Mathias Jørgensen er en god historie for OB

For to år siden kom Mathias Jørgensen til OB som 16-årig. FC Nordsjælland ville ikke give ham en kontrakt, da der var for stor konkurrence på hans plads i angrebet, og det udnyttede OB, der altså kunne se noget i den unge spiller.

Det viste sig da også at være en god ide. Han startede først på U17-holdet, og derefter på U19-holdet, hvor han viste sig som en meget hurtig spiller med stor sans for at score mål.

Det er nogle af de ting, der også kan bruges på Superligaholdet, og inden han fyldte 18 år, havde han da også fået sin debut i Superligaen og skrevet under på en professionel kontrakt.

Det siger selvfølgelig en del om ungdomsarbejdet i OB, og at akademiet sagtens kan skabe nogle spillere, der kan kome op og gøre sig gældende på klubbens førstehold.

I starten af sidste måned var Mathias Jørgensen på træningslejr med den tyske storklub, Borussia Mönchengladbach, og selvom de talte meget pænt om den hurtige angriber, blev det altså ikke til et skifte til tyskerne.

Da det blev 1. februar, og de fleste transfervinduer lukkede, troede man så, at Jørgensen i hvert fald blev i OB resten af denne sæson, og han deltog da også i den første træning i Ådalen, efter holdet kom hjem fra træningslejr, men efterfølgende var han væk igen.

Vi fik at vide, at han var ude og se på mulighederne for at skifte til en udenlandsk klub, og selvom der ikke var nogen, der ville sige andet, end at det var ‘vest på’, så var det alligevel en overraskelse, da det kom frem, at det var USA.

I dag er salget af Mathias Jørgensen til New York Red Bulls så endelig blevet bekræftet. Der er selvfølgelig ikke blevet offentliggjort nogen pris, men Ekstra Bladet har tidligere været ude med, at det skulle dreje sig om 15 mio. kroner.

Det er helt sikkert en fremragende fodboldspiller, OB siger farvel til, og udover det en meget sympatisk ung mand, der er helt nede på jorden. Overfor os har Jørgensen altid været høflig og meget veltalende. Vi er flere gange blevet meget overrasket over, når han har snakket om OB-DNA, og på trods af sine kun to år i klubben har han også flere gange brillieret med en meget stor viden om klubbens historie og OB generelt.

Mathias kommer helt sikkert til at blive savnet i Ådalen, men det er selvfølgelig også en god mulighed for ham at tage ud. Der er selvfølgelig delte meninger om fodbolden i USA, men der er ingen tvivl om, at hvis han får vist sig godt frem, så er der ikke langt til et skifte til enten Red Bull Salzburg eller RB Leipzig. Forholdene hos New York Red Bulls skulle også være helt eminente, og mon ikke der også kommer lidt mere i lønningsposen.

For OB er Mathias Jørgensen også en rigtig god historie. Man henter en spiller til klubben, der var blevet fundet for let i FC Nordsjælland, og på to år har man udviklet ham så meget, at man kan gøre ham til det største salg i klubben i mange år.

Nogle vil så sige, at hvis man havde beholdt ham, så kunne han måske have vist sig så godt frem, at han kunne have indbragt endnu flere penge til sommer, men det er der jo overhovedet ingen garanti for. Det kunne også have gået helt omvendt, og hvis han havde tilbragt en masse tid på bænken det næste halve år, så var der måske ikke nogle chancer for at få det beløb, man får nu.

Hvis man er oppe i et beløb på de 15 mio. kroner, der har været fremme, så skal OB selvfølgelig ikke sige nej. Det er rigtig mange penge for en spiller på 18 år, og samtidig får klubben også sendt et signal til andre unge spillere om, at man kan altså godt tage til OB og udvilke sig og så blive solgt til udlandet.

Det er et flot salg af OB, og jeg er sikker på, at man sender en spiller ud, der vil tale pænt om klubben, lige meget hvor han kommer hen.

15 Replies to “Mathias Jørgensen er en god historie for OB”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *