Michelsen: Vores dårlige sæsonstart jagter os

I går aftes var OB på besøg hos Brøndby, og selvom det var hjemmeholdet, der var mest på bolden, og pressede mest på, så kom fynboerne alligevel hjem med et enkelt point.

Brøndby kom foran 1-0 sent i kampen, men få øjeblikke senere havde den hollandske forsvarsspiller, Ramon Leeuwin, udlignet til 1-1, som blev kampens resultat.

OB’s træner Jakob Michelsen kigger meget på kampenes stats, og ud fra det mener han, at man skal være tilfreds med det ene point.

– Grundlæggende skal vi være tilfredse med det ene point, for jeg synes overall, at kampen forløb, som jeg havde regnet med. Brøndby kom ud, og trykkede os, og vi skulle lukrere på de omstillinger, vi vidste, ville komme. Hvis man ser på første halvleg, er Brøndby farlige, når vi selv smider bolden, men når vi var i vores etablerede forsvarsspil, havde vi meget godt styr på dem, og første halvlegs to største chancer står der OB på. Med lidt mere skarphed kunne vi godt have været foran ved pausen, men når man ser på stats, og dem går jeg meget op i, så var Brøndby bedre end os i går, og derfor skal vi også være tilfredse med det ene point.

– Når man ser på kampen som helhed, så var Brøndby tættere på at vinde, end vi var, og de havde flere store chancer, end vi havde. Generelt havde de også de bedste stats i en i øvrigt god fodboldkamp, så det er ikke sådan, at vi render rundt, og er jublende lykkelige over det ene point, for vi ville gerne have haft tre, men vi skal ikke være kede af det ene point. Vi havde lidt marginaler i går, og dem har vi ikke haft for vane at have, så det var også dejligt.

Sten Grytebust var ikke klar til kampen i Brøndby, og det betød, at den unge Oliver Christensen blev kastet ind til sin første kamp i Superligaen, og Michelsen var tilfreds med det, han så fra den 19-årige målmand.

– Oliver leverede en fin indsats i går. Han har et par gode indgreb og et par gode redninger. Jeg synes, hans igangsætninger skal blive bedre, det er ellers det, han er stærk til. Overall en god præstation, hvor der selvfølgelig er plads til forbedringer, men det skulle også være mærkeligt, hvis der ikke var det, når man spiller sin første Superligakamp på Brøndby Stadion.

– Som jeg tidligere har sagt, så er Oliver en dygtig målmand. Han er et talent i svøb, og han er helt sikkert en kommende førstemålmand i OB, det er bare et spørgsmål om, hvornår det bliver. Han er ikke klar til at være fast førstemålmand endnu, der er stor forskel på at komme ind og få en kamp hist og pist og så til at være fast målmand, men der er heller ingen tvivl om, at vi har en fremtidig førstemålmand der.

En anden overraskelse i startopstillingen var måske, at den unge angriber, Mathias Jørgensen, også var med fra start, men det var der en særlig grund til.

– Vi vidste godt, at vi ville komme under tryk, og vi vidste også godt, at når man møder Brøndby, så er det vigtigt at kunne true i bagrummet, og der er traditionelt rigtig meget plads at løbe på, og derfor var det oplagt at bringe Mathias ind, der er dygtig til at time sine løb i bagrummet. Jeg synes ikke, vi fik udnyttet det godt nok, og vi fik ikke spillet de rigtige bolde til Mathias, og Mathias spillede heller ikke op til sit bedste i går, så vi fik ikke straffet nok, at der var så meget rum at spille i, fordi vores kvalitet af at spille ud af Brøndbys gode og dygtige pres ikke var godt nok til at sætte Mathias for alvor i scene. Vi må også rose Brøndby for, at deres midtstopperpar pakkede ham godt ind, og at de fik lagt et godt pres på os, så det var svært at servicere Mathias ordentligt.

Halvdelen af kampene i grundspillet er nu afviklet, og vi har mødt alle hold. Træneren vil gerne dele vores kampe op i to, hvis der skal laves en evaluering.

– Jeg synes egentlig, det er naturligt at gøre status her halvvejs, og når man så gør det, skal man alligevel dele vores op i to. Efter de første fem kampe lå vi med ét point efter en meget dårlig start, og derfra har vi spillet ti kampe, hvis man tager de to pokalsejre med, og kun tabt en enkelt. Der har vi lavet kontinuerligt med point og set stabile ud, men vores dårlige start jagter os jo stadigvæk. De point og det efterslæb vi havde efter de første fem kampe, det er dem, vi står, og mangler nu i en ellers rigtig tæt Superliga, hvor der ikke er ret langt fra top til bund.

Hvilken kamp har været vores bedste?

– Jeg synes, vores bedste halvleg var nede i Esbjerg. Den første halvleg hvor vi på mærkværdigvis var bagud med 1-0, der spiller vi nok det bedste, vi har gjort i år, og jeg forstår stadigvæk ikke, at vi var bagud ved pausen der. 1. Vi skulle have været foran, og 2, de får lov til at score med hånden. Det er nok den halvleg i år, hvor vi har spillet bedst, men ellers har der også været en god præstation hjemme mod FC Midtjylland, og vores præstation i Vejle var også rigtig god. Vores kamp i Aalborg var defensivt på et meget højt niveau, så jeg synes generelt, at pilen peger fremad. Vi er blevet svære at spille imod, og vi samler kontinuerligt point, og det er i bund og grund det, det handler om. Grunden til vi ligger nummer 11, er jo, at vi fik en helt håbløs start.

Hvad har været vores værste præstation?

– Det må være de ti minutter oppe i Hobro, hvor alting faldt fra hinanden i runde 5. Det var meget, meget skidt. Den sidste halve time af første halvleg mod SønderjyskE var også meget skidt. Vi havde nogle udfald i starten af sæsonen, hvor modstanderne kom meget nem til deres chancer, som stadigvæk jagter os. Når det så er sagt, er det jo ikke unaturligt, at når der kommer en ny træner ind med nye ideer, og der også kommer nogle nye spillere, så kan man jo sige, at når man ændrer måden, man gerne vil spille på, så er der nogle tilvænningsproblemer, og alt det der med kontinuitet og automatismerne der sidder tingene, især i vores defensiv, mere og mere i skabet i forhold til strukturen. Det er klart, at vi stadig skal lægge på vores spil med bolden.

I sommerens transfervindue blev der hentet lidt mere end en håndfuld nye spillere til klubben, og generelt er Michelsen glad for det, han har set fra de nye.

– Overall så er der jo nogen, der er trådt mere i karakter end andre, og det er meget naturligt, at der er nogen, der har brug for en længere indkøringsperiode, end andre har. Alle i vores trup er vigtige, og alle bidrager til, at vi ser mere stabile ud nu her. Der bliver arbejdet hårdt, og der bliver smasket igennem, og det er rigtig væsentligt. I perioder som f.eks. første halvleg i Esbjerg, og i andre perioder, der har vi spillet rigtig god fodbold, og i andre perioder bliver der arbejdet rigtig hårdt. Det klæder os egentlig, at vi er blevet lidt mere fleksible, og kan komme med forskellige udtryk.

En af dem der blev hentet, er midtbanespilleren Kamil Vacek, og han har endnu ikke spillet en rolle i Superligaen. Han er ikke helt så langt fremme, som man havde håbet på.

– Kamil arbejder rigtig hårdt hver eneste dag til træning, og Kamil har et rigtig flot CV. Jeg tror helt sikkert, at Kamil havde regnet med, at han var længere fremme, og at han ville være tættere på holdet, end tilfældet har været, men vi må jo bare erkende, at lige nu og her er der nogle andre, der er foran ham, og det har taget lidt længere tid, end Kamil havde regnet med, inden han var i 100% gear. Lige nu er der nogle andre, der er foran ham i køen, men han arbejder hårdt hver eneste dag, og han er i øvrigt en super sympatisk og profession fyr, der har været på nogle flotte adresse, og det er også kredit til de andre spillere i vores trup, at de holder ham ude.

Efter weekendens runde i Superligaen har OB stadig fire point op til top seks, men Michelsen fortæller, at det ikke er noget, der fokuseres på lige nu.

– Nej, det er det faktisk ikke. Vores primære fokus er at tage en enkelt kamp af gangen, og det lyder sådan lidt røvkedeligt, og det er det formentlig også, men det gør det ikke mindre rigtigt. Det drejer sig om at få nulstillet efter hver kamp og så kigge frem mod næste opgave. Næste opgave er den første fare, og det er altid den største fare, så alt fokus er i dag på at få lukket kampen mod Brøndby ned, få evalueret de gode og de dårlige ting på det, og så fra i morgen har vi fuld fokus på SønderjyskE. Det er en helt anden type opgave, men bestemt ikke en nemmere opgave. Det er altid svært at spille i Haderslev, det er min gamle hjemmebane, så jeg ved, hvor svært det er at spille dernede. Det bliver hårdt.

Det er omkring fire måneder siden, Jakob Michelsen startede som træner i OB, og han synes selv, at han har haft en god første tid i klubben.

– Jeg har det godt. OB er en dejlig klub. Der er en masse gode mennesker hernede. For hver dag der går, kommer man tættere og tættere på spillerne og tættere og tættere på staben. Det bliver mere og mere dagligdag, og flere og flere ting sidder på rygraden på både mig og spillerne, og de berømte automatismer kommer mere og mere sammen med kontinuiteten. Overall har det været fire gode måneder. Jeg havde klart ønsket mig en bedre start resultatmæssigt i de første fem kampe, og jeg havde håbet, at vi kunne ride videre på den bølge, vi havde startet i træningskampene, men det gik måske lidt for godt i træningskampene. Nogle af de ting vi blev straffede for, da turneringen startede, dem opdagede vi ikke i træningskampene, og set i bagklogskabens klare lys så gik det måske lidt for godt i træningskampene. Vi blev i hvert fald ikke straffet på samme måde, som da turneringen den startede.

– Når det så er sagt, så viser vores stats for de første fem kampe også, at vores præstationer var til flere point. Jeg vil sige, at nogle af de kampbilleder der var i starten af sæsonen, har egentlig været det samme, som de er nu. Vi har været lidt mere effektive, og modstanderne har været lidt mindre effektive i forhold til starten af sæsonen, hvor vi skulle bruge rigtig mange chancer på at score vores mål, og modstanderne skulle nærmest bare komme over midten, så lå den inde i rusen. Noget af det er også lidt tilfældigheder, for så uheldige/uskarpe vi var i starten, det sagde alt logik, at det kunne ikke fortsætte, og det gjorde det så heller ikke. Jeg var også ude og turnere land og rige rundt med, at det simpelthen ikke kunne fortsætte, for præstationerne var til flere point, end vi havde fået.

– Jeg synes egentlig, at hvis man ser bort fra resultaterne i de første fem kampe, så har vi egentlig præsteret på et stabilt niveau her i de første fire måneder, og jeg synes, vi allerede nu har rykket mentaliteten blandt spillerne. Jeg synes, der er en fed mentalitet hos dem, og der bliver virkelig arbejdet hårdt. Det er noget farligt noget at snakke om proces i fodbold, så det skal jeg skåne jer for, men det er jo sådan, at fodbold er en løbende proces, men vi skal også have resultaterne, for ellers stopper processen meget hurtigt. Det har vi heldigvis fået siden det famøse nederlag oppe i Hobro.

Hvordan har det været for dig at få Odense Stadion som hjemmebane?

– Det har været dejligt. Det er et dejligt sted at komme. Jeg har set mange forskellige stemninger på Odense Stadion. Der har både været rigtig meget gang i den, hvor publikum har været med til at bære os frem, og der har også været meget, meget stille i nogle kampe. Det har vist nogle forskellige ansigter, men vi nyder at spille på hjemmebane, og vi nyder fansenes opbakning. Jo mere opbakning jo bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *