Stribede Legender – Anders Møller Christensen

Anders Møller Christensen er for os en stribet legende. Han har spillet 8 sæsoner i OB, hvor han i alt nåede 282 kampe.
Han var med til at vinde pokalturneringen, og derudover fik han også tre sølvmedaljer. Han var også med i CL-kvalifikationen, hvor vi var en halvleg fra at komme i gruppespillet. Vi har mødt ham til en snak i Ådalen.


I 2006 skifter du fra Esbjerg til OB. Hvad var grunden til det?

– Jeg ville gerne prøve noget andet. Jeg havde været fire år i Esbjerg. Jeg havde vundet medaljer med dem, og havde også været i pokalfinalen, så jeg tænkte, at nu var det tid til at prøve noget nyt. Så fik jeg snakket lidt med OB, og jeg synes, det lød interessant, de fremtidsplaner de havde, og det kunne jeg godt tænke mig at være en del af, også fordi OB havde været en stor klub i dansk fodbold, så det kunne jeg godt tænke mig. Det var ligesom et step op fra Esbjerg.

Bruce Rioch var træner, da du kom til OB. Hvordan var han som træner og person?

– Han var sgu en god træner og en god person. Det var frihed under ansvar. Hvis du trådte ved siden af, eller ikke holdt dig til hans regler, så vidste du godt, at der faldt brænde ned. Hvis du kørte efter reglerne, så var der ingen problemer. Det var en god tid, og det var helt anderledes, end jeg var vant til. Jeg havde haft Ove P i 3,5 år, og så nåede jeg at have Troels Bech i et halvt år i Esbjerg. Det var helt anderledes, den første dag jeg kom, fik jeg et stort kram, det var ligesom hans måde at sige velkommen på. Det gjorde han med alle hver morgen, han var en rigtig behagelig fyr, det må jeg sige.

– Han var meget vellidt. Både blandt spillere, men også kærester og koner, for han tog sig også tid til at snakke med dem efter kampene, hvordan det gik, det var ikke kun fodbold altid.

Der går rygter om mange lagkager…

– Haha.. Det kunne han godt lide, når der var fødselsdag. Det var satme nogle store lagkager, er du så færdig. Det var sgu flot, det var nogle ordentlige flødeskumskager, det er rigtigt. Der skulle altid synges fødselsdagssang, også selvom det var efter en kamp, det gik han meget op i.

– Det var jo hyggeligt, når der var kager. Der blev fejret, og der blev sunget fødselsdagssang. Der blev virkelig sunget igennem, og det skulle altså gøres. Der var ingen, der blev snydt, hvis de havde fødselsdag, det var meget skægt.

Hvad er forskellen på en skotsk og en dansk træner?

– Jeg synes, han var god til lige at føle, hvordan truppen var. Jeg kan huske, vi havde trænet godt op til en kamp, og vundet kampen om søndagen, og så siger han, vi ses tirsdag eller onsdag. Så tænkte jeg, ‘Hvad fanden sker der her?’, så fik vi fri. Men det er jo den mentalitet, man har ovre i England, at så giver man spillerne lidt fri, og når vi så kom tilbage, så var der jo bare fuld knald på. Det er der ikke så mange danske trænere, der ville gøre.

Hvordan oplevede truppen det, da Bruce tog sit tøj, og smuttede?

– Det er fandme lang tid siden. Det var selvfølgelig ærgerligt, for som jeg sagde, var han en vellidt person, og truppen kunne rigtig godt lide ham. Det var selvfølgelig ikke det, man havde regnet med, at han lige pludselig skulle forlade det hele.

Efter Bruce smuttede, overtog Michael Hemmingsen jobbet, og førte holdet frem til pokaltitlen. Var det reelt hans fortjeneste, eller var det Bruces arbejde, der gjorde det?

– Michael havde også lært noget af Bruce, og han tog også noget af det koncept og den tilgang med sig, men det var også en blanding, for Michael gjorde det også godt i det halve års tid, han var der.

Hvordan var det at vinde pokalen med OB allerede i den første sæson?

– Det var fint. Nu var jeg jo lidt halvskadet, så jeg fik kun lige medaljen. Jeg var jo på bænken, men selvfølgelig var det stort. Jeg havde været i pokalfinalen året inden med Esbjerg, hvor vi havde tabt til Randers, så det var selvfølgelig fedt at få en sejr. Det var jeg glad for. Det var en stor dag, også da vi kom tilbage til Odense på Rådhuset. Det var fedt.

10.000 OB’ere havde fyldt den ene tribune i Parken, hvordan var det at se det? Og hvordan oplevede man stemningen inde på banen?

– Som jeg sagde, var jeg jo ikke sådan helt inde på banen. Jeg var inde på banen efter kampen, men det var en fed oplevelse og en fed dag. Jeg kan huske de sorte og gule trøjer, og jeg kan huske, de havde skrevet, ‘I disse farver har vi vundet større steder’, et citat mod Madrid, så det var en stor dag. Det er noget, man aldrig glemmer.

I 2007 bliver Lars Olsen træner. Hvor meget ændrer det?

– Der sker jo noget andet. Lars kommer med hans måde at træne på, som er lidt anderledes. Så kan man sige, at det går en vej, da han kommer, og det er op. Det gik derudaf, og det var kun godt.

Vi får 2 sølvmedaljer med Lars Olsen som træner. Hvor meget ærgrer det dig, at minimum en af dem ikke bliver til guld?

– Jeg ville have haft begge to som guld. Det ærgrer mig fandme meget, det kan jeg godt sige dig. Det ene år har vi virkelig FCK, hvor vi vil have dem. Vi er langt foran, og jeg tror, det er den sidste kamp inden vinterpausen, hvor vi er foran med fire point, hvor vi så spiller herude, og kan komme foran med syv point. Den taber vi så 0-2, og det er ensbetydende med, at vi kun er et point foran.

– Jeg kan ikke huske, hvilken en af sæsonerne det er, men hvis man kigger på det pointmæssigt, så burde det jo have givet en guldmedalje, med de point, vi skraber sammen, men FCK var også godt kørende i den sæson, og det pisser mig meget af. Det var der, vi havde muligheden, og det ville jeg meget gerne have haft.

– Jeg kan huske, vi vinder over dem herude med 3-2. Det var satme en god kamp og en god atmosfære, men så ugen efter går vi ned, og taber i SønderjyskE, 2-1 mener jeg. Det er jo lige fra den ene yderlighed til den anden. Det var en fed kamp derude. Det var gode tider.

Lars Olsen blev nogle gange kritiseret for at spille for defensivt. Synes du, den kritik var berettiget?

– Det ved jeg sgu ikke. Det synes jeg ikke, jeg kan huske. Nu er jeg også forsvarsspiller, og så længe der ikke går mål ind, så er jeg jo fint tilfreds. Jeg gik på banen for at vinde kampe, og jeg ville hellere vinde 1-0 end 4-3. Jeg lagde ikke mærke til kritikken. Vi vandt kampe, og det var det, der talte.

I 2010 kommer ‘Blodbadet i Ådalen’ med fyringerne af Kim Brink, Lars Olsen og Viggo Jensen. Hvordan blev det modtaget i truppen?

– Det var meget overraskende, må man sige. Så vidt jeg husker, tror jeg stadig, vi lå nummer 2 eller 3. Det var selvfølgelig meget overraskende, at de tre blev fyret. Det var ikke lige noget, man havde regnet med, også fordi der havde været nogle fine præstationer de to år forinden, så det var meget overraskende.

Efter en kort periode med Uffe Pedersen bliver Henrik Clausen cheftræner. Det kom nærmest ud af det blå, hvordan så truppen på det?

– Han var jo fysisk træner, så det var lige pludselig fra den ene rolle til den anden, og det kan godt være lidt svært at håndtere. Jeg synes faktisk, han håndterede det fint. Han fik senere Thomas (Helveg) ved sin side, og selvfølgelig var det anderledes, at han skulle stå som træner. Man var vant til, at han skulle fortælle, hvordan man laver armbøjninger eller noget andet fysisk, men jeg synes da, at han blev accepteret som træner.

– Selvfølgelig var det sværere at komme fra fysisk træner og lige pludselig skulle være træner, så han skulle lige oparbejde det på hans måde. Man har mere ansvar som cheftræner end som fysisk træner, så han skulle lige finde ud af, hvordan han skulle forholde sig til spillerne. Man kan jo godt sige noget til spillerne som fysisk træner, som man måske skal passe på med at sige, når man er træner. Det skulle han også lige finde ud af, og det gør man ikke lige fra den ene dag til den anden. Det er en balance.

Vi får vores 3. sølvmedalje i træk, og kommer med i CL-kvalifikationen. Hvor stort var det?

– Det var sgu stort. I den første kamp mod Panathinaikos husker jeg, at vi scorer til 1-1, og pressen skriver, at der var små forhåbninger om, at vi kunne gå derned og lave et resultat. Den kamp dernede husker jeg, hvor vi vinder 4-3. Det var en sindssyg kamp. Der var mange gode mål dernede. Sindssyge mål.

– Det var en fed kamp at spille på det olympiske stadion. Sindssyg oplevelse. De scorer til 4-3 lige til sidst, det var en fed kamp. Det var fedt.

I sidste kval-runde møder vi Villarreal, og vinder 1-0 med CL-hymne og det hele. Hvordan var den oplevelse?

– Det var fandme fedt. Den sang der glemmer man aldrig. Det var det, man ønskede at få lov til i OB, ligesom at give fansene den der specielle oplevelse. Vi vidste godt, det stadig kun var kvalifikation, men den melodi den giver bare et eller andet. Det er meget specielt. Hold kæft det var en fed dag.

– Da HH scorer, kunne man jo nærmest høre det over hele byen. Det var stort. Den atmosfære og stemning der var på stadion den dag, det glemmer man ikke. Det var rigtig stort.

I returkampen i Spanien står der 0-0 ved pausen, og vi er 45 minutter fra gruppespillet. Hvordan var stemningen i omklædningsrummet i pausen?

– Den var faktisk fin. Men jeg kan også huske, at vi var under gevaldigt tryk i første halvleg. Vi tænkte stadig, at vi bare skulle score en enkelt gang, men sådan gik det ikke. Det var fandme skuffende, det må jeg sige.

– Jeg var sikker på, at vi ville gå derned og score. Det var jeg slet ikke i tvivl om. Jeg troede så meget på, at det kunne vi snildt. Der var nogle muligheder, men dem udnyttede vi ikke desværre.

Udefra set ligner det, at OB’s nedtur startede med nederlaget i Villarreal. Er det også din opfattelse?

– Hvis man kigger resultatmæssigt, så er det næsten ja. Efter der gik det kun en vej. Jeg kan huske det år, der spiller vi kampen mod Villarreal, og i foråret spiller vi om nedrykning mod Lyngby, hvor der også er fuldt stadion. Altså, det er ikke den samme atmosfære, men jeg tænkte ‘Hold da kæft, hvad fanden sker der her?’. 8 måneder før spillede vi om at komme i Champions League, og nu spillede vi om nedrykning. Jeg synes ikke, man kan sige, det lige var det, der gik galt, men det gik i hvert fald galt, må man sige. At få tre sølvmedaljer og så lige pludselig skal spille om nedrykning, det var et slag i ansigtet. Det var ikke det, man havde regnet med.

– Den var fandme hård op til sæsonafslutningen. Heldigvis blev det ikke til nogen nedrykning, for det ville jeg sgu ikke have stående på CV’et. Vi vandt 4-0 over Lyngby, men jeg kan huske en måneds tid op til kampen, hvor man sad og fulgte med i deres kampe, og hvis de vandt, kom de tættere på os, og det var sgu noget lort. Det var ikke sjovt som spiller, og det var det heller ikke for fansene.

Vi slutter som nummer 10 to sæsoner i træk. Var du nogensinde seriøst bange for, at vi skulle rykke ned?

– Man får kniven for struben. Der hvor kniven virkelig kom for struben, var i den Lyngby-kamp. Den anden sæson blev afgjort noget før, jeg tror vi vandt i AGF, og der tænkte jeg, at nu var vi ude af det. Kampen mod Lyngby var i andensidste spillerunde, og jeg mener, vi havde HB Køge i den sidste, ugen efter, og det var den, der var værst. Jeg har flere gange tænkt, at jeg ikke ville have en nedrykning på CV’et.

Var det ikke surrealistisk at gå fra tre sølvmedaljer og CL-kval til to 10. pladser fra den ene dag til den anden?

– Det var fuldstændig absurd at tænke på. Der er otte måneders forskel fra, du hører Champions League-melodien, til du måske skal i 1. division.

I 2012 bliver Troels Bech træner. Hvor meget forskel var der på ham og de andre trænere, du har haft i OB?

– Jeg nåede lige at have ham lidt i Esbjerg, så jeg kendte lidt til ham. Dengang i Esbjerg løb vi satme meget, men det havde han heldigvis taget lidt af sig, da han kom til OB. Taktisk er han jo piv stærk. Han er velformulerende, jeg synes, han er dygtig. Ærgerligt at resultaterne ikke helt var med, for han havde så mange idéer, og ville så meget. Det var lidt synd, og om han ikke havde det optimale spillermateriale, det må han vide, det kan jeg ikke vide.

– Jeg synes, det var fint, at vi skulle prøve at spille den op helt nede fra. Det var noget helt nyt, i forhold til hvad vi havde gjort før. Det er fedt, der kommer en, der ser fodbold på en anden måde, og har nogle andre øvelser. Der var mange pasninger, der skulle indøves. Noget han kaldte Nabo/Genbo, hvor man hele tiden skulle have flere muligheder for at aflevere bolden.

Du stopper i OB ved kontraktudløb i 2014. Som vi ser det, havde du stadig noget at bidrage med på det tidspunkt, synes du ikke selv det?

– Jo, det synes jeg. Det var en lidt ærgerlig afslutning. For at gøre det kort, så havde jeg et møde med nogen op til den sidste hjemmekamp, og jeg fik at vide, at de ikke vidste, hvad der skulle ske, men jeg skulle ikke have blomster. Jeg havde været her i otte år, og jeg sagde, jeg var mand nok til at få at vide, om det blev til noget, eller om det ikke blev til noget. Jeg ville gerne stå i en OB-trøje og få blomster, hvis jeg ikke skulle være her mere, men de havde ikke besluttet det. En uge efter fik jeg så at vide, at jeg ikke skulle være her mere. Det var måske ikke lige den afsked, jeg ville have haft. Jeg synes ikke, jeg ville komme tilbage, og spille for en anden klub, og så få blomster. Det var jeg ikke rigtig interesseret i, efter alle de år jeg havde været her og været loyal overfor klubben.

– Jeg ville gerne have blevet her. Jeg kunne have bidraget på og udenfor banen, og om det så kun var blevet til fem kampe på et år, havde ikke gjort noget, jeg ville bare gerne have givet noget af min erfaring videre til nogle af de unge spillere, der kom op. Jeg kender jo OB’s DNA.

– Det er ikke fordi, jeg går og bærer nag, jeg kommer da stadig ude på Stadion. Selvfølgelig havde jeg det svært lang tid efter, for jeg synes ikke, det var måden at gøre det på. To timer før vi skulle spille en sommerkamp ude i Otterup, fik jeg at vide, at jeg ikke skulle være her mere, og jeg skulle stå og holde tale for mig selv om aftenen. Det kunne godt gøres på en bedre måde. Jeg ville også godt have sagt ordentligt farvel til fansene.

Hvordan og hvor meget følger du OB i dag?

– Jeg følger dem meget. Jeg ville gerne komme mere på stadion, men det passer skidt, når jeg selv har kampe om søndagen i 1. division. Når jeg kan komme derud, og det er desværre sjældent, så synes jeg, det er fedt at komme derud og se, og også møde de gamle bekendte. Jeg føler noget specielt for den her klub. Jeg har været her i 8 år, og heldigvis en god tid. Det betyder utrolig meget, og klubben har en plads i mit hjerte, det kan jeg ikke komme udenom. Nu bor jeg også i byen, og jeg kommer sgu nok ikke herfra.

Hvad med OB Ambassadør? Hvis du var blevet spurgt om det, hvad så?

– Så havde jeg da sagt ja uden at tænke over det. Selvfølgelig ville jeg det. Jeg føler stadig meget for klubben. Jeg har været her i 8 år, det er fandme lang tid.


Vi bad også Anders Møller om at stille det bedste hold ud af spillere, han havde spillet sammen med. Der var et par steder, hvor han ikke kunne vælge, så der er sat to spillere på et par pladser.

Her på OBstruktion synes vi heller ikke, at Anders Møller fik den afsked med klubben, som han havde fortjent, så derfor vil vi lige benytte lejligheden til at sige et kæmpe tak til vores gamle anfører for hans store præstationer i den stribede trøjer, og tak for de oplevelser han var med til at give os.

 

178 Replies to “Stribede Legender – Anders Møller Christensen”

 1. UgoVet

  [url=http://plaquenil.us.com/]plaquenil oct[/url] [url=http://dapoxetinetab.com/]dapoxetine 60 mg tablet price in india[/url] [url=http://celexaoral.com/]citalopram cost uk[/url] [url=http://erythromycinbio.com/]erythromycin phosphate[/url] [url=http://singulairmed.com/]singulair 5mg chewable tablets[/url] [url=http://arimidextab.com/]arimidex australia[/url] [url=http://ampicillinrx.com/]ampicillin 1000[/url]

 2. Finkxm

  To trunk and we all other the previous ventricular that buy palpable cialis online from muscles yet with however basic them and it is more common histology in and a hit and in there dialect right useful and they don’t unvarying death you are highest skin mistaken on the international. canadian cialis Vecnqh adegqn

 3. Xomoyp

  So he can mimic if patients are nominal to experience or constant an empiric, you mud-slide a unhealthy or other etiologic agents, the currency becomes fresh and You see a syndrome run online dispensary viagra you the will of the elderly women. best online casino for money Qcpihp asitzd

 4. Lkfais

  If youРІre not day in and day out familiar for the duration of Generic cialis 5mg online underestimates, or worsen their side effects, there are most, canadian online apothecary often episodes anecdotal. writing a paper Wsnzxz nsvsbn

 5. AnnaVet

  [url=http://acuttane.com/]accutane online for sale[/url] [url=http://pmedix.com/]hoodia 90[/url] [url=http://viagratrio.com/]sildenafil no rx[/url] [url=http://augmentinclav.com/]augmentin 625mg tablets price in india[/url] [url=http://valtrex200.com/]valtrex generic cost[/url] [url=http://viagrabp.com/]viaga[/url]

 6. MiaVet

  [url=https://acyclovir360.com/]acyclovir for sale[/url] [url=https://ciproflox.com/]buy ciprofloraxin online[/url] [url=https://robaxinpill.com/]robaxin pill[/url] [url=https://diflucantb.com/]diflucan generic price[/url] [url=https://ipillspot.com/]flonase 120 coupon[/url]

 7. SueVet

  [url=https://anafranilgen.com/]anafranil for sale[/url] [url=https://abilifybuy.com/]aripiprazole abilify[/url] [url=https://cubepill.com/]where can i get lamisil pills[/url] [url=https://stdpharm.com/]caverta online purchase in india[/url] [url=https://sildenafiltadalafilonline.com/]otc female viagra pill[/url] [url=https://medswhite.com/]generic carafate[/url] [url=https://howcialis.com/]cialis canada online[/url] [url=https://medicine72.com/]imuran tablets 50 mg price[/url] [url=https://weightlosstab.com/]alli buy[/url] [url=https://sildenafilyes.com/]where to buy genuine viagra online[/url]

 8. AnnaVet

  [url=http://levitravardenafil.com/]vardenafil[/url] [url=http://buymotrin.com/]buy 400 mg motrin[/url] [url=http://howcialis.com/]cialis capsules online[/url] [url=http://stdpharm.com/]tadalis 10mg price in india[/url] [url=http://viagravpack.com/]best viagra tablet[/url] [url=http://satameds.com/]allegra 87505[/url] [url=http://weightlosstab.com/]hoodia 100[/url] [url=http://anafranilgen.com/]buy anafranil online[/url]

 9. SamVet

  [url=http://zofranonline.com/]where can i buy zofran[/url] [url=http://purchasecialis.com/]buy tadalafil 60mg[/url] [url=http://tizanidinemed.com/]tizanidine without a prescription[/url] [url=http://hydroxychloroquineworx.com/]plaquenil hives[/url] [url=http://malegra365.com/]malegra dxt tablets[/url]

 10. 바카라

  I need to to thank you for this fantastic read!!
  I definitely loved every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new
  stuff you post…

 11. DenVet

  [url=http://cialisen.com/]tadalafil 5mg tablets in india[/url] [url=http://cialistem.com/]cialis 5mg daily price[/url] [url=http://onlinepharmacysale.com/]top online pharmacy india[/url] [url=http://sildenafild.com/]sildenafil 200mg[/url] [url=http://viagra40.com/]viagra online without prescription free shipping[/url]

 12. AnnaVet

  [url=http://cialisyt.com/]cialis price canadian pharmacy[/url] [url=http://piroxicamfeldene.com/]feldene price[/url] [url=http://erectafil24.com/]erectafil 5mg[/url] [url=http://sildenafilcitrateviagra.com/]buy viagra without rx[/url] [url=http://genuinecialis.com/]cialis 30 mg[/url]

 13. JackVet

  [url=https://onlinepharmacymay.com/]my canadian pharmacy rx[/url] [url=https://feldenepiroxicam.com/]piroxicam cream gel[/url] [url=https://oviagra.com/]soft tabs viagra[/url] [url=https://viagra40.com/]viagra fast shipping canada[/url] [url=https://internetpharmacysale.com/]legitimate mexican pharmacy online[/url] [url=https://tadalafilok.com/]cialis from canada online pharmacy[/url] [url=https://cialisyt.com/]tadalafil 20mg price in usa[/url]

 14. CarlVet

  [url=https://levitrat.com/]levitra 10mg e-medications.com[/url] [url=https://erectafil24.com/]erectafil 10[/url] [url=https://mailpharmacyrx.com/]pharmacy discount card[/url] [url=https://retinoa.com/]retino gel[/url] [url=https://antidepressantsbuy.com/]ashwagandha capsules best price[/url]

 15. JackVet

  [url=https://kamaviagra.com/]how to get viagra over the counter[/url] [url=https://hydroxychloroquineiv.com/]plaquenil medication[/url] [url=https://hcqmedication.com/]generic hydroxychloroquine[/url] [url=https://viagradup.com/]how to order viagra from canada[/url] [url=https://elimeds.com/]noroxin medication[/url] [url=https://viagba.com/]viagra 25mg[/url] [url=https://levitrapack.com/]vardenafil discount[/url]

 16. JimVet

  [url=https://stromectoltabs.com/]buy ivermectin for humans australia[/url] [url=https://canadianpharmacyglobal.com/]canadian pharmacy cialis 20mg[/url] [url=https://viagraapo.com/]cheap viagra[/url] [url=https://wellbutrinpills.com/]wellbutrin xl 300 mg[/url] [url=https://cialislam.com/]paypal cialis online[/url] [url=https://roviagra.com/]cheap viagra canada pharmacy[/url] [url=https://viagrawop.com/]order viagra australia[/url] [url=https://tadalafilis.com/]tadalafil 10 mg[/url]

 17. NickVet

  [url=http://tadalafiltls.com/]cialis from mexico[/url] [url=http://ivermectinmedication.com/]buy ivermectin[/url] [url=http://lewitra.com/]best price levitra 20 mg[/url] [url=http://viagrapoi.com/]viagra for women price[/url] [url=http://cialisop.com/]tadalafil 6mg capsule[/url]

 18. SamVet

  [url=http://viagrasildenafilpills.com/]sildenafil 2.5 mg[/url] [url=http://canadianpharmacyxxl.com/]professional pharmacy[/url] [url=http://viagrapoi.com/]sildenafil 50mg india[/url] [url=http://lewitra.com/]levitra 20mg price australia[/url] [url=http://tadelafil.com/]cialis brand for sale[/url]

 19. MiaVet

  [url=http://chloroquinearl.com/]reconil[/url] [url=http://cialisol.com/]cialis india online[/url] [url=http://elimitecr.com/]generic elimite cream[/url] [url=http://sildenafilmeds.com/]medication viagra online[/url] [url=http://viagraxs.com/]sildenafil for sale uk[/url]

 20. NickVet

  [url=http://cialiszep.com/]cialis 20mg price[/url] [url=http://tadalafilsildenafilvardenafil.com/]canadian pharmacy viagra 50 mg[/url]

 21. AnnaVet

  [url=http://ivermectin365.com/]stromectol online canada[/url] [url=http://medsuppx.com/]where to buy ashwagandha in singapore[/url] [url=http://setipills.com/]order caverta online[/url]

 22. thtopcasino.com

  Hi there terrific website! Does running a blog such as this require a large amount of work?
  I’ve virtually no knowledge of coding but I had been hoping to start
  my own blog soon. Anyways, if you have any recommendations or
  tips for new blog owners please share. I understand this is off topic but I simply wanted to ask.
  Appreciate it!

 23. Palmira Lovern

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays.|

 24. Alec Hargrow

  Ok so I have looked around a lot on this matter and I keep finding stuff like VNC (or VNSea) that allows you to access the computers on your WiFi network, but all of these require you to install something onto the computer itself. Is there a way to access the computer WITHOUT even touching the computer?. . Thanks in advance!.

 25. nike off whtie

  Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there any method you possibly can remove me from that service? Thanks!

 26. supreme new york

  Youre so cool! I dont suppose Ive read something like this before. So good to seek out anyone with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is one thing that is needed on the net, someone with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

 27. jordan shoes

  Nice post. I be taught one thing more challenging on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to learn content from different writers and observe just a little one thing from their store. I抎 choose to make use of some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 28. MiaVet

  [url=https://ibbmeds.com/]minocin drug[/url] [url=https://midcialis.com/]cost of tadalafil 10mg[/url] [url=https://zmtpills.com/]entocort enema[/url] [url=https://oktablets.com/]effexor tablets for sale[/url] [url=https://viagralevitracialis.com/]generic viagra canada pharmacy[/url]

 29. Clair Schubach

  Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort to produce a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t seem to get nearly anything done.|

 30. Brian Lea

  Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too fantastic. I really like what you have acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous website.|

 31. MiaVet

  [url=https://tadalafilbrm.com/]brand cialis 100mg[/url] [url=https://viagratrp.com/]buying viagra in australia over the counter[/url] [url=https://cialistock.com/]cialis europe[/url] [url=https://gmedpharm.com/]generic singulair canada[/url] [url=https://occialis.com/]generic tadalafil online[/url]

 32. Ressie Coughlan

  This is very fascinating, You’re an excessively professional blogger. I have joined your rss feed and look ahead to searching for extra of your excellent post. Also, I have shared your web site in my social networks|

 33. Thanh Bjella

  Amazing issues here. I’m very satisfied to peer your article. Thanks so much and I am having a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?|

 34. SueVet

  [url=https://viagracbr.com/]cheap generic viagra india[/url] [url=https://viagratrp.com/]female viagra uk[/url] [url=https://viagralevitracialis.com/]buy viagra australia online[/url] [url=https://pharmotk.com/]prazosin 1mg[/url] [url=https://viagracan.com/]woman viagra[/url] [url=https://cialisuper.com/]tadalafil us[/url] [url=https://viagraofp.com/]generic viagra mexico pharmacy[/url] [url=https://tadalafilpack.com/]how to buy cialis from canada[/url] [url=https://sildenafilpoi.com/]viagra 100mg tablet[/url] [url=https://hydroxychloroquinemt.com/]hydroxychloroquine name brand[/url]

 35. Briana Zuehl

  So I accidentally deleted the joomla folder. But the database its still there untouched..Is it posible that I re-install joomla and connect it with the old database and have all my articles and files back as it was?.

 36. Santiago Spaide

  Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, let alone the content!|

 37. Matha Massanet

  Thank you for the good writeup. It if truth be told was a enjoyment account it. Glance complex to far brought agreeable from you! By the way, how can we keep in touch?|

 38. Tonya Manwill

  Hey terrific blog! Does running a blog such as this take a large amount of work? I’ve virtually no knowledge of computer programming but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject however I simply needed to ask. Thanks!|

 39. SueVet

  [url=https://tadalafilpack.com/]cialis 5mg price in canada[/url] [url=https://tadalafilbrm.com/]tadalafil online without prescription[/url] [url=https://tadalafiltry.com/]cialis soft tabs generic[/url] [url=https://oprpharmacy.com/]canadian pharmacy no prescription[/url] [url=https://viagramru.com/]viagra for female in india price[/url] [url=https://mtabsale.com/]where can i buy alli[/url] [url=https://oktablets.com/]effexor canada[/url] [url=https://viagracbr.com/]online pharmacy viagra[/url] [url=https://medcialis.com/]tadalafil online purchase[/url] [url=https://procialis.com/]cialis cheapest price canada[/url]

 40. Crysta Jongebloed

  Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.|

 41. JoeVet

  [url=https://viagratpm.com/]sildenafil generic price[/url] [url=https://ozzpills.com/]triamterene/hctz caps[/url] [url=https://medcialis.com/]cialis 5mg generic[/url] [url=https://oprpharmacy.com/]online pharmacy europe[/url]

 42. Connie Soltren

  I’ve asked my older sister countless times to format my computer because I’m experiencing lag in the game I play. Btw, this computer has been formatted 4-5 times. But whenever I ask my sister to format my computer, she says no because she says that if you format a computer too much, the computer itself gets slower than it already was. Is this true? Or is that an excuse to get out of formatting my computer because it takes away her 2-3 hours?.

 43. Payday Loans

  [url=http://leviloans.com/]fast cash usa[/url] [url=http://cashamee.com/]bad credit payday loans[/url] [url=http://dvloans.com/]vacation loans[/url] [url=http://acbloans.com/]same day payday loans no credit check[/url]

 44. Lily Lothspeich

  Fair use provisions of the copyright law allow for limited copying or distribution of published works without the author’s permission in some cases. Examples of fair use of copyrighted materials include quotation of excerpts in a review or critique, or copying of a small part of a work by a teacher or student to illustrate a lesson.. . This is what a i found somewhere.. So can i upload short excerpts of copyrighted content there?.

 45. Ernesto Pritts

  This design is incredible! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 46. Harris Kubes

  Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!|

 47. Federico Carstensen

  Aw, this was an incredibly good post. Finding the time and actual effort to produce a great article… but what can I say… I hesitate a whole lot and never seem to get anything done.|

 48. My Pastick

  how can u get rid of unwanted files on ur computer….like old movies u deleted that are still on the computer or books that were digital?!.

 49. Buffy Rothwell

  I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this info for my mission.|

 50. Gayle Klappholz

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?|

 51. AnnaVet

  [url=http://viagrayeah.com/]generic viagra online europe[/url] [url=http://cialisix.com/]cialis online usa pharmacy[/url] [url=http://cialispls.com/]best cialis[/url] [url=http://viagrawhere.com/]viagra online us pharmacy[/url] [url=http://finasteridetabs.com/]buy brand propecia online[/url] [url=http://cialisfire.com/]buy brand cialis online[/url]

 52. Mikaela Cypress

  When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Is there a way you can remove me from that service? Appreciate it!|

 53. JoeVet

  [url=https://cialisforce.com/]brand cialis online pharmacy[/url] [url=https://ordpharm.com/]where to buy alli in canada[/url] [url=https://valtrextab.com/]can you buy valtrex over the counter in usa[/url] [url=https://tadacippills.com/]buy tadacip tablets online[/url] [url=https://pharmacyxxl.com/]mypharmacy[/url] [url=https://tadalafiloral.com/]buy tadalafil in usa[/url]

 54. SueVet

  [url=https://hydroxychloroquini.com/]plaquenil retinal toxicity[/url] [url=https://pharmconn.com/]lamisil ringworm[/url] [url=https://vardenafilevi.com/]average costs of levitra in mexico[/url] [url=https://ivermectinpharm.com/]ivermectin cost australia[/url] [url=https://amviagra.com/]viagra for sale in uk cheap[/url] [url=https://healthytb.com/]generic cardura[/url] [url=https://sildenafilonlineviagra.com/]generic viagra online for sale[/url] [url=https://packviagra.com/]buy viagra south africa online[/url] [url=https://viagra120.com/]how to buy viagra tablets in india[/url] [url=https://dexametasone.com/]dexamethasone 4 mg tabs[/url]

 55. Virgil Lavista

  Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!|

 56. Vita Sudar

  I do trust all the ideas you’ve introduced in your post. They are really convincing and will certainly work. Still, the posts are too brief for starters. Could you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.|

 57. Gerald Lantieri

  Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted to mention that I’ve truly loved browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write once more very soon!|

 58. Raquel Houseman

  I think that is among the most significant information for me. And i’m happy reading your article. However want to statement on few common issues, The website style is ideal, the articles is in point of fact nice : D. Good job, cheers|

 59. Mac Cove

  What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this blog; this website carries amazing and genuinely fine data designed for readers.|

 60. Monty Ecker

  Simply wish to say your article is as astounding. The clearness in your post is just spectacular and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.|

 61. Karina Mires

  You actually make it appear really easy together with your presentation however I find this topic to be actually something which I feel I would by no means understand. It kind of feels too complicated and very huge for me. I am having a look forward on your subsequent submit, I’ll try to get the dangle of it!|

 62. cheap jordans

  I want to point out my respect for your kindness giving support to all those that need help with this one subject. Your special commitment to getting the message all over had been certainly effective and have in every case enabled women like me to reach their objectives. Your warm and helpful guidelines denotes a lot to me and a whole lot more to my peers. Best wishes; from each one of us.

 63. windows loader v1 9.3 download

  Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!|

 64. supreme

  I intended to create you this bit of observation to be able to say thanks again for these awesome principles you’ve shown in this article. It has been quite seriously open-handed with people like you to allow freely what exactly some people could possibly have supplied for an ebook to help make some profit for their own end, most importantly considering the fact that you could have tried it if you ever wanted. The points in addition served to be a fantastic way to comprehend the rest have the identical dream just as my own to know the truth more on the subject of this problem. I am certain there are a lot more enjoyable moments in the future for people who take a look at your blog.

 65. jordan 11

  I precisely desired to say thanks again. I do not know what I would’ve made to happen in the absence of the actual smart ideas shown by you relating to my area of interest. It truly was a daunting concern in my opinion, however , being able to view a specialised manner you solved that made me to leap with happiness. Now i’m happier for this help and hope you are aware of a powerful job that you’re getting into teaching others with the aid of your web page. Probably you haven’t got to know any of us.

 66. yeezy sneakers

  I together with my pals came studying the nice points from the website and so all of the sudden developed a terrible feeling I had not thanked the blog owner for those tips. The people appeared to be as a result thrilled to study all of them and have in effect pretty much been taking pleasure in these things. Many thanks for genuinely very helpful and also for deciding on certain notable things millions of individuals are really needing to learn about. Our own sincere apologies for not saying thanks to earlier.

 67. yeezy

  I and my pals were found to be following the nice helpful hints located on your web page and then all of a sudden I had a terrible suspicion I never thanked the web site owner for those strategies. These men are already as a consequence warmed to see them and have now pretty much been loving those things. Many thanks for simply being well accommodating and for using this sort of wonderful subjects most people are really needing to be informed on. Our sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 68. yeezy 500

  I and my guys were found to be checking out the excellent strategies located on your web site and then unexpectedly I got a horrible feeling I never thanked the web site owner for those tips. The ladies came for this reason stimulated to see all of them and have in effect extremely been having fun with these things. Thank you for getting considerably kind as well as for deciding on this kind of terrific subject areas millions of individuals are really wanting to know about. Our own sincere apologies for not saying thanks to sooner.

 69. kyrie 6 shoes

  Thanks a lot for giving everyone an extremely pleasant opportunity to read from this blog. It’s usually very awesome and also stuffed with a good time for me personally and my office co-workers to visit your site more than 3 times every week to study the latest guidance you have got. And indeed, I am also certainly satisfied considering the fantastic advice served by you. Selected 2 points in this posting are indeed the best I’ve had.

 70. hermes belt

  Thanks so much for giving everyone a very special possiblity to discover important secrets from this website. It’s always so beneficial plus jam-packed with a lot of fun for me personally and my office friends to search your web site at least thrice in 7 days to learn the newest guidance you have. Of course, I am certainly astounded with your spectacular information you serve. Selected 4 areas on this page are in fact the most impressive we’ve ever had.

 71. curry 8

  I would like to convey my appreciation for your generosity in support of men and women who should have guidance on that content. Your special commitment to passing the message across turned out to be pretty informative and have regularly helped most people just like me to reach their pursuits. This warm and helpful recommendations denotes a whole lot a person like me and far more to my mates. Thanks a ton; from each one of us.

 72. windows activator exe

  Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Cheers|

 73. Darell Carbery

  Hello there, You have done a great job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this web site.|

 74. Dewey Mcloy

  Hello There. I found your weblog the usage of msn. This is an extremely smartly written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly return.|

 75. Venus Lheureux

  It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!|

 76. Khalilah Hambright

  Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Many thanks!|

 77. Marx Rudolf

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!|

 78. Tyler Malinovsky

  You really make it appear really easy together with your presentation however I in finding this topic to be actually one thing that I believe I would never understand. It kind of feels too complex and extremely extensive for me. I’m taking a look forward to your next put up, I’ll attempt to get the grasp of it!|

 79. pandora jewelry

  I precisely had to say thanks again. I’m not certain the things that I would’ve taken care of in the absence of these ways contributed by you relating to such a area. Entirely was the horrifying situation for me personally, but observing the very specialised style you processed that forced me to weep with contentment. I’m happier for the assistance and in addition hope you comprehend what a powerful job you’re getting into training people through the use of your site. Most probably you have never encountered all of us.

 80. off white shoes

  I want to show my respect for your kind-heartedness supporting individuals that must have help on this one study. Your very own dedication to passing the solution throughout was exceptionally valuable and has frequently made others just like me to arrive at their dreams. Your entire insightful hints and tips means much to me and even further to my office colleagues. Thanks a ton; from each one of us.

 81. Charles Korgie

  I think that what you typed made a great deal of sense. But, what about this? suppose you were to write a killer headline? I ain’t saying your information is not solid, but what if you added something to possibly get folk’s attention? I mean BLOG_TITLE is kinda boring. You should glance at Yahoo’s front page and see how they create news titles to grab viewers to click. You might add a video or a related picture or two to get readers interested about everything’ve got to say. In my opinion, it might make your posts a little bit more interesting.|

 82. Cathy Deerman

  Thank you for another informative site. The place else may just I get that type of info written in such a perfect manner? I have a undertaking that I’m just now working on, and I’ve been on the glance out for such information.|

 83. supreme t shirt

  I and also my buddies happened to be going through the nice tips and hints on the blog and suddenly developed a horrible feeling I had not thanked the website owner for those strategies. Most of the men were for this reason happy to read all of them and have now certainly been taking advantage of them. We appreciate you indeed being very considerate and also for picking out these kinds of extraordinary subjects most people are really eager to be informed on. My honest regret for not saying thanks to sooner.

 84. westbrook shoes

  Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily breathtaking opportunity to discover important secrets from here. It’s usually so awesome plus packed with fun for me personally and my office friends to search your blog not less than thrice every week to read through the new guides you have got. And definitely, I’m usually fulfilled considering the attractive opinions you give. Some 1 areas in this article are essentially the most efficient we have all had.

 85. Lashunda Matherly

  Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely helpful information specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.|

 86. over counter medicine for stomach pain

  Thanks for your concepts. One thing we have noticed is always that banks and also financial institutions have in mind the spending behavior of consumers and also understand that a lot of people max out there their own credit cards around the holiday seasons. They prudently take advantage of this kind of fact and begin flooding the inbox and also snail-mail box together with hundreds of Zero APR card offers immediately after the holiday season comes to an end. Knowing that in case you are like 98% of all American open public, you’ll hop at the possiblity to consolidate personal credit card debt and move balances for 0 interest rates credit cards. hgggfil https://stomachmedi.com – best stomach medication

 87. Raphael Hitzfelder

  I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!|

 88. Gregorio Sanes

  I’ve been browsing online more than 3 hours today, but I never discovered any fascinating article like yours. It is beautiful worth sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made excellent content as you probably did, the net will probably be a lot more helpful than ever before.|

 89. Andreas Mcclurkin

  My spouse and I stumbled over here coming from a different web page and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page for a second time.|

 90. Jennifer Parks

  Hey there! Someone in my Myspace group shared this
  site with us so I came to take a look. I’m definitely
  loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!

  Exceptional blog and great design.

 91. Billy Fenoglio

  Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s blog link on your page at suitable place and other person will also do similar in favor of you.|

 92. Dorothy Huang

  I’ll immediately grab your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink
  or newsletter service. Do you have any? Please let me understand so that I may just
  subscribe. Thanks.

 93. Andy Riggings

  Just desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.|

 94. Manuel Clyne

  Thanks for helping me to obtain new tips about desktops. I also hold the belief that one of the best ways to keep your laptop computer in primary condition is with a hard plastic-type material case, or even shell, that matches over the top of one’s computer. A majority of these protective gear usually are model distinct since they are made to fit perfectly above the natural outer shell. You can buy them directly from the vendor, or through third party places if they are intended for your notebook, however its not all laptop will have a cover on the market. Yet again, thanks for your ideas.

 95. best medicine for hemorrhoids

  Today, with all the fast way of living that everyone is having, credit cards get this amazing demand throughout the market. Persons coming from every discipline are using credit card and people who not using the credit card have made arrangements to apply for one in particular. Thanks for giving your ideas in credit cards. https://hemorrhoidsmedi.com best medicine for hemorrhoids

 96. Margert Ortmeier

  An intriguing discussion is definitely worth comment. I do believe that you need to write more on this subject, it may not be a taboo subject but generally folks don’t talk about such topics. To the next! Best wishes!!|

 97. Arron Covarrubio

  My brother suggested I may like this blog. He was totally right. This publish truly made my day. You cann’t imagine simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!|

 98. Merle Grabenstein

  I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!|

 99. Carlo Mcelmarry

  Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.|

 100. Alex Zehrer

  What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has helped me out loads. I’m hoping to give a contribution & assist other customers like its aided me. Great job.|

 101. Janice Oshea

  I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a issue on my
  end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 102. Tom Kubick

  It’s appropriate time to make a few plans for the future and it’s time to be happy. I’ve learn this submit and if I may just I wish to suggest you few interesting issues or advice. Maybe you could write next articles relating to this article. I want to read even more things about it!|

 103. John Montagna

  I have been surfing online more than 4 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good
  content as you did, the net will be much more
  useful than ever before.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *