Østrøm: Det er lidt en øv-situation

Robin Østrøm var ikke med i truppen, da OB i weekenden hentede tre point på hjemmebane mod FC Nordsjælland, og her i foråret har han kun fået fire minutter på banen, i årets første kamp mod FCK.

Det var anden kamp i træk, hvor han ikke var i truppen i Superligaen, men så har han været med på enten reserveholdet eller U19-holdet den seneste tid.

U19-holdet spillede mod Brøndby i fredags, og reserveholdet mødte AGF i mandags, men Østrøm var ikke med til nogle af kampene.

– Nej, jeg har ligget syg med influenza de sidste tre dage. Så det er derfor, jeg ikke har været her hele weekenden.

I vinterens opstart spillede Østrøm en del i træningskampene, og i træningerne så det også ud til, at han var med inde omkring overvejelserne til holdet. Alligevel er det kun blevet til de fire minutter på banen i Superligaen i foråret.

– Det er selvfølgelig irriterende ikke at få spilletid, for det vil man altid gerne. Jeg er stadig ung, og har masser af tid til at spille og danne min egen karriere endnu. Jeg er tålmodig, og venter på min chance.

– Selvfølgelig er det en lidt øv-situation for mig, at der blev hentet nye forsvarsspillere ind i januar, men sådan er fodbold.

I en alder af 19 år har Østrøm spillet 36 førsteholdskampe for OB, og i januars transfervindue kunne han se, at der blev hentet to nye forsvarsspillere i Joel King og Mihajlo Ivancevic, hvilket betød mere konkurrence for ham.

– Det er selvfølgelig irriterende i forhold til min situation, at der bliver hentet nye ind. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg ikke er god nok, eller om det bare er fordi, der har været mangel på spillere til de positioner, hvilket man også har kunne se på vores kampe. Jeg tror bare, det har været i forhold til forstærkninger i truppen, men det er øv i min situation.

Hvordan er det at komme ned og spille de her kampe på U19-holdet, når man er en del af Superligatruppen?

– Alle der kommer ned, og spiller U19, tænker nok, at det er lidt irriterende, men for mig er det okay. Jeg vil bare gerne holde mig så klar som muligt i forhold til min kampform. For mig er det okay, og jeg ser det ikke som en dårlig ting men som en god ting. Både for mig personligt men også for U19-holdet, at jeg kan hjælpe dem.

– Jeg kan godt mærke, at der er niveauforskel, og når jeg kommer ned, og spiller U19, vil jeg selvfølgelig være en af de bedste på banen. Der er niveauforskel, og jeg vil selvfølgelig gerne spille på det højeste niveau i Superligaen.

Østrøm har spillet flere kampe for de norske ungdomslandshold, og han bliver ved med at blive udtaget til dem, selvom han ikke spiller for OB. I slutningen af marts var han på tur med U20-landsholdet, hvor de spillede mod Rumænien og Italien. Her spillede han fuld tid i begge kampe, og scorede også mod Rumænien.

– Jeg synes også selv, det er specielt, at jeg godt kan blive udtaget til de norske U-landshold og få spilletid. Jeg tager alt, hvad jeg kan få af spilletid, og nu havde jeg en god tur med U20-landsholdet med god personlig succes, så det var dejligt.

Nogle spillere er hurtige til at begynde at kigge andre veje, når de ikke får så meget spilletid, som de gerne vil. Selvom spilletiden har været knap i en længere periode, så er Østrøm dog ikke nået dertil, at han begynder at overveje noget andet end OB.

– Det må tiden vise. Jeg føler mig godt tilpas her i OB, og det har jeg gjort de sidste par år. Jeg er vild med truppen og trænerstaben. Jeg kan godt lide deres spilfilosofi. For mig er det okay, jeg skal bare arbejde hårdere og bygge på der, hvor jeg mangler. Det er både Andreas og de andre trænere gode til at kommunikere til mig, hvad jeg mangler, og kan arbejde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *