Kløve: Fedt at være en del af øens hold

Ligesom så mange andre startede Troels Kløve sin fodboldkarriere i en lille lokal klub, da han trådte sine første fodboldstøvler i Hatting/Torsted.

Som 12-årig tog han skridtet videre til Horsens, hvor han gjorde det rigtig godt op gennem ungdomsrækkerne, hvilket han også blev belønnet for.

Da han var 18 år, og spillede for klubbens U19-hold, skrev han under på sin første kontrakt med klubben. Han skulle dog stadig fortsætte med at være tilknyttet U19-holdet, men samtidig træne en gang om ugen med Superligaholdet.

Debut i Superligaen

Det var i 2009, Kløve skrev under på kontrakten med Horsens, og han debuterede for klubbens førstehold i 1. division i 2010. I 2011 spillede han sin første Superligakamp i karrieren, og det var noget særligt for ham, at det var for Horsens, han fik den.

– Det var selvfølgelig specielt at slå igennem i den klub, hvor man er vokset op. Det er ikke alle, der får lov til det. Det var stort, og nogle specielle år, som jeg både har gode og dårlige minder fra. Horsens har en speciel plads i mit hjerte, det er klart.

I årene efter Kløve fik sin debut for Horsens, fik de ikke for alvor etableret sig i Superligaen, og da han havde spillet et par sæsoner i 1. division, besluttede han sig for, at det var på tide med en ny udfordring, og så kom SønderjyskE på banen i 2015.

– Jeg havde et par år i 1. division med Horsens, hvor jeg følte, at jeg havde lyst til en ny udfordring. Det gik ikke altid lige godt i mine sidste to sæsoner i Horsens, og så havde jeg muligheden for at skifte til SønderjyskE, og det var jeg ikke i tvivl om, var det rigtige for mig.

Kløves første indtryk af SønderjyskE var, at der ikke var så stor forskel på den nye klub og Horsens. Han fremhæver dog det sammenhold, der er i Haderslev som noget helt specielt.

– På mange punkter lignede det Horsens. I starten da jeg kom, var ambitionen hele tiden at overleve. Der var ikke så meget tryk på, der var et godt fællesskab, og det var meget det, der bar det, også i vores sølvsæson.

– Der er et sindssygt stærkt sammenhold i SønderjyskE, hvor der ikke er det samme pres fra fans og medier, som der f.eks. er i OB.

Skaden

Midtbanespilleren fik en rigtig god start i hans nye klub, men kun et par måneder efter ankomsten til Haderslev blev han ramt af en alvorlig skade, der satte ham ud i resten af sæsonen.

Det er hårdt for en ny spiller i en klub, når sådan noget sker, og selvom det var svært dengang, kan Kløve i dag glæde sig over, at hans knæ er i orden.

– Det var sindssygt hårdt. Jeg nåede lige at spille 9-10 kampe i SønderjyskE, og fik faktisk lidt et gennembrud igen i Superligaen, og så fik jeg den korsbåndsskade, som ødelagde det lidt for mig. Heldigvis var jeg tilbage efter otte måneder, som er rimeligt godt efter en korsbåndsskade, så den satte mig ikke så langt tilbage, som man kunne have frygtet.

– Men det var jo et år, der blev revet ud af kalenderen, og det er hårdt for alle spillere at rende ind i sådan en skade, og det er ikke alle, der kommer tilbage. De tanker gik jeg også med, men heldigvis er alt godt, og mit knæ fejler ikke noget i dag.

Hvordan er det generelt at sidde ude med sådan en langvarig skade og se holdkammeraterne gå ud på træningsbanen hver dag?

– Det er specielt. Jeg tror kun, man lærer det ved at prøve det. Det der med at være ude i fire uger med en forstrækning, det er ingenting i forhold til at være ude af holdet en hel sæson. Det er sindssygt hårdt, men man lærer også nogle ting om sig selv. Man lærer at arbejde med nogle andre ting. Jeg satte mig nogle målsætninger omkring min styrke, i den tid jeg genoptrænede. Man blev nødt til at tage de positive briller på og have sådan nogle små målsætninger.

Hvor mange gange i sådan periode når man at tænke, ’Det her gider jeg sgu ikke’?

– Jeg kan huske, jeg havde en krise på et par uger, hvor jeg følte, det stod helt stille, og gik i den forkerte retning. Jeg havde så mange gode folk omkring mig, der havde prøvet det før, og vidste, at korsbåndsskader er to skridt frem og et tilbage hele tiden, så jeg vidste, det nok skulle gå i sidste ende.

– Men jeg havde i hvert fald én krise i mit forløb, hvor jeg var skide træt af det, og følte ikke, jeg kunne komme tilbage igen. Men jeg fik hurtigt vendt det, og havde faktisk et godt forløb, når jeg ser tilbage på det.

Skiftet til OB

Kløves kontrakt med SønderjyskE stod til at udløbe i sommeren 2018, og i januar 2018 skrev han under på en kontrakt med OB, gældende fra sommeren 2018.

Det endte dog med, at OB købte ham fri allerede senere i januar, men det var som sådan ikke hele tiden meningen, at han skulle væk fra Haderslev på det tidspunkt.

– Nej, det lå ikke i kortene. Jeg lod den gå så tæt på udløb som muligt for ligesom at se, og mærke efter, hvad det rigtige var. Jeg var ikke afklaret omkring, at jeg ikke skulle blive i SønderjyskE, for det kunne jeg godt have valgt, og det var heller ikke langt fra.

– Da det blev vinter, snakkede jeg lidt med OB, og de var interesserede. Det synes jeg, var det rigtige, og jeg blev hurtigt afklaret med mig selv om, at det var det, jeg skulle. Det var en fed udfordring, for det er en stor klub.

OB var ikke den eneste mulighed, Kløve havde for et klubskifte på det tidspunkt, men da først fynboerne meldte sig på banen, var han ikke i tvivl.

– Ja, det var der (andre muligheder), men nu blev vi ret hurtigt enige med OB. Jeg havde andre muligheder, jeg kunne være gået videre med, men så snart OB kom på banen, der tog det ikke ret lang tid at blive enig med mig selv om, at jeg skulle en tur til Odense.

Med al respekt for Horsens og SønderjyskE så er OB en større klub end de to, og det kunne Kløve også mærke, lige så snart han kom til klubben.

– Jeg kunne godt mærke det første halve år, at der var lidt mere tryk på, også i og med at OB havde haft et par dårlige sæsoner, hvor man var tæt på top seks, men ikke nåede det alligevel, og Kent blev også fyret til sidst. Man kunne mærke, der var noget ekstra i OB, som ikke var forløst, men det var lidt, som jeg havde forventet. Det er en stor klub med mange traditioner og mange fans, og i sidste sæson kunne vi mærke, hvor mange man kan vække til live i Odense, når det begynder at gå godt.

Mange spillere der kommer til OB, snakker om, at omgivelsernes interesse for OB er større, end noget de har oplevet før, i og med det er den eneste Superligaklub på Fyn. Den følelse har Kløve også.

– Helt sikkert. Jeg flyttede til Odense i første omgang, og jeg kunne da mærke, at når jeg gik nede i Netto, så fik jeg nogle kommentarer om weekendens kamp med i bagagen. Nu bor jeg på Vestfyn, og kører frem og tilbage, og jeg kan også mærke i Middelfart-området, at der er rigtig mange OB-fans, som man render ind i dagligt. Man kan mærke, det er øens hold, og det er fedt at være en del af.

Kløve arbejdede sammen med Jakob Michelsen og Henrik Hansen i SønderjyskE, og det er også dem, der står i spidsen for OB nu. Holdkammeraten Janus Drachmann kender han også fra tidligere, men det er ikke noget, han ser som en decideret fordel.

– Nej, egentlig ikke. Jeg kom jo før de andre, så da jeg kom her, var det kun Joao Pereira, jeg kendte. Det er ikke noget, der betyder så meget, at det er nogen, jeg kender fra tidligere, men det er da fedt, at de tre kom til OB, for det er nogen, jeg ved, hvad står for, og jeg ved, de kan være med til at bringe OB i den rigtige retning, så hver især var jeg da glad for at se dem hernede, da de kom.

Man kan dog ikke komme udenom, at Troels Kløve og Janus Drachmann har et lidt specielt forhold. De har nemlig spillet sammen i alle de klubber, Kløve har spillet i.

– Janus Drachmann har jeg stort set spillet sammen med, siden jeg blev senior, så det var da lidt specielt, da han kom til OB, at vi kun havde haft en sæson eller halvanden væk fra hinanden, da han var i FC Midtjylland. Ellers har vi spillet hele vores seniorkarriere sammen, så vi har et lidt sjovt forhold. Sådan er fodboldverdenen, man mødes på kryds og tværs, og når man tror, man ikke skal mødes mere, så render man ind i dem igen. Det er også noget, der er fascinerende ved fodboldverdenen.

OB – SønderjyskE

På fredag tørner OB sammen med SønderjyskE på Odense Stadion, og det har Kløve efterhånden prøvet nogle gange, efter hans skifte til OB, så det er ikke længere så specielt for ham.

– Både og vil jeg sige. Det er mest de spillere, jeg har spillet sammen med, og havde det været på udebane i Haderslev, havde der jo været mange, jeg kendte, og så er det altid specielt.

– Nu har jeg mødt dem nogle gange i OB-trøjen, og jeg vil sige, det ikke er noget, jeg lægger så meget i mere. Det bliver da sjovt at se dem igen, men så heller ikke mere end det. Det er en fodboldkamp, hvor der er tre point på spil, og om det er SønderjyskE, Silkeborg eller Brøndby, det er underordnet for mig.

OB har kun vundet en enkelt gang i Superligaen over SønderjyskE siden 2013, og Kløve har ikke rigtig nogen god forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan.

– Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg kan huske, vi slog dem på hjemmebane sidste forår for første gang længe. Jeg kan huske, da jeg stod på den anden side i SønderjyskE, og vi mødte OB, så vandt vi altid på en eller anden mærkelig måde. Selvom vi blev spillet baglæns ud af Odense Stadion den ene gang, så vandt vi alligevel.

– Jeg ved ikke, om man skal lægge mere i det, end at det har været lidt tilfældigt, at SønderjyskE har haft overhånden. Men det er klart, at det er et fysisk fodboldhold, og hvis man ikke er indstillet på det fra start af, så får man problemer undervejs i en kamp mod SønderjyskE, for de er gode til at få det over på deres præmisser, og jeg tror, at man tidligere bare har troet, man kunne spille rundt om SønderjyskE, og troet på at man nok skulle få åbnet dem op, men det er ikke så nem en opgave, som man regner med. Det er et godt hold.

Fremtiden?

OB er Kløves tredje klub i Superligaen, så derfor kunne man måske godt tro, at han gerne vil prøve et skifte til udlandet næste gang. Han fortæller da også, at det altid har været en ambition for ham, men der er dog blevet skruet lidt ned for den.

– Når min kontrakt løber ud, er jeg ved at være 30 år, og vi har fået en lille datter, så det ligger ikke i kortene, at jeg skal til udlandet. Jeg har to år tilbage her i Odense, og så ser vi, hvad fremtiden bringer. Det er lidt for tidligt at spå om det.

– Jeg har altid haft udlandsambitioner. Det kunne være fedt at prøve det af, men når man når ens ’primetime’ i fodboldalderen, så ved man også godt, man nok er ved at nå toppen, og så er der måske nogle andre ting, der trækker. Jeg kunne sagtens se mig spille nogle flere år i Odense. Det kapitel er slet ikke lukket endnu. Jeg tager det dag for dag, og så må vi se, hvad mulighederne er, når udløb kommer tættere på. Jeg er OB-spiller, og det er det, jeg fokuserer på.

6 Replies to “Kløve: Fedt at være en del af øens hold”

 1. cheap flights

  Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m
  a little lost on everything. Would you recommend starting with a free
  platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out
  there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions?
  Thanks a lot!

 2. tinyurl.com

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources
  back to your site? My blog is in the exact same area of interest as yours
  and my visitors would genuinely benefit from a lot of
  the information you present here. Please let me know if this
  okay with you. Regards!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *