Opondo: Jeg drømmer om min debut

Moses Opondo var en af profilerne hos Vendsyssel, der endte med at rykke ned i 1. division efter denne sæson, men den 21-årige midtbanespiller bliver dog ved med at spille i Superligaen.

I sidste uge blev han nemlig præsenteret som ny spiller i OB, der skulle have benyttet, at han havde en nedrykningsklausul i sin kontrakt med nordjyderne.

Opondo er selv rigtig godt tilfreds med sit skifte til OB, og han fortæller, hvad det var, der fik ham til at tage turen til Fyn.

– Det er den samlede pakke, som OB kunne tilbyde med personlig udvikling men også hele setuppet. Det synes jeg, var rigtig interessant, og så kiggede jeg også på Odense by og omgivelserne, og det kunne jeg godt se mig selv være i. Som den nordjyde jeg er, lå det egentlig meget nært det, jeg er vant til, men selvfølgelig er det et stykke længere væk, end jeg er vant til. Det var egentlig de overvejelser, jeg gjorde mig.

Hvad er dine forventninger til dit ophold i OB?

– Det er jo, at vi kan indfri de målsætninger, vi har som klub, og personligt vil jeg selvfølgelig også gerne have succes og bidrage med de ting, jeg kommer med i form af, at jeg er en dynamisk spiller, tager mange aggressive løb, fysisk stærk, kan godt lide at drive bolden, og jeg er også begyndt at lægge på med assists og mål. Jeg håber, at jeg kan komme med det til truppen, og at vi selvfølgelig kan indfri målene.

I sidste sæson indfriede OB målsætningen om at komme med i top seks, ligesom de spillede med om bronzemedaljerne lige til det sidste. Fynboerne kom også frem til semifinalen i pokalturneringen, og det er også sådan nogle ting, midtbanespilleren gerne vil spille med om.

– Til at starte med er det jo top seks, vi håber på at komme i. Så tager vi den selvfølgelig derfra. Fodbold handler om at vinde fodboldkampe, og vi som trup og mennesker er konkurrencelystne, så vi vil gerne vinde hver eneste kamp. Det er det, vi stiler efter, og det kan folk også se på den spillestil, OB har haft, og som forhåbentlig fortsætter i denne sæson, for det er også en af grundene til, at jeg er kommet her til. Spillestilen er fremad, og det tiltaler mig rigtig meget. Jeg har en forventning om, at vi går ud til hver kamp, og gerne vil vinde.

Det var ikke meget, Opondo fulgte med i OB i den forgangne sæson, men han kan dog godt huske, at Vendsyssel mødte dem i sæsonens første kamp.

– Det har ikke været det helt store. Vi har jo haft nok at se til i Vendsyssel. Det meste fokus har været på os selv. Jeg kan huske den første kamp i sæsonen, hvor jeg lidt kom til at gøre det onde ved jer, og det er jeg selvfølgelig ked af i forhold til, at i ikke nåede tredjepladsen. Det er det niveau, jeg har, og det er det, jeg forventer at bidrage med til det her hold.

Hvornår kom OB på banen med interesse?

– Det gjorde de kort tid efter, vi rykkede ned. Så begyndte forhandlingerne mellem klubberne, og da der kom noget konkret på bordet, så fik jeg et opkald fra Jakob Michelsen, og fik en god snak med ham. Hvor lang tid interessen havde stået på, ved jeg ikke selv, for jeg havde bare fokus på Vendsyssel.

– Det kom forholdsvis hurtigt på plads, og jeg er da selvfølgelig smigret over, at det er gået så hurtigt, og hvis det er tilfældet, at de har haft interesse længe, bakker det mig bare endnu mere op i min beslutning, at de virkelig vil mig, og at det er det rigtige for mig.

Selvom det kun er ganske kort tid siden, Opondo skiftede til OB, så kan han allerede nu mærke, at den fynske klub er noget større end Vendsyssel.

– Det er jo en stor klub. En traditionsklub. Hvis man skal snakke om faciliteterne, er der lige lidt til Vendsyssels fordel, men ellers med stadion, menneskerne omkring holdet, staben osv., det er et par niveauer op, tør jeg godt sige. Selvfølgelig er Vendsyssel en professionel klub, men OB er en etableret klub, og det kan man tydeligt mærke. Det kan jeg tydeligt mærke. Den største forskel er nok, at det hele er lidt større her, og der er styr på hver eneste lille detalje. Det er sindssygt fedt at komme til et hold, som er så etableret.

Den unge midtbanespiller kan debutere på Odense Stadion i første runde i den nye sæson, hvor FCK kommer på besøg, og han ser allerede meget frem til sin debut.

– Den ligger jeg, og drømmer om. Min første målsætning er at få debut, og det går jeg benhårdt efter. Hvornår det så lige bliver, er op til Jakob og de andre i trænerstaben, men jeg vil i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan, for det glæder jeg mig sindssygt meget til.

– Det er et større pres her i OB, men på trods af det skal tilskuernes pres på mig ikke være større end mit eget, og det er det absolut heller ikke. Jeg skal ud og levere, og det er det, jeg er her for. Det hjælper trænerne, og alle omkring holdet og klubben, mig med.

Efter OB havde købt Opondo, var der historier fremme om, at der var andre klubber, der også havde vist interesse. Bl.a. Brøndby havde været på banen, men det var et nemt valg for ham at tage til OB.

– Grundet min historik i forhold til hvordan jeg er nået dertil, hvor jeg er, så er jeg så grundfæstet i mig selv, at jeg sagtens kan skælne mellem, hvad der vil være godt for min fodboldkarriere og godt for mig som menneske. Det er selvfølgelig med en ydmyg tilgang, at jeg har valgt OB. Dermed ikke sagt at Brøndby ikke havde en rigtig fin pakke, for det havde de, men til mig som person, og hvor jeg er i min fodboldkarriere, der er OB klart det bedste step for mig, også i forhold til at de er så etablerede, og de har en vanvittigt god trup, som jeg er helt vildt spændt på at blive en del af, og blive presset af, for det her er et par niveauer op for mig, og det kan jeg mærke allerede nu. Jeg glæder mig til at blive bedre og lære af de mange spillere.

– Det er med et ydmygt hjerte, jeg kommer til Odense, og det har slet ikke været svært for mig. Allerede her den første dag har menneskerne været så imødekommende og så stille og rolige. Det er lige mig, og det er jeg virkelig taknemmelig for.

Den første træningsdag i OB gik med en 1000 meter test på Atletikstadion efterfulgt af lidt spil med bold i Ådalen, og Opondo havde en rigtig god dag.

– 1000 meter testen kan stadig mærkes. Sådan er det at være fodboldspiller. Der er tests, og der er opstart. Det skal man bare vænne sig til. Det ser jeg bare som en formalitet. Det kan jeg ikke slippe udenom.

– Min dag her har været god. Der er blevet grinet, og jeg har fået lært nogle forskellige mennesker at kende, hilst på nogle journalister her og der. Jeg har bare fået snakket med menneskerne, og er stille og roligt blevet kørt ind i det hele. Der er selvfølgelig en lille tilvænningsperiode, men det er der jo alle steder, hvis man rykker til et nyt sted. Lige nu føler jeg mig rigtig tryg i det hele, og glæder mig bare til at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *