Michelsen: Vil ikke hyle over kort opstart

Coronakrisen lukkede for et par måneder siden Danmark ned, og det har også været tilfældet for Superligaen, hvor der ikke er blevet spillet kampe siden 9. marts.

OB spillede deres seneste kamp mod SønderjyskE den 8. marts, og de seneste uger har spillere og stab været sendt hjem. Træner Jakob Michelsen har brugt tiden på at tænke fodbold.

– Først og fremmest er der blevet tænkt rigtig meget fodbold. Sådan er det jo med fodboldtrænere og fodboldspillere, der er jo ikke noget, vi hellere vil end at være ude på banen. Når man så ikke er der, og bliver tvunget til at skrue lidt ned for gearet, så er der jo tid til at reflektere, tænke, evaluere og lægge planer. Der er både blevet set en masse af vores kampe og set andre kampe, og ladet sig inspirere af hold i udlandet.

– Jeg har også været i den lykkelige situation, at jeg er blevet far for anden gang, så som den moderne mand jeg er, har jeg også været på barsel, eller hvad man skal kalde det.

Onsdag formiddag startede træningen så igen i OB, hvor spillerne er ude i grupper, og det har været rigtig godt at komme i gang igen.

– Det har været super dejligt. Det er noget, vi alle sammen har glædet os til. Trænere og spillere lever og ånder jo for fodbold, så det er jo super, at sundhedsmyndighederne nu har vurderet, at det er forsvarligt, at vi starter op igen.

– Jeg vil også gerne sige, at jeg har fuld respekt for, at man fik lukket landet så hurtigt ned. Det var en rigtig god ide. Selvom fodbold er ekstremt vigtigt, så er det kun det vigtigste af det næst vigtigste.  I den her krise hvor der har stået menneskeliv på spil, så er fodbold kun en biting. Men det har været dejligt, at nogle mennesker der er meget klogere end mig, har vurderet, at det er forsvarligt at træne fodbold i grupper med afstand og med en masse forholdsregler. Kombineret med, at der er et håb om, at vi kan komme i gang i slutningen af maj, det gør så, at vi nu starter op. Det har været helt vildt rart at se spillerne og kollegerne igen, og finde ud af at bilen stadig kan finde vej til Odense fra Århus.

Har alle mand været ude og træne i dag?

– Alle mand har været til træning i dag.

Er der nogle skavanker eller noget?

– Der er jo altid nogle ting i truppen, men nu skal vi lige bruge de første par dage til lige at finde ud af, hvad status er. I dag trænede de i grupper af otte, og folk blev først testet af Janus Blond ude på Atletikstadion, og vejet og målt, og havde en individuel snak med ham om deres gøren og laden. Det så heldigvis rigtig positivt ud, og folk har virkelig givet den gas. Vi har ikke haft kontakt med dem i otte uger, så det har været på egen hånd, og der må man bare rose spillernes selvdisciplin.

– Efter det havde vi dem ude på boldbanerne i grupper, med afstand og uden kontakt, og trille bold, og det var rigtig rart at få græs under fødderne igen og komme i gang og få hilst på spillere og kolleger.

Kan du fortælle kort om, hvilke øvelser man kan lave i de her grupper?

– Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det vi har valgt at gøre, indtil holdtræningen starter, det er en blanding med fysisk fokus og boldfølings fokus. Man kan lave rigtig mange pasninger, dribleøvelser, styrkeøvelser, løbeøvelser, opspilsøvelser, afslutningsøvelser og teknikøvelser. Det man ikke kan gøre, det er jo decideret spil med kontakt og de større taktiske øvelser. Det må man så tage i næste fase. Der hvor vi er nu og her, hvor det handler om at få alle folk 100% i omdrejninger og få givet dem noget boldfølelse efter en periode uden struktureret fodbold, så er det fint. Så håber vi jo på, at vi indenfor en overskuelig fremtid kan træne med holdet igen og få noget tid med holdet, inden vi går i kamp. Der venter os jo et meget tæt kampprogram. Det gælder i øvrigt alle holdene. Eftersom Superligaen oprindeligt skulle have været færdig den 28. maj, og vi ikke starter op før den 29. maj, som det ser ud nu, så venter der selvfølgelig relativt mange kampe på relativt kort tid, men det er ens for alle hold, og vi glæder os over, hvis nogen der er klogere end os, åbner op for samfundet, så vi kan få lov til at spille fodbold.

Der er lagt op til, at turneringen skal gå i gang igen fra den 29. maj, og hvis man så kan starte holdtræningen i næste uge, vil det være en opstart på knap tre uger.

Det er en noget kortere opstart, end man er vant til fra sommer og vinterpauserne, der endda også er det kortere, men det er ikke noget, Michelsen kommer til at beklage sig over.

–  Det er heldigvis ens for alle. Det er sådan det er, og i sådan en alvorlig situation som samfundet og verden har været ude i med dødsfald, fyringer og økonomiske kæmpe tab, så vil jeg slet ikke stå og hyle over, at vi kun har tre ugers opstart til, vi skal spille en fodboldkamp. Der er nogen, der har trænet længere tid i grupper end os, men holdtræningen har alle lige muligheder for. Det bliver ikke nogen undskyldning.

– Det er klart, at den her pause har været længere, end det plejer at være. Der vil være nogle spillere, ikke kun OB-spillere men generelt, der har spændt ben for sig selv i forhold til ikke at have forberedt sig ordentligt, og der vil være andre, der har givet sig selv en kæmpe fordel i forhold til at have bygget sin krop op, og virkelig have brugt den her kamppause til at lægge yderligere på. Det bliver spændende at se, når vi for alvor kommer i gang med kampene, hvordan folks kroppe reagerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *