Oliver Christensen sikrer Kerteminde pænt beløb fra OB

Oliver Christensen har taget Superligaen med storm i denne sæson, hvor han har overtaget hvervet som førstemålmand i OB fra Sten Grytebust, der forud for denne sæson tog til FCK.

Han har gjort det så godt, at han to gange er blevet kåret til månedens unge spiller i Superligaen, og blandt klubbens fans er ‘Gribben fra Kerteminde’ også blevet lidt af en yndling.

Det er ikke kun i OB, de er begejstrede for den unge målmand, det samme er de i hans tidligere klub, Kerteminde Boldklub. De kan nemlig se frem til en god økonomisk gave.

Det kan de, fordi OB for nogle år siden lavede en aftale med deres samarbejdsklubber i Øens Hold, der ville sikre de små klubber en økonomisk gevinst, hvis spillerne slår til i OB. Jesper Hansen fortæller om aftalen.

– Tilbage i slutningen af 2013 lavede vi en ny ordning med alle vores samarbejdsklubber, i forhold til vi gerne ville give noget tilbage, hvis det var sådan, at de var med til at udvikle en spiller, der gik hele vejen. Vi satte en grænse ved, at når man har fået ti kampe i startopstillingen, så falder der noget kompensationsbetaling tilbage til klubberne.

– Vi aftalte dengang, at det skulle være 100.000 kr., og det skulle være delt ud på fem årgange, og hvis man så var i klubben i de fem årgange, 2009, 2010, 2011, 2012 og 2013, så var det 20.000 kr. pr. år. I forhold til Kerteminde så har Oliver været derude i tre af de år, inden han skiftede til OB.

– Oliver har nu spillet ti kampe, hvor han har været i startopstillingen, og det gør, at det nu udløser en kompensationsbetaling på 60.000 kr., og det er vi rigtig glade for. Udover den nationale kompensation, som DBU har indført, så er det her noget ekstra betaling, som vi synes, giver god mening i forhold til at give noget tilbage til vores samarbejdsklubber, hvis spillerne har været hos dem i den periode, aftalen gælder.

Man kunne nemt forestille sig, at OB ville foretrække, at pengene skulle bruges til forbedringer i ungdomsafdelingen, men de kommer ikke til at blande sig i, hvad pengene bliver brugt til.

– Det er op til klubben selv, men vi håber selvfølgelig på, at det kan være med til at gøre en forskel på en eller anden måde, slutter Jesper Hansen.

Oliver Christensen er den første spiller, der er med til at sikre sin tidligere klub et pengebeløb via den aftale, OB lavede med sine samarbejdsklubber for omkring seks år siden.

Det er dog ikke noget, den unge målmand tænker specielt meget over, men han er rigtig glad for, at han kan sende nogle penge ned til Kerteminde Boldklub, som han stadig følger meget med i.

– Nej, ikke rigtig. Jeg vidste det ikke, før nogen fra klubben skrev til mig for et par dage siden, at de skulle overrække de her penge på søndag, men det er da dejligt, man kan hjælpe den klub og by, man kommer fra, med en pose penge som de får af OB. Det er jeg da meget tilfreds med.

– Mange af mine venner er trænere for de yngre hold, og de fleste af mine kammerater spiller på klubbens førstehold i Fynsserien, så jeg følger stadigvæk med.

60.000 kr. lyder måske ikke af det store for en klub af OB’s størrelse, men det er det derimod for Kerteminde Boldklub. Oliver Christensen er sikker på, at det er et beløb, der kan gøre gavn i klubben.

– 60.000 kr. betyder en hel del. De kan bruge dem på, hvad de vil, og jeg er helt sikker på, det betyder meget. Så stor en klub er Kerteminde heller ikke, så jeg tror, de 60.000 kr. vil gavne rigtig mange steder, både i forhold til de kan købe nogle nye træningsbolde, kegler og veste. Det er noget, man altid mangler sådan et sted som Kerteminde.

Det er OB’s talentchef, Morten Panduro, der skal ned og overrække pengene til Kerteminde Boldklub på søndag. Oliver Christensen ville gerne selv have gjort det, men han har dog lige en lidt vigtigere ting i sin kalender.

– Ja, det ville jeg da egentlig gerne. Men på den anden side skal jeg også spille en kamp, så jeg kan ikke stå og være pauseklovn, hvis man kan sige det sådan. Det er selvfølgelig noget, man gerne selv ville have gjort, for Kerteminde er en by, der betyder meget for mig. Klubben betyder også meget for mig, men farfar er stadigvæk aktiv derude, min bror spiller der, og min mor hjælper til derude, så meget hun kan, så det er stadigvæk en klub, min familie er meget engageret i.

– Jeg ville gerne selv have gjort det, men på den anden side tror jeg hellere, jeg vil koncentrere mig fuldt ud om at spille kampen på søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *