Michelsen: Vi skal komme med en reaktion mod Vejle

OB kom meget skidt fra land i 2019, da de tabte årets første kamp i Superligaen med hele 6-1 til FCK i Parken, og jagten på top seks fik derfor lidt af et slag.

Det var en hård en at komme over, men klubbens træner, Jakob Michelsen, slår fast, at holdet har fået kampen mod FCK på afstand.

– Ja, det har vi. Den blev lukket ned i mandags. Som vi i øvrigt altid gør med fodboldkampe, uanset hvor godt eller dårligt det går, så kigger vi på de god og de dårlige ting, og så får vi det ud af systemet.

Var det svært at komme over lige den kamp?

– Jeg har da spillet sjovere fodboldkampe end at få en lektion inde i Parken. Da vi kørte hjem fra Parken, var jeg i tvivl, om solen ville stå op igen, men det gjorde den, og den skinnede oven i købet flot mandag morgen.

– Nu skal man jo huske, at beholde begge ben på jorden når man vinder, og man skal også huske at lade være med at grave sig ned, når man taber. Det er ikke sidste gang, vi kommer til at tabe en fodboldkamp, men det er forhåbentlig sidste gang, vi kommer til at tabe på den måde, som vi gjorde. Det var ikke godt nok på stort set alle parametre.

Janus Drachmann modtog et gult kort i kampen mod FCK, hvilket betyder, at han ikke kan være med mod Vejle, da han har karantæne.

– Det kommer til at betyde, vi mangler vores anfører og et naturligt omdrejningspunkt for os. Det betyder så også, at der er nogle andre, der må steppe op og tage det ansvar, Drachmann plejer at tage. Det skal vi kunne løse, men selvfølgelig er det ikke en forstærkning af os, at vi mangler vores anfører.

Overvejer du at smide Jeppe Tverskov op på midtbanen på Drachmanns plads?

– Vi overvejer mange ting, og det er da en af de løsninger, der kunne være. Det er en af flere løsninger.

Vejle vandt deres første kamp i foråret med 2-0 hjemme over SønderjyskE, så det er et hold med selvtillid, der kommer til Odense. Michelsen regner da også med, at det bliver en svær kamp.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver en tæt kamp. Vi skal også ud og vise, at vi er på hjemmebane, og spille med et andet udtryk end vi gjorde i Parken, men Vejle har handlet godt ind. De hentede rigtig mange spillere i sommer, og startede sæsonen rigtig flot, men så fik de en del skader, og sluttede efteråret rigtig dårligt af. Nu har de fået de skadede spillere tilbage, lige så vel som de har handlet en 3-4 stykker til deres startopstilling, så nu har de et yderst konkurrencedygtigt fodboldhold. Jeg var nede og se dem i sidste uge, hvor de slog SønderjyskE, ligesom jeg også så dem i Tyrkiet, hvor de også var på træningslejr. De ser stærke ud, og der venter os helt sikkert en tæt fodboldkamp.

Der var generelt ikke nogen, der spillede godt i kampen mod FCK, og Michelsen overvejer da også at lave ændringer i startopstillingen til kampen mod Vejle, men det er dog ikke grundet kampen i søndags.

– Vi overvejer altid, hvordan vi kan stille det stærkeste hold både på kort og lang sigt. Det har som sådan ikke noget med kampen i søndags at gøre, men vi overvejer altid, hvordan vi kan optimere tingene, og hvordan vi kan få blandet kortene, så vi står med den bedste mulighed for at få en sejr. Omvendt skal man heller ikke ændre alle de ting, man tror på, fordi man taber én fodboldkamp. Der er jo en grund til, at de spillere har spillet, fordi det var dem, vi troede på dér.

Forventer du, at der kommer en trodsreaktion efter kampen mod FCK?

– Det håber jeg da, at der gør. Det er jo i bund og grund om søndagen, man skal vise, hvad man er lavet af, og det er klart, at den præstation vi lavede i Parken, var ikke godkendt. Samtidig med vi mødte et yders effektivt FCK-hold, så lavede vi også nogle store foræringer. De havde også Robert Skov, der skød to frispark ind, og så blev det rigtig grimt. Det er selvfølgelig ikke godt nok, og der skal komme en reaktion mod Vejle.

Vi skal vel ud og dominere kampen fra første fløjt?

– Det ville da være dejligt, og det skal vi også forsøge. Men jeg ved også, at det bliver tæt, og Vejle er et godt fodboldhold. De har vel Danmarks største trup, så det er godt, de kun må stille 11 fra start.

Vores målscore blev ødelagt i kampen mod FCK, og er nu på -2. Kommer vi i plus igen efter Vejle-kampen?

– Det kunne også være dejligt, men så skal det også gå rigtig, rigtig godt. Jeg tror, det bliver meget tæt, og jeg vil være slemt tilfreds, uanset hvor stor sejren er. Jeg sælger den gerne for en grim 1-0 sejr på forhånd.

OB ligger lige nu nummer ni i Superligaen, men der er dog kun et enkelt point op til AaB på sjettepladsen. Michelsen erkender dog, at det bliver svært at nå top seks, hvis man taber til Vejle.

– Det er klart, så er der ikke så mange skud i bøssen. Hvis man siger, man skal have ni point +/- et enkelt i de sidste fem kampe, så er det jo dumt at starte med at tabe den første, for så er der jo kun fire tilbage. Det er klart, at det er en rigtig vigtig fodboldkamp mod en god modstander, men forhåbentlig kan de fynske fans levere den samme lydkulisse, som de kunne i det omvendte opgør i Vejle, for det var imponerende.

Det er lige omkring to måneder siden, OB spillede den seneste Superligakamp hjemme på Odense Stadion mod AaB, og holdet glæder sig også til at komme ud og spille foran fansene igen.

– Det glæder vi os til. Det er længe siden, vi har spille en Superligakamp der, og nu er foråret lige så stille begyndt at komme i luften, så vi glæder os til at træde ud på Odense Stadion foran vores hjemmebanefans.

De seneste dage har Nicolaj Madsen trænet med i OB for at holde formen ved lige. Michelsen kender Madsen fra deres fælles fortid i SønderjyskE, og han ser det også som en god mulighed for at se ham lidt nærmere an igen.

– Nicolaj Madsen træner med som en ven af huset. Så ser vi ham selvfølgelig an, når han er her, det er klart. Både Henrik og jeg kender Nicolaj fra tidligere, og han har boet i byen, så det er en oplagt mulighed for at se hinanden an.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *