Søren Krogh vil overloade spillerne

I Ådalen har spillerne nu været i gang igen i en uge, efter de vendte tilbage fra juleferie, og de startede med test de første par dage, inden de for alvor startede på træningsbanen.

Søren Krogh blev ansat som permanent cheftræner i løbet af juleferien, og han har været glad for det, han har set, efter de er kommet i gang med træningen igen.

– Jeg har set en sulten flok, som har trænet godt, og er kommet godt tilbage efter ferien i en forbedret fysisk udgave. Der er blevet arbejdet stenhårdt i ferien også, som er nødvendigt, hvis vi skal klare skærene, og det er der en meget god forståelse for. Vi har trænet godt, og der har været god intensitet og fart, så jeg er tilfreds.

Mens Søren Krogh selv er blevet permanent cheftræner, så er Mads Lyng kommet ind som ny assistenttræner, og den nye cheftræner er sikker på, at det nok skal blive godt.

– Først og fremmest er Mads ansvarlig for standardsituationer, hvor han skal se, om han kan få os løftet. Vi har haltet gevaldigt efter, særligt offensivt. Dernæst er han fagligt dygtig, og kan bidrage og supporte os i mange andre dele af spillet. Han er startet stærkt, og bliver en sikker gevinst. Det bliver godt.

Hvad er fokus ude på træningsbanen den første tid af opstarten?

– Det er, at vi får overloadet spillerne. At vi får presset dem ud i noget load, som de kan mærke, så de forbedrer deres fysiske formåen. I dag var første dag, hvor vi begyndte at berøre det taktiske en lille smule, vores offensive positioner, gennembrudsdelen og sådan nogle ting, men primært har det været fysisk fokus, så vi så tidligt som muligt kan skubbe til dem, så vi er i en stærk fysisk udgave, når vi starter op.

Har i været tilfredse med de tests, der er blevet lavet?

– Ja, der ligger en voldsom forbedring, især på yoyo-testen, hele vejen rundt. Så overall er vi tilfredse med den udvikling og forbedring, der har været, men der er stadig noget at gå på, som vi skal jagte selvfølgelig.

Tirsdag blev det offentliggjort, at Yaya Bojang bliver i OB, da man har udnyttet den købsoption, der var i hans lejeaftale, og Krogh er også glad for at få ham ind i truppen.

– Yaya er en spændende fyr. Han har en fysisk pakke, som ser interessant ud, han har en god størrelse, han er dygtig med bolden, og han er meget bevægelig. Han har en god fodboldkrop, vil jeg sige. Han er hurtig. Han har alle forudsætninger for at blive en god fodboldspiller.

– Nu er spørgsmålet, om vi kan sætte ham godt ind i den måde, vi gerne vil spille på rent taktisk og strukturelt, men det er en fornem pakke. Han har en fantastisk personlighed, og det er en gut, der spreder glæde. Man kan se på hans smil, hvor meget det fylder. Det er fedt at få sådan en ind.