Månedens spiller: September

Det var i dag tid til at kåre OBstruktions Månedens Spiller for september, og det var måske ikke lige ham, man havde regnet med. Vinderen har nemlig ikke været med i alle kampene, da han har siddet ude med skadesproblemer også.

Man kan derfor sige, at han ikke har været den bedste spiller over hele måneden, men i vores øjne har han været god i de kampe, han har spillet, og han har helt sikkert været den mest markante spiller i september.

Valget er faldet på Frederik Tingager. Det der lægger til grund for vores valg, er, hans indsats i kampen mod Brøndby især. Han ryger ind i et alvorligt sammenstød med Grytebust, og der var egentlig signaleret udskiftning af ham. Han kom dog på benene igen, og valgte at spille videre.

I pausen var der urin i hans blod, men han valgte alligevel at komme ud til 2. halvleg. Nogle gange råber folk om, at der mangler spillere med OB-DNA, men det at han kommer på banen til 2. halvleg, og senere udtaler, at han ikke ville lade sig skifte ud foran en fyldt Richard Møller Nielsen-Tribune, det vidner virkelig om OB-DNA.

Vi fik derfor overrakt ham præmien for Månedens Spiller, som altid er sponsoreret af Marjoe, og vi fik også lavet et lille interview med ham.

Vi har været meget imponerede over Tingagers tilgang til tingene, især det der skete i Brøndby-kampen, men lægerne har talt med store ord til ham, så han er ikke sikker på, at han ville gå på banen efter at have haft urin i blodet igen.

– Det er et svært spørgsmål, for nu ved jeg, hvor farligt det er, efter jeg har talt med lægerne. Jeg har det sådan, at så længe jeg ikke er fysisk utilpas, så er jeg villig til at spille igennem alt. Det er klart, at begynder man at blive svimmel, så skal man lytte til sin egen krop, og lægerne sagde også, at jeg aldrig må gøre det igen. Lige i starten vidste jeg ikke, hvor farligt det var, men det er jo pisse farligt, og jeg håber ikke, det kommer til at ske igen, siger Tingager til OBstruktion.

Sammenstødet med Grytebust var noget, der satte sine spor på Tingagers fysik, og der gik faktisk temmelig lang tid, før han ikke længere mærkede noget til det.

– Jeg havde smerter i to ugers tid. Ligesom man får et sidestik, det kunne jeg mærke hele tiden. Det aftog lidt, men jeg kunne ca. mærke et sidestik i to uger, og det var voldsomt de første par dage. Jeg meldte mig klar til Silkeborg-kampen, og så fik jeg det skrub med min ankel, som stadig irriterer mig i dag, men jeg var egentlig overbevist om, at jeg skulle spille den kamp, men held i uheld så kunne jeg ikke spille pga. min ankel, og det tror jeg måske var meget godt, set i bakspejlet, for jeg tror ikke, jeg var helt klar fysisk.

Den skade han fik i anklen inden Silkeborg-kampen er heller ikke nem at komme af med. Selvom han har været i kamp siden, fortæller han, at han stadig er hæmmet af den.

– Det kunne godt have gået meget bedre. Det irriterer mig godt nok. Jeg får nogle små stød i anklen, hver gang jeg accelererer, eller laver retningsskift. Lige nu er jeg lidt hæmmet, og lige i øjeblikket kan jeg ikke vende. Man kan godt spille med det, men smerten er noget, man skal vænne sig til. Det går rigtig langsomt fremad, så det irriterer mig meget lige nu.

– Nu har vi en kamp i morgen ( træningskamp mod St. Pauli), og så ser jeg frem til tre fridage, hvor den kan få lidt ro. Det er klart, det ikke er sjovt ikke at spille på 100%. Det er heller ikke godt for holdet. Samtidig vil man også gerne spille og gøre det godt, men lige nu irriterer det mig bare, at jeg ikke er helt oppe at ringe, men det kommer, det er jeg sikker på.

Efter landskampspausen skal OB op imod FCK på hjemmebane, og det er en kamp, Tingager glæder sig til, og han mener, at tre point i den kamp skal hjælpe klubben med at indfri målsætningen.

– Vi var ikke tilfredse med Hobro-kampen. Nogle gange er det svært at sige, hvad der sker, når man ikke rammer ens niveau. Vi så, at vi var tændte mod Brøndby, og der var masser af tilskuere på lægterne. Men det skal jo ikke være sådan, at vi kun kan spille godt, når der er mange tilskuere. FCK er et hold, man altid kan sætte sig op til at møde. De er et af de bedste hold i Danmark, så motivationen er i top, og det skal den også være til alle andre kampe, når vi møder Helsingør eller et af de mindre hold. Det er noget, vi skal arbejde med, og vi skal finde den rette indstilling til alle kampe. Det er noget, vi fokuserer på ude på træningsbanen, og der er ingen tvivl om, at vi har potentiale på det her hold, så det er bare med at få det indfriet. Vi er også godt klar over, at det kan vi ikke blive ved med at sige, der skal også ske noget, og vi har en tro på, at det nok skal ske. Det er svært at blive ved med at sige til fansene, at det nok skal komme, og de skal blive ved med at tro på det, men vi har selv en stor tro på, at holdet kan fungere, og at vi kan komme i top seks, for det skal vi, og allerede mod FCK skal vi have tre point, så vi kan komme op i toppen.

I den seneste kamp mod Hobro måtte OB nøjes med et enkelt point, og den store forsvarsspiller mener, at der var mulighed for mere, men også at Hobro kom frem til nogle store chancer. Her stod Grytebust dog i vejen flere gange, og Tingager har da også store roser til den norske målmand, som han håber, han kan spille sammen med i flere år endnu.

– Han er en fantastisk målmand, det må jeg bare sige. Jeg håber, vi spiller sammen i mange år endnu, men det er klart, at sådan en målmand kan stå i alle ligaer, hvis du spørger mig, og selvfølgelig har han også lyst til at prøve noget andet en dag, men jeg håber da, at han har lyst til at blive i OB i nogle år endnu, for det vil vi have gavn af, slutter Tingager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *