Marco Lund: I skal forvente meget af mig

I går hentede OB Marco Lund i Esbjerg, og i dag havde han så sin første træning med hans nye holdkammerater i Ådalen.

Da træningen var overstået fangede vi ham for at høre ham om, hvorfor han lige valgte at skifte Esbjerg ud med Fyn og OB.

– Det var en chance, der bød sig lige pludselig, og OB er sindssygt interessant for mig. Der har været meget snak om, hvordan man kan gå fra at sidde på bænken i Esbjerg til at gå ind i en Superligatrup, men der må man bare sige, at jeg har spillet ret mange kampe for Esbjerg, også i Superligaen, og der har jeg åbenbart præsteret så godt, at en større klub som OB er interesseret i at lave et samarbejde med mig, så det er helt klart en mulighed, jeg er glad for at have fået, og som jeg ikke kunne sige nej til.

Lund spillede ikke så meget i hans sidste tid i Esbjerg, og han mener ikke selv, at han selv var herre over, om han skulle spille eller ej.

– Uden at sige for meget, så sker der rigtig mange ting i Esbjerg, og noget af det er man herre over, og noget af det er man ikke herre over, som det ser ud lige nu i Esbjerg. Jeg er 21 år, og jeg har næsten 50 førsteholdskampe i Esbjerg, så jeg har alligevel den erfaring med mig. De fleste af kampene er fra Superligaen, og dem vil jeg hellere have på mit CV end 1. divisionskampe.

Regner du med at få mere spilletid i OB?

– Jeg tror, jeg spillede 11 ud af 15 kampe i efteråret, så jeg fik alligevel en del spilletid i Esbjerg. Forhåbentlig kan jeg gå ind og byde mig til i startopstillingen her, ellers ville jeg aldrig have taget det skifte, hvis jeg ikke så nogle muligheder.

Den 21-årige forsvarsspiller vil være med til at indfri OB’s målsætning om en plads i top seks, og udover det mener han, at han selv har fået gode rammer til at udvikle sig selv endnu mere.

– Klubbens ambitioner er jo top seks, så det er også det, jeg vil arbejde på at drive klubben hen mod. Jeg har ambitioner om at udvikle mig endnu mere. Jeg har fået nogle gode rammer og en god træner. Specielt nogle gode holdkammerater, så der er gode muligheder der.

Hvad kan vi forvente af dig som spiller?

– Jeg er en spiller, der hader at tabe. Det gør jeg, mere end noget andet. Jeg er en spiller, der er ærgerrig, og fighter hele vejen igennem. I skal have store forventninger til mig, for det har jeg selv. Jeg vil vinde alle mine dueller, og jeg vil gerne være god på bolden, så det er også nogle forventninger, i skal have til mig.

Regner du med at gøre dig gældende til startopstillingen med det samme?

– Nu må vi se. Jeg tager det stille og roligt. Drengene har været i gang i ti dage mere end jeg har. Vi skulle have startet i går i Esbjerg, så der er lidt med formen, der lige skal bygges på. Grundformen er der selvfølgelig, men i de ti dage har de haft nogle løb, så der skal jeg lige bygge på.

– Det er den første træning, jeg har haft med en bold i lang tid, så vi må se lidt på det. Det er ikke sikkert, jeg er i startopstillingen den 11. februar, men jeg vil gøre hvad jeg kan for, at det bliver snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *