Onenexus hjælper OB med at finde ny træner: Hvordan arbejder de?

Det har givet en del at snakke om, siden det tidligere på ugen blev meldt ud, at Onenexus hjælper OB med at finde deres nye træner.

Onenexus består af tre personer, hvor den ene er den tidligere sportsdirektør i AaB, Allan Gaarde, og ham har vi ringet til for at finde ud af, hvad det er, de kan hjælpe med.

– I Onenexus arbejder vi med sportsverdenen, og arbejder primært på ledelses- og bestyrelsesniveau. Det kan både være i form af rådgivningen til direktører, trænere eller bestyrelser, og så arbejder vi med rekruttering af ledere og sportslig stab på ledelsesniveau i sportens verden.

Er det nyt det her med, at en fodboldklub spørger nogen om hjælp til at finde en træner?

– I Danmark er det i hvert fald en forholdsvis ny ting. Hvis man kigger i udlandet, f.eks. Premier League eller Bundesligaen, så er det jo ikke nyt. Går vi lidt udenfor fodboldverdenen, i det lidt mere traditionelle erhvervsliv, så er det her jo hverdag for virksomheder, som arbejder professionelt med rekruttering.

Hvorfor tror du, der er mange, der ikke kan forstå, at en fodboldklub går ud, og beder om hjælp til at finde en nøgleperson, som en ny træner er?

– Jeg tror egentlig ikke, det ligger folk så fjernt. Det handler også om, hvordan det bliver præsenteret. Når folk forstår, hvad det er for et stykke arbejde, der bliver lavet, så er jeg ret sikker på, at man tænker, ’Det var da smart, hvorfor har man ikke gjort det før?’.

– Jeg tror også, det kommer af, at professionel fodbold stadigvæk er en umoden branche, en forholdsvis ny branche. Der har ikke været nogen, som kunne dække det her felt tidligere, for du kan ikke bare sætte et almindeligt rekrutteringsfirma til at hjælpe med de her ting, for de kender ikke konteksten, og sporten er bare så særlig en branche, at det kræver noget særlig erfaring og nogle særlige kompetencer for at kunne hjælpe.

Kan du forstå dem, der siger, at en fodboldklub nok burde kunne finde sin egen træner?

– Måske skal jeg prøve at forklare, hvordan sådan en proces kan være. Så tror jeg, man lidt lettere kan forstå, hvad vi kan bidrage med.

– Det er vigtigt at slå fast, at vi ikke kommer til at træffe nogle beslutninger. Vi kommer til at gøre et grundarbejde, som gør, at vi klæder vores kunder bedst muligt på til at træffe den bedst mulige beslutning.

– Det som man altid starter med i sådan en proces, det er at tage udgangspunkt i en strategi, den nuværende organisation og den nuværende kultur. Så skal man finde ud af, hvad det er for et behov, man har. Hvad er det for en profil, man har brug for? Så skal vi afdække det, og det kræver sgu også, at man stiller de hårde spørgsmål, der gør, at man får lidt ondt i maven, og man udfordrer, og er enormt kritisk. Det er lettere for en ekstern at have den rolle, fordi nogle gange er det svært at stille sig selv de der hårde spørgsmål.

– Det kræver også, at man har generel indsigt i, hvordan man gør ret mange andre steder. Så der er også noget viden, som vi kan bidrage med. Det sikrer os, at vi får afdækket behovet ret tydeligt, og får sat nogle kriterier op, og finder ud af, hvilke kriterier der er de vigtigste, når vi skal ud og finde f.eks. en cheftræner.

– Jeg ved af erfaring, at det er meget let at ryge over i en navneleg alt for tidligt. Det gør nogle gange, at man jo søger lidt i øst og vest, fordi man ikke har lavet den behovsafdækning klart nok.

– Derefter kræver det et overblik over markedet, og der er mange grader af overblik. At følge tendenserne på trænerfeltet f.eks. Hvad der ikke lægger af opgaver på en sportsdirektørs bord, det tror jeg ikke, folk de drømmer om. Det er en ekstrem kompleks rolle at have. Du har enorm meget fokus på at udvikle din egen klub, så det kan godt være, du har et overblik i periferien, men du har umuligt tid til at følge alle trænere på det pågældende marked intenst. Det kan du ikke.

– Derudover kan du heller ikke som sportsdirektør gå ud og observere andre trænere arbejde. Oftest er det hos dine kollegaer, du skal gå ud og observere, og der har vi jo en fordel i, at vi kan arbejde for alle.

Nu er det ingen hemmelighed, at OB bruger jer til at hjælpe med at finde en ny træner, men hvor tidligt i processen ved træneren normalt, hvad det er for en klub, i henvender jer på vegne af?

–  Det er altid afhængigt af den aftale, du har indgået med den kunde, som du har. Nu taler jeg ikke OB konkret, men du laver altid en aftale med en kunde, og som regel er det ikke noget, der foregår i medierne.

– Det er en fordel, vi har, at vi kan gøre det diskret. Det særlige er jo nu, at det er meldt ud, at vi hjælper OB. Det kan man jo gøre i og med, at man tidligt har meldt ud, at man skal have en ny cheftræner alligevel. Det er det, der er lidt særligt i det her tilfælde.

2 Replies to “Onenexus hjælper OB med at finde ny træner: Hvordan arbejder de?”

  1. asmr https://0mniartist.tumblr.com

    Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.

    Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.

    I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?

    Appreciate it 0mniartist asmr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *