Tverskov: Jeg vil tage noget ansvar

I weekenden var OB på besøg hos Hobro, og her måtte fynboerne tage hjem til Odense uden point, da de tabte kampen med 3-2.

OB har kun hentet ét enkelt point i sæsonens første fem kampe i Superligaen, og det betyder, at de nu indtager ligaens sidsteplads, hvor de andre resultater gjorde, at de nu er lidt isoleret.

Jeppe Tverskov har været fast mand på holdet i de første kampe i sæsonen, og han har et bud på, hvorfor starten på sæsonen har været så dårlig.

– Hvis jeg vidste det, tror jeg, det ville være lidt nemmere for os. Jeg synes, vi har set dårlige ud i perioder. Vi har lavet nogle personlige fej defensivt, vi har ikke været gode nok i mand mod mand-situationer. Vi er kommet bagud i alle kampe indtil videre, og det hjælper heller ikke, for så er der noget, der skal bestiges, og jo flere kampe man kommer bagud, jo mere sætter det sig i én. Der er mange ting. Jeg tror ikke, det er en enkelt ting, det er flere ting, og det er noget, vi prøver at arbejde på.

Tverskov fortæller også, at den dårlige sæsonstart er noget, der påvirker både ham selv og hans holdkammerater i omklædningsrummet.

– Det er klart, at man kan mærke det. Specielt Hobro-kampen, som vi havde udset og som et vendepunkt for os. Når det så er sagt, skal den kamp også lægges bag os, for der kommer en ny allerede på søndag, og vi ved godt, at nu har vi en del små finaler, hvor vi skal sørge for at holde fast i midterfeltet, som heldigvis er blevet rigtig bredt, fordi der er mange, der har spillet uafgjort. Vi kan godt se, at 2-3 sejre kan rykke på rigtig meget, men omvendt kan et nederlag eller to mere også isolere os endnu mere.

– Jeg vil sige, at jeg var lidt mere ramt efter sidste kamp, end jeg var efter de andre kampe. Jeg tror, at når man er i sådan en periode her, så kigger man ikke så meget på tabellen, jeg gør i hvert fald ikke. Jeg er godt klar over, at vi er sidst, men man gider ikke at skubbe sig selv længere ned. Det gælder om at skyde brystet frem og prøve at tage noget ansvar, og det er vi heldigvis en del typer på holdet, der godt kan gøre, og det vil jeg gerne hjælpe med, og så gælder det om, at næste kamp skal vindes.

De seneste kampe har træner, Jakob Michelsen, valgt at spille 3-5-2 fra kampens start, men resultaterne skyldes ikke, at tilvænningen til den formation har været for svær.

– Nej, det synes jeg ikke. Vi praktiserede den jo også under Kent. Der er bare nogle andre mekanismer, og man skal spille på nogle lidt andre ting. Jeg tror egentlig, vi har tilvænnet os det okay, men jeg synes, det er nogle lidt andre ting, der har været imod os. Personlige fejl og tabte mand mod mand-dueller, som i princippet lige så godt kunne være sket i vores 4-4-2 opstilling.

Der har været noget snak om, at OB har spillet bedre end resultaterne viser, men det er ikke en snak, Tverskov vil gå ind i.

– Det er svært at sige, for man gider heller ikke rigtig stå og klynke, når man ikke har mere end et point, men jeg synes, der har været ting, der har været gode. Vi har en halvleg i Hobro, hvor vi næsten kan vinde kampen på den ene halvleg alene. Jeg synes også, vi har spillet fint i perioder mod andre hold, men det klinger lidt hult, når det er, efter man er kommet bagud, og har haft en dårlig periode på et kvarter, så det betyder ikke så meget lige nu, andet end det er noget, vi kan bruge og tage med videre frem, så man har nogle succesoplevelser, og det hele ikke bare er katastrofalt.

For OB gælder det nu om at få vendt skuden hurtigst muligt, og Tverskov mener, at man ikke skal kigge længere væk end den kommende kamp.

– Jeg tror, det er lidt den der med, at man ikke skal kigge for langt frem, man skal tage en kamp af gangen. Nu har vi FC Midtjylland på hjemmebane, og så må vi ligesom se frem mod den kamp og analysere på dem, i stedet for at kigge længere frem og se hvad der skal til på længere sigt mod andre modstandere. Jeg synes stadig, vi har et godt hold. Jeg har set, der blev udtalt, at der måske kommer noget nyt ind, og de skal selvfølgelig også være velkommen, men ellers skal vi holde fast i nogle af de ting, som vi er lykkedes med, for vi er lykkedes med nogle ting, og så skal vi sørge for at få produceret flere af de gode momenter.

Vores næste kamp er hjemme mod de danske mestre mod FC Midtjylland, og det bliver nok ikke lige den nemmeste kamp at vende skuden i.

– Nej, det er det ikke, men Midtjylland har også haft deres problemer her i starten. Jeg ved godt, de vandt en, på papiret, overbevisende sejr på 3-0 over Horsens sidst, men det så ikke så overbevisende ud, indtil udvisningen kom. De har også tabt til AaB, og de er til at snakke med lige nu i forhold til sidste sæson, hvor de måske var mere dominerende. Man kan sige, at det er vores mulighed, og vi er jo også på hjemmebane, hvilket skal give os noget ekstra, at vores tilskuere er bag os. Jeg synes aldrig, der er nogle kampe i Superligaen, der er umulige. Der er så mange hold, der spiller lige op med hinanden, så man skal bare gå ind med troen på det i hver kamp, og det gør vi også.

I vores seneste hjemmekamp mod FCK var der godt begyndt på stadion, og Tverskov håber på, at der også kommer mange mod FC Midtjylland, selvom sæsonstarten nok ikke trækker i tilskuerne.

– FCK er jo en speciel kamp, det ved vi godt. FC Midtjylland er også et rigtig dygtigt hold, men som udgangspunkt plejer FCK at komme med flere tilskuere, end Midtjylland gør, og der plejer også at komme flere af vores tilskuere, når FCK kommer. Vi håber på rigtig mange mennesker, for især kampen mod FCK var rigtig fed, for selvom vi tabte i 85. minut, kunne man virkelig mærke opbakningen fra hele stadion, og det er jo også en af grundene til, at man spiller for OB, man håber på den der succes, hvor man kan få folk på stadion. Det er derfor ærgerligt at få den start, vi har, man vi kan kun opfordre folk til at komme på stadion, for det hjælper os ufatteligt meget.

One Reply to “Tverskov: Jeg vil tage noget ansvar”

Comments are closed.