningsbanen mere.

Mange fodboldspillere bliver i fodboldens verden i en eller anden funktion, når de indstiller karrieren, men Kenneth Emil har endnu ikke tænkt så meget over, hvad der skal ske, når han stopper med at spille fodbold.

– Nej, det har jeg faktisk ikke. Jeg sørger egentlig for at leve i nuet og gøre det, der gør mig glad, og det er at spille fodbold lige i øjeblikket, så det er det, jeg koncentrerer mig om.

Når Kenneth Emils nuværende kontrakt med OB udløber, vil forsvarsspilleren være 34 år, men om det er hans sidste kontrakt, ved han ikke endnu.

– Når man når den her alder, så tager man det, som det kommer. Tager et halvt år af gangen, og så ser man, hvordan kroppen reagerer. Jeg kan godt mærke, at jeg er lidt trættere efter kampene, end jeg var tidligere i min karriere, og jeg er måske lidt længere tid om at komme i gang til træning. Så jeg kan godt mærke på min krop, at jeg har spillet fodbold på topplan herhjemme i mange år. Jeg tror, det er meget almindeligt, når man kommer op i min alder, at man tager det, som det kommer.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Kenneth Emil brokker sig til dommeren, hvis han mener, de har dømt uretfærdigt, og derfor ville vi gerne vide, om han nogensinde havde fået dommeren til at ændre kendelse ved det.

– Nej, det har jeg ikke. Det tror jeg aldrig, der er nogen dommer, der gør, men jeg har da fået taget et gult kort af min liste efterfølgende af disciplinærudvalget. Men nej, det er sjældent, de ændrer deres dom. Tværtimod.

Men hvis det alligevel ikke hjælper noget hvorfor så blive ved?

– Jamen det har noget at gøre med, at man gerne vil vinde. Jeg synes, vi har været uheldig med dommerkendelserne gennem et længere stykke tid, og det er en del af pakken. Det er noget, som nogen kan lide, og noget som andre ikke kan lide, og det har jeg det også helt fint med.

5 af de seneste 7 gule kort Kenneth Emil har raget til sig, har været for at brokke sig til dommeren, men han mener ikke selv, at han snakker for meget.

– Nej, det synes jeg faktisk ikke. Det er også en af grundene til, at jeg har spillet godt. Det er fordi, jeg brokker mig. Jeg er tændt, jeg er klar, jeg er der hele tiden. Det er noget, der deler vandene, og jeg har fuld respekt for, at der er nogen, der synes, jeg brokker mig for meget, og at jeg er en idiot, men det lever jeg også med.

Det seneste gule kort han fik i kampen mod FCK, kom fordi han brokkede sig til dommeren efter at have set en fejlagtigt dømt offside på storskærmen. Den slags kan man komme udenom ved ikke at vise den slags på storskærmen efter kampen, men det synes han ikke, at man skal lade være med.

– Tjo, det giver jo noget stemning. Jeg kan egentlig meget godt lide, at de viser det. Jeg synes, det giver noget stemning og noget følelse. Det er noget, vi spillere skal være bedre til ikke at fokusere på, men jeg synes jo, vi har været meget uheldig med kampafgørende dommerkendelser i fem af de seneste syv kampe. Jeg synes, det giver en fed effekt, men det er noget, vi spillere skal lade være med at fokusere på, men det er fandme svært, slutter Kenneth Emil.

2 Replies to “KEP: Jeg nyder at spille fodbold”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *