Kent N: De tre point er det vigtigste

Tidligere her til aften hentede OB tre point hjemme mod FCK. Sejren blev grundlagt allerede i det første minut, da Anders K. Jakobsen scorede kampens eneste mål.

FCK var dominerende i store perioder af kampen, men OB’s forsvar formåede altså at holde dem fra scoringer, og træner, Kent Nielsen, mener da også, at den defensive plan virkede i store træk.

– Vi havde fokus på, at FCK, via deres angrebsspil, kom en del til baglinjen, og vi lykkedes rigtig godt med at forsvare de indlæg. Vi lykkedes godt med vores defensive plan i dele af kampen, hvor vi er meget boldsikre og rolige, og får dem til at løbe efter bolden. Det vigtigste er, at vi lykkedes med at få de tre point. Det kom efter godt forsvarsspil, og vi kunne godt have tænkt os i større perioder at have bolden, siger Kent Nielsen til OBstruktion.

FCK måtte spille kampen uden medrejsende fans, da de er blevet idømt en karantæne for den ballade, de lavede i Brøndby. Kent Nielsen mener dog ikke, det var nogen fordel for hans hold.

– Nej, det tror jeg ikke. Alle der er involveret i fodbold, foretrækker, at der er mange fans fra begge klubber. Stemningen er helt i top, og vi må rose vores egne, der gør et rigtig godt arbejde, og jeg tror ikke på, at det er nogen fordel. Det er jo ikke sådan, at det blev kampafgørende.

Mod kampens slutning pressede FCK mere og mere på, og til sidste foregik det meste af spillet omkring vores felt. Man kunne derfor godt blive nervøs for, at de ville nå at score.

– Jeg synes, vi blev lige lidt for passive i slutfasen. Der går sekunderne langsomt, for der kigger man mange gange op på uret. Vi var meget bevidst om, at det blev en forsvarskamp, specielt i slutfasen.

– Man kan sagtens skubbe fremad, men når der ikke er nogle, der har kræfterne, så har spillerne en tendens til at beskytte sit felt. Vi evnede ikke at holde fast i bolden. På den måde kørte FCK hårdt på, og det må vi rose dem for.

Kenneth Emil og Frederik Tingager spillede en fremragende kamp i det centrale forsvar, og Kent Nielsen mener da også, at det var en vigtig del af sejren over FCK.

– Det var det, vi snakkede om med at forsvare mange indlæg, der skal det centrale forsvar især, med hjælp fra vores backs, være skarpe, og de var gode i dag.

– I slutningen af kampen var vi ikke helt tilfredse, der synes vi ikke, vi får lukket helt godt nok ned for deres mellemrumsspil.

Vi havde i løbet af kampen nogle chancer for at lukke kampen, og cheftræneren ærgrer sig da også over, at vi ikke formåede at få scoret mere.

– Ja, det gør det. Når man kommer hen i slutfasen, kan der godt opstå tilfældigheder. Den kan ramme en, hvor den så ryger tilbage, og de sparker den ind. Vi havde nogle muligheder, og så er det en god ide at få tingene lukket, men det gjorde vi så ikke.

Der var lidt over 9.000 tilskuere på Stadion i dag, og de var med til at skabe en rigtig god stemning, og Kent Nielsen håber på, at der kommer lige så mange til den næste hjemmekamp.

– Den var fin. Vi er meget tilfredse med, at der var så mange. Så håber vi, at hvis vi sørger for et godt resultat i Lyngby, så kommer der lige så mange, når vi spiller hjemme mod Midtjylland i Pokalturneringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *