Thomas Mikkelsen: Stolt over at komme til OB

For nyligt kom det frem, at OB fra den kommende sæson har sikret sig en ny målmand. Det er den rutinerede, Thomas Mikkelsen, der har skrevet under på en 2-årig kontrakt.

Mikkelsen er 33 år, og han har tidligere spillet for B1909, FC Fyn, Næsby, FC Vestsjælland, og nu spiller han for Fredericia i 1. division.

Det er altså en ægte Fynbo, der kommer til OB efter sæsonen, og han fortæller da også til OBstruktion, at han er meget stolt af, at han skal spille for OB.

Jamen som fynbo er det største jo at spille for OB, så det er jeg jo selvfølgelig rigtig stolt over at komme til. Jeg skulle faktisk bruge lidt betænkningstid over, om jeg skulle tage skridtet, da der jo er en stor sandsynlighed for, at jeg ikke spiller weekend efter weekend, som jeg har gjort siden jeg var 20 år. Men som jeg nåede frem til, får jeg nogensinde en større chance end nu, når min alder også er lidt deropad? Så jeg valgte at tage chancen, og jeg glæder mig helt vildt til at give den gas, både til træning og kamp.

Mikkelsen spillede en lang periode for FC Vestsjælland, som han var med til at spille op i Superligaen, men han mener dog, at skiftet til OB er det største skridt, han har taget i sin karriere.

– OB er den største klub, jeg har spillet i, uden tvivl. Vestsjælland som jeg spillede for i næsten 7 år, var en klub der skulle bygges op, hvor jeg var med hele vejen. Jeg var utrolig stolt over det, vi opnåede der med både oprykning, overlevelse, og det største, en pokalfinale.

OB’s reservemålmand, Michael Falkesgaard, forlader klubben ved kontraktudløb efter denne sæson, og det er nok ham, Mikkelsen er udset til at erstatte.

Den nuværende førstemålmand, Sten Grytebust, har leveret nogle fornemme præstationer i den tid, han har været i klubben, og Mikkelsen mener da også, at han kommer til at konkurrere med en af de bedste målmænd i Superligaen.

– Jamen jeg ser Grytebust som en af de 3 bedste i rækken, og så kan man spørge, hvorfor jeg så vælger netop OB. Jeg tager det egentlig som en win win. Bliver han solgt, er der måske en mulighed for mig, og bliver han en sæson mere, jamen så har jeg fået så god en sparring og forhåbentlig lært noget af ham, så jeg står endnu stærkere den dag, jeg ryger i kamp. Jeg glæder mig til konkurrencen og forhåbentlig en god sparring os keepere og målmandstræner imellem.

Spørgmål fra fans

På OB’s debatforum havde vi givet muligheden for, at folk kunne stille spørgsmål til Thomas Mikkelsen. Det var der da også nogle, der benyttede sig af, og vi har derfor givet nogle stykker videre til ham.

Hvad er din spidskompetence som målmand?

– Jamen min spidskompetence som keeper er nok, at jeg mestrer det meste, en keeper skal være god til. Men jeg har hørt fra flere, at mit mand mod mand spil er en stor force, hvor jeg selv vil mene, at spillet med fødderne er det, jeg har udviklet allermest igennem de sidste par år.

Hvilke målmænd har du set op til?

Jeg har altid set op til Peter Schmeichel. Den power og udstråling han havde var unik. Så klart ham.

Hvilke menneskelige egenskaber kan du bidrage med i truppen?

Jeg har altid følt i de klubber, jeg har været i, at jeg har været vellidt. Lige hvorfor ville nok være nemmere at få andre til at svare på. Skal jeg prøve med et svar, må det være min ærlighed. Jeg ville aldrig gå og bagtale folk uden at tage fat i vedkommende efterfølgende. Man får altid et ærligt svar fra mig. Om det er på banen eller i omklædningsrummet, prøver jeg altid at være mod andre, som jeg gerne ville have, de var mod mig. Uanset om det er en ung eller gammel.

Ser du OB som din sidste klub, eller har du ambitioner om noget større?

Jeg kunne sagtens se OB som min sidste klub, men det er ikke min sidste kontrakt. Så hvis det bliver OB, der er min sidste klub, er det fordi, vi forlænger samarbejdet om 2 års tid. Om det sker, må tiden vise. Man kan jo håbe, da det jo så betyder, at begge parter har været tilfredse med samarbejdet.

Når man tænker på, at Grytebust har været ret sikker 1. målmand i OB, hvordan kan det så være, du ikke vælger at skifte til en klub, hvor du ville være sikkert førstevalg?

– Jeg vælger at skifte til OB i håb om spilletid, det er klart. Men som jeg også beskrev, bliver det selvfølgelig svært, så længe Grytebust er der, og præsterer godt. Jeg kunne godt have skiftet til et hold, der måske rykkede op, eller var i nedrykningsfare hvert år og haft større muligheder for spilletid der. Men omvendt, når jeg nu har været OB fan, og synes det er en fed klub, og for mig en top 4 klub, jamen hvorfor så ikke prøve det? Tager du ingen chancer i livet, opnår du heller ikke noget. Jeg ville ikke tænke tilbage på min karriere, og tænke at jeg nok skulle have taget OB, da jeg havde chancen. Nu har jeg gjort det, og jeg glæder mig sindssygt meget til at komme ind i et top profesionelt miljø, hvor det kræves, at du er der hver gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *