– Ludwig går ind i startopstillingen

Her til aften har OB præsenteret sommerens første transfer, da Alexander Ludwig er blevet købt hos Horsens, hvor han i sidste sæson var en stor profil, og var den eneste markspiller, der fik fuld spilletid i alle 36 kampe.

Den 24-årige forsvarsspiller har skrevet under på en fire-årig kontrakt med OB, hvor han skal kæmpe med om pladserne i startopstillingen.

Hvis man ikke har det store kendskab til vores nye forsvarsspiller, så har vi haft fat i Nikolaj Birk, der er Freelance sportsjournalist, og følger Horsens tæt. Han hjælper os til at blive lidt klogere på Ludwig.

Hvordan er han som spiller?

– Jeg lagde allerede mærke til Ludwig, da han spillede sin første træningskamp for Horsens, få dage efter han var kommet til klubben. Han gik ind med det samme og tog styringen, hvilket beskriver ham perfekt som spiller. Han er en verbal leder, som er dygtig på bolden, hvorfor han også af og til har sparket dødbolde for AC Horsens. Hans placeringsevne kan af og til svigte en lille smule, men generelt set holder han et stabilt højt niveau. Han har spillet hvert eneste minut i den seneste sæson.

Hvordan er han som person?

– Hans personlighed minder meget om hans spillestil. Han er en person som går forrest, hvilket også kunne ses i truppen hos AC Horsens. Han gik med det samme ind på et nyt hold, og blev en de centrale figurer i truppen. Det er en spiller, som man kommer til at holde af som fan – det er helt sikkert.

Kan han forstærke OB?

– I mine øjne er han bedre end nogen af de nuværende forsvarsspillere i OB. Jeg tror, at han er købt for at gå direkte ind i startopstillingen og blive leder nede bagfra sammen med KEP.

Hvad siger folk omkring Horsens til salget af Ludwig?

– Der er stor utilfredshed omkring salget, da det er en fanfavorit, en profil og en leder, som AC Horsens har skilt sig af med. Utilfredsheden bunder naturligvis også i, at man for blot et halvt år siden solgte en anden forsvarsprofil i form af Bubacarr Sanneh. Ludwig var i mange fans øjne tiltænkt som ‘afløseren’. Ludwig skal nok blive erstattet af en ny spiller, men det bliver svært at hamle op med det han har præsteret.

Du vil måske også kunne lide...