Michelsen: Dårlige minder fra sidste Hobro-kamp

OB er gået ubesejrede gennem Oktober, hvor fynboerne gik videre i pokalturneringen og ikke tabte i deres tre kampe i Superligaen mod AGF, Brøndby og SønderjyskE.

Det blev dog heller ikke til en sejr i Superligaen, da alle tre kampe sluttede uafgjort, og derfor er det vigtigt, at der kommer en sejr på kontoen igen.

Den mulighed får OB fredag aften, hvor de på hjemmebane tager imod Hobro, og træner, Jakob Michelsen, er klar over, hvad der skal være holdets fokus til den kamp.

– Ikke så meget anderledes end den periode, vi har været inde i et stykke tid. Vi vil rigtig gerne have en stabil struktur på vores hold og have en god balance, og det synes jeg egentlig, vi har fundet, og været defensivt solide. Vi vil gerne, og det arbejder vi hele tiden på, og det er noget af det sværeste i fodbold, blive endnu mere dynamiske offensivt i forhold til om vi kan kreere endnu flere chancer. Det er det, vi arbejder på, og det er også det sværeste i fodbold, men det har været vigtigt for os at prioritere basen først efter vores forfærdelige start, hvor vi lukkede ti mål ind i de første fem kampe. I de sidste ni kampe, inkl. to pokalkampe, altså 11 kampe, har vi lukket seks mål ind, og det gør bare, at nu har vi fået et fundament, og så har vi brugt den seneste tid til at se, om vi kan finde flere offensive løsninger.

For ganske få runder siden lå Hobro hjælpeløst på sidstepladsen i Superligaen, men med to sejre i de seneste tre kampe har de fået oprejsning. Michelsen har da også respekt for Hobro, og han regner bestemt ikke med, at det bliver en nem kamp.

– Det bliver en tæt kamp lige som alle andre kampe i Superligaen. Hobro har vundet to af deres tre seneste kampe, og gået fra at være døde og begravet til at være på linje med en masse andre hold igen. De arbejder stinkende hårdt, de er godt organiserede, og de har nogle spillere med noget X-faktor, tårnhøje Julian Kristoffersen fremme, Sabbi der gjorde det onde ved os sidste gang, Quincy Antipas med en voldsom fart, og så skal man heller ikke glemme, at Pål Kirkevold kommer tilbage for dem på et eller andet tidspunkt, og Edgar Babayan er også en, der kan noget på egen hånd. Så de har egentlig nogle spillere med noget X-faktor. De er komfortable i at forsvare sig kompakt, de arbejder hårdt, og så er de dygtige på omstillinger, så der venter os en test, hvor vi formentlig vil have bolden mere end Hobro, så er spørgsmålet så, om vi kan lukke deres kompakte defensiv op, samtidig med vi undgår at ryge ind i omstillingsfælderne, som vi gjorde sidste gang.

Da vi spillede den første kamp mod Hobro i denne sæson, lukkede vi tre mål ind på ti minutter i første halvleg, og tabte kampen med 3-2. Der er da heller ikke nogen, der har glemt, hvordan den kamp var.

– Der er ingen tvivl om, at vi har revanche til gode. Jeg tror heller ikke, at nogle af vores spillere har fået Alzheimers, så de har glemt, hvad der foregik oppe i Hobro. Det ligger selvfølgelig som et minde på, at hvis man ikke forsvarer sig ordentligt, og får de udfald, som vi fik der, så lukker man tre mål ind på ti minutter, og så er det meget svært at vinde en fodboldkamp.

Ryan Johnson Laursen er tvivlsom til kampen mod Hobro, da han døjer med lidt skavanker efter kampen mod SønderjyskE, men hvis han ikke skulle blive klar til kampen, regner træneren ikke med, at det kommer til at betyde det store for vores spil.

– Forhåbentlig kommer det ikke til at betyde noget. Hvis Ryan ikke spiller, er der jo en anden, der spiller, og så er der nogle andre kompetencer, der kommer i spil. Der er ikke to spillere, der er ens, men Ryan Laursen har været rigtig god for os, det er ingen hemmelighed.

Julius Eskesen blev opereret for sportsbrok i den seneste landskampspause, og har ikke været i kamp siden, men han indgår nu på lige fod med holdkammeraterne, og er også i spil til nogle minutter i kampen mod Hobro.

– Julius er der, hvor han indgår på lige vilkår med alle andre i træningen. Han har selvfølgelig stadig et lille efterslæb, men der er ikke noget rent skadesmæssigt. Når man har ligget stille i en længere periode, har man et lille efterslæb, men han burde være i spil til nogle minutter på fredag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *