Kent Nielsen: Transfervinduet er ikke lukket

Vi har i dag haft en snak med vores træner, Kent Nielsen, om bl.a. opstarten, transfers og vores målsætning.


Er det godt at komme i gang igen efter ferien?

– Ja, det er det. Som man siger, så går ting ligesom i ring fra år til år. Forstået på den måde, at man er rigtig glad for at gå på ferie, og man nyder også ferien, men i slutningen af ferien ser man også frem til at komme i gang igen. Derfor har det været rart at komme i gang igen. Spillerne ser fine ud, og de har gjort det, de skulle gøre, så vi kan bygge videre. Nu ser vi frem til at skulle spille, og det bliver også rart.

Vi tabte de to sidste kampe i efteråret. Er du kommet dig over den skuffelse, og er klar til at komme videre?

– Vi laver i en verden, hvor skuffelser og glæder skal man være dygtige til at få børstet af sig og komme videre, så jeg er klart videre. Jeg var skuffet over i særdeleshed det sidste nederlag til Silkeborg, fordi med kampens indhold og sådan noget var vi irriterede på os selv over, at vi taber kampen, fordi vi burde have vundet den. På dage hvor man måske ikke er skarp nok offensivt, må man ikke tabe sådan en kamp. Det var vi ærgerlige over, men det er lagt til side. Vi har reflekteret over et generelt solidt efterår, men lige da vi havde tabt, var det med enorm ærgrelse.

– Vi er opdraget til, at 24 timer er det, man bruger på sejre eller nederlag og så komme videre. Det fyldte noget lige et par dage, men det har ikke ødelagt min ferie.

Hvad er vores fokus til træning her i vinter opstarten?

– Efter en velfortjent ferie er det til at starte med at bygge det fysiske op. Nu går vi så i gang med kampene, og her prøver vi at fokusere på spillemæssige ting, som at spille noget hurtigere og komme hurtigere til afslutning. Der bliver noget omkring vores indlægsspil, som vi har fokus på, og når vi kommer på træningslejr, bliver det meget taktisk, og vi begynder at indstille os på den første turneringskamp.

Er der noget, du vil have særlig fokus på?

– Vi var ikke tilfredse med antal scorede mål i efteråret, og det er først og fremmest, hvordan vi får sat det op. Vi føler, at spillerne har kvaliteterne til at have en større effektivitet, og det er det, vi prøver at få bragt i spil, så vi som sagt kan score flere mål, og så tror vi på, at vi kan få flere point.

Der har været meget snak om kontinuitet i truppen, hvordan harmonerer det med, at der er to spillere fra startopstillingen væk allerede inden første træning?

– Generelt kan man sige, at vi ikke har skiftet meget ud fra i sommers, og der var jo mange, der pegede fingre af den del af det. Spillersalg er en del af vores verden, og det kommer aldrig hensigtsmæssigt. Det lever vi med, og så ser vi muligheder. Da vi hentede Frederik Tingager, var der mange, der havde en holdning til, hvorfor OB hentede en spiller i 2. division. Det var der mange, vi fik lov at høre fra. Nu har vi så fået at høre, hvorfor vi har solgt ham.

– Det har ikke været et must at sælge ham, men som tingene er, så blev det sådan. Så ser vi på de muligheder, vi har i vores trup, sammensat med de suppleringer, der kommer til, og vi er stadig positive og optimistiske omkring at leve op til vores sæsonmål.

Som træner giver du så grønt lys til, at en spiller kan sælges?

– Det er lidt blandet. Jeg har ikke vetoret, men der bliver da hørt, hvad man synes. Man kan også vende den om og sige, jeg tror ikke, FCK synes, det var fedt, at Verbic blev solgt. Det er jo akkurat det samme, vi er udsat for, også som det er nu med timing. Vi er afklarede, og jeg er glad på Frederiks vegne, også selvom det havde passet os bedre, hvis det havde været til sommer. Nu blev det som det blev, og vi er glade på hans vegne. Vi er glade for, at på to år er han gået fra at være en 2. divisionsspiller til at blive en Superligaspiller, og en man kan sælge.

– Salg af spillere er en nødvendighed for de danske klubber, så det er også sådan vi ser det. Som jeg siger, har jeg ikke vetoret, men jeg bliver også spurgt til råds. Der er mange parametre, og i skal også regne med, at det er spillernes drøm, så den del af det er der også. Ikke at man skal tage hensyn til spilleren, men hele pakken skal vægte, hvordan man får det bedst mulige ud af det. Når det så er sagt, så skulle jeg også hele efteråret forholde mig til, hvorfor Jeppe Tverskov ikke spillede, fordi han var jo også god. Vi har to, både Jeppe og KEP, der har vist højt niveau, og nu har vi også fået tilført Marco, der også har spillet Superligae, og som er et ungt talent, så vi er fortrøstningsfulde.

Vi har hentet André Rømer i Midtjylland, er det en spiller, du har peget på?

– Det er en spiller, vi har kigget på, og han passer godt ind i den profil, forstået på den måde, at det er en spiller, som vi føler, kan flyttes videre. Han har en fin alder, og er en spiller, der er meget stabil, og som vi også føler, er et godt supplement til den trup, vi har. Der er ingen tvivl om, at André er inde for at konkurrere om pladsen, men det er ikke sådan, at han får den foræret. Det er en spiller med et fint potentiale.

I Midtjylland var Rømer kendt som en polyvant spiller. Er en af grundene til, vi hentede ham, at han kan spille flere pladser?

– Nej, det er det ikke. Det er godt, at spillere kan. De spillere der kan dække flere pladser, det kan være et plus for dem, men nogle gange kan det også være et minus, forstået på den måde at når man kommer rundt på forskellige positioner, så får man ikke udviklet de små detaljer i ens spil. André er først og fremmest hentet ind som central midtbanespiller, men vi har også en bevidsthed om, at hvis vi kommer i knibe i nogle positioner, så kan han dække det.

I forhold til efteråret har vi sagt farvel til tre spillere og hentet to nye ind. Er truppen bred nok?

– Transfervinduet er ikke lukket endnu jo, så lad os tage den diskussion senere. Vi kan både komme af med flere spillere, lige så vel som der kan komme flere tilgange, så den der status tror jeg, man skal vente med til 1. februar.

Når der forsvinder to spillere fra startopstillingen, kræver man så ikke som træner, at de erstattes 1:1?

– Det kan du jo godt sige. I forhold til de spillere, du henter, skal der ligesom være en helhed, og der skal være noget økonomi. Det er en balancegang hele tiden. Hvis folk kommer, og spørger, om jeg har fået det, jeg gerne vil have, så siger jeg nej, for jeg vil gerne have Messi. De spillere man henter ind, er jo taget i forhold til, hvad det er for en økonomi, man har til rådighed, og den balance er der hele tiden.

– Man ser det ikke sådan 1:1, jeg ser det sådan, at vi var rigtig glade for Frederik, og vi synes, han havde gjort det godt, men vi har også haft en bevidsthed om, at vi havde tre midtstoppere, der havde høj kvalitet. Når vi henter Marco Lund ind i midterforsvaret, er det fordi, at vi havde behov for en midtstopper. Vi kunne have valgt at tage en meget dyr en, hvis vi skulle have en ind til startopstillingen, men vi mener også, Jeppe holder højt niveau. Vi valgte en med potentiale, og så passer økonomien bedre til det.

Vi har seks spillere med kontraktudløb efter sæsonen, men du ved vel allerede nu, hvem du gerne vil beholde?

– Ja, det gør jeg.

Skal de så ikke forlænges snart?

– Jo, men det er jo ikke kun op til klubben, det er også op til spilleren. Hvem jeg helst vil beholde, er noget jeg tager med sportsdirektøren og spilleren.

Vi har skrevet kontrakt med Troels Kløve fra den kommende sæson. Ser du gerne, han bliver hentet nu?

– Overordnet set kan man sige, at vi har den trup, vi har lige pt. Der er spekulationer omkring Kløve, men som det er lige nu, må vi bare sige, at han kommer fra sommer, og det er vi meget afklaret med. Det vi først og fremmest kigger på er, hvordan vores trup ser ud nu, om den kan leve op til sæsonmålet. Det er det, vi kommer til at jagte, for vi mener, den er stærk nok til det, og lad os så se, om der sker noget her til sidst, det er jo der, alle spekulationerne er.

– Jeg kommer ikke til at kommentere direkte på, om man skal hente en spiller nu eller ej. Det er de spekulationer, man lever af her i transfervinduet, og vi skal nok sørge for at melde det ud, hvis noget af det bliver til realitet.

Er du stadig overbevist om, at vi indfrier vores målsætning, og slutter i top 6?

– Overbevist er sådan lidt, ‘Hvad synes du?’. De gode sælgere kan sælge sand i Sahara, og de dårlige sælgere sælger måske ikke sand i Sahara, men deres måder at arbejde på kan godt skaffe resultater alligevel. Vi kommer til at gøre alt, og vi føler også, vi er stærke nok til det. Vi føler, der er mange ting, der har peget i den rigtige retning. Jeg tror, vi har fået 5. flest point i hele 2017. Vi er ærgerlige over nederlaget til Silkeborg, men mit modspørgsmål til dem, der har været kritiske over, at vi ligger nummer otte har været, om de ville være jublende lykkeligt, hvis vi havde vundet, og lå nummer fire?

– I min verden er der stort set ikke noget forskel rent pointmæssigt, der skal stadig leveres et stort stykke arbejde. Jeg synes, vi har leveret solidt, og jeg tror også på, vi har en rigtig stærk chance for at levere det. ‘Talk is Cheap’, og vi bruger ikke tid på meget andet end, at vi er sikre på, at vi kommer til at levere resultater, og så må tiden vise det. Vi kan jo ikke garantere noget, men vi har en tro på det, og jeg synes, vi er stærke, når vi er bedst.

14 Replies to “Kent Nielsen: Transfervinduet er ikke lukket”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *