Michelsen: Det vidner om karakter

I mandags måtte OB tage hjem fra Silkeborg med et nederlag på hele 6-0 i bagagen, og det skulle derfor revancheres torsdag aften, hvor SønderjyskE kom på besøg i Odense.

Det blev det også, da OB hentede en fin sejr på 2-0, og for træner, Jakob Michelsen, var det også tre meget vigtige point.

– Den var vigtig. Efter vores dårlige indsats i mandags må jeg rose spillerne for at rykke tættere sammen i bussen og levere en rigtig god indsats. Vi vinder en fuldt fortjent sejr. Det er vigtigt i en tæt gruppe, hvor vi kæmper om to pladser.

– En sejr over en direkte konkurrent er altid vigtig, og jeg synes, det viser stærk karakter fra spillerne, med det tryk der har været på, og hele verden har fortalt dem, hvor dårlige de er, og hvor dårlige deres træner er, så er det stærkt at gå ud og levere sådan en indsats. Det vidner om karakter, og man siger, det er i modgang, man skal vise sit sande jeg. Der er ingen, der har slået op i banen, heller ikke i mandags. Spillerne har vist professionel stolthed, og kommer ud, og leverer en rigtig god indsats i dag, og får en fuldt fortjent sejr.

Var kampbilledet, som du havde forestillet dig?

– Jeg synes, vi var rigtig godt forberedt. Vi vidste, hvad SønderjyskE er gode til, og vi må ikke glemme, at de er et rigtig godt hold. Det er stærkt ikke at ryge i deres omstillingsspil, ligesom vi afviste dem på dødbolde, og vi kontrollerede kampen med bold, og vinder en fuldt fortjent sejr. Det var stærkt.

– Så må jeg også bare rose de 300 tilskuere, der sad ovre på langsiden. De bar spillerne frem. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis der havde været de almindelige 6-8.000 eller 10.000. Så havde de jo blæst tribunerne ned. De er også ved at være tilpas gamle. Men det var en super støtte, og spillerne kvitterede med en rigtig god indsats, og når man sidder med kuglerammen, så skal vi glæde os over, at vi har spillet tre ud af fire rigtig gode kampe her efter corona, og vi har lavet 1,5 point i snit. Det vidner om stærk karakter at kunne rejse sig efter så dårlig en indsats, som vi lavede i mandags.

Træneren havde valgt at lade topscorer Sander Svendsen starte kampen på bænken, og det var der en dybere mening med.

– Vi vidste, at SønderjyskE tit og ofte bygger op med tre, så vi havde brug for en god presspiller og være lidt mere kompakte på midtbanen, når SønderjyskE også har tre mand derinde, så derfor valgte vi at rykke Frøkjær, der har en stor løbekapacitet, ind i en offensiv midtbanerolle, så vi kunne få lukket ned for dem centralt, samtidig med vi kunne styre presset over i en side, og i bagklogskabens klare lys viste det sig at være en fornuftig beslutning.

Oliver Christensen har været skadet i de to seneste kampe, hvor Sayouba Mande har været inde og spille i hans fravær. Han lukkede som bekendt seks mål ind oppe i Silkeborg, og derfor er Michelsen rigtig glad for, at han fik et clean sheet mod SønderjyskE.

– Hvis der er nogen, der har fortjent det, så er det Mande. Han har ventet rigtig længe på at få sin chance. Han har trænet rigtig godt, og han er bare en super fyr at have i truppen. Det er ikke så nemt som erfaren målmand at være andenmålmand. Først efter Grytebust og nu efter Oliver Christensen. Vores dygtige målmandstræner, Lars Bjerring, har et super team i den målmandsgruppe, og Mande rykker sig hele tiden. Jeg synes, det var stærkt, efter at have lukket seks mål ind, hvor man højst kan klandre ham for en halv af dem, så går han ud, og leverer en overbevisende indsats. Selvom han ikke havde så meget at lave, så var han sikkerheden selv, og det har han om nogen fortjent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *