Tverskov: Glæder os til at spille for at opnå noget

OB har fået en rigtig fin start på nedrykningsspillet i Superligaen, hvor de er ubesejrede i de første fem kampe. Her er det blevet til tre sejre og to uafgjorte.

Senest hentede OB alle tre point på udebane mod AGF, hvor de vandt med 2-1 efter ellers at have været bagud med 1-0.

Til kampen mod AGF måtte man undvære Jeppe Tverskov, der sad ude med karantæne, men han var tilfreds med det han så fra sin plads udenfor banen.

– Jeg så en lidt ærgerlig start, men på trods af det synes jeg egentlig også, at vi spiller en okay første halvleg. De har en, hvor de kan komme foran med 2-0, men jeg synes, vi får det mere over på vores præmisser, og får bolden lidt mere. De kan køre nogle omstillinger, og dem får de ikke rigtig nogle af i anden halvleg, men de fik en lille smule af dem i første halvleg.

– Ellers synes jeg, det er en meget lige første halvleg, men vi er bedre i anden halvleg, og så er vi jo glade for, at de tog med hænder nede i boksen, for det gav os nogle muligheder.

Og det var fortjent nok, at vi vandt?

– Ja. Jeg synes, det var okay. Jeg synes, vi var bedre i anden halvleg, og det virkede som om, det var os, der havde mest energi til sidst. De var lidt trykkede.

– Det er ikke det AGF-hold, vi spillede mod for to år siden. Vi sad, og kiggede på startopstillingen, og snakkede om det bagefter. De har meget udskiftning, og mange af de spillere, der er meget vigtige for dem, var ikke med. Det er et anderledes AGF-hold, end vi har mødt de sidste mange gange.

Onsdag aften skal OB en tur til Haderslev for at møde SønderjyskE i den første af to semifinaler i Pokalturneringen, og nu skal spillerne også begynde at tænke over, at kampene kommer tæt på hinanden.

– Man skal fokusere noget mere på restitution. Man sidder, og kigger på andre fodboldspillere i de store ligaer, der gør det hver uge, så det kan godt lade sig gøre. Men kroppen skal vænne sig til det her med at komme ind i en uge, hvor der er tre kampe. Når den gør det, bliver den mere belastet, og man skal tænke mere over, hvad man gør.

– Det kan sagtens lade sig gøre, når man ser andre, der kan finde ud af det, så kan vi selvfølgelig også. Vi skal være lidt opmærksomme på det i de første uger nu her, og man skal kende signaler, og hvor meget man træner, for det er ikke noget, man er vant til. Men vi synes, det er sjovt at spille kampene. Det er en fed tid for os, og forhåbentligt også for jer.

Hvad vil være et godt resultat at få med hjem dernede fra?

– Det her udebanemål gør jo, at kampene er lidt anderledes i forhold til, at en 1-2 sejr på udebane ikke er så god, som den var for et år siden. Der er en lidt mere psykologisk tankegang, man skal vænne sig af med i forhold til resultatbaseret fodbold med de her udekampe.

– Men generelt er man klar over, at hvis man vinder, er man godt stillet. Det er en modstander, vi kender rimelig godt efterhånden, og det er også en bane og et stadion, vi kender efterhånden. Vi har spillet deroppe nogle gange, og vi ved godt, hvilke typer kampe det bliver.

– Der er stor forskel på at spille om at undgå noget og om at opnå noget. Det bliver spændende at se, hvordan begge hold tackler kampene.

Hvad er følelsen før kampen?

– Først og fremmest glæder vi os. Nu spiller man for at opnå noget, og uden at skyde nogen i skoene, så er det noget tid siden, vi har gjort det i OB.

– Vi kan mærke optimismen omkring det, at lodtrækningen har gjort, det er en meget lige kamp, og så har man forventninger og forhåbninger. Man kan mærke optimismen rundt omkring, men især også i truppen. Folk synes, det er nogle fede kampe, og der er stor forskel på at spille for at opnå i stedet for at undgå.

– Vi glæder os ekstremt meget, og det kan man jo se på den opbakning, og de mennesker der forhåbentligt kommer med, at det gør folk omkring os også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *