Tverskov: Tager ikke skræmte til Herning

I fredags spillede OB den første kamp i Superligaens mesterskabsspil, hvor de fik et enkelt point med hjem fra Brøndby Stadion, da kampen sluttede 2-2.

Spillemæssigt var det en rigtig god start på mesterskabsspillet, men resultatmæssigt var det lidt skuffende, da man havde en følelse af, at OB havde fortjent alle tre point. I aften gælder det så pokalsemifinalen på udebane mod FC Midtjylland, og Jeppe Tverskov fortæller, at spillerne ser frem til kampen i Herning.

– Jeg tror, alle glæder sig. Vi fik præstationsmæssigt en god start på mesterskabsspillet ovre i Brøndby, jeg er dog ked af, at vi ikke vandt. Jeg ved ikke, hvor god en start vi selv følte, det var efterfølgende, men et point på udebane mod Brøndby er vel altid en præstation i sig selv, så det er noget, vi skal tage med over til kampen mod FC Midtjylland.

Sidste gang vi mødte FC Midtjylland i Herning, blev det til et nederlag på 3-0. Det resultat var dog misvisende, da vi faktisk var rigtig godt med, og spillede en rigtig god kamp. Der er da også noget fra den kamp, der kan tages med.

– Ja, både det og også vores form. Det der med at vi er inde i en god periode, og vi har selvtillid. Der er måske nogle gange nogen, der kommer til Herning, og også til Parken, og er lidt skræmt på forhånd, og det er vi i hvert fald ikke nu her.

Tverskov er ikke i tvivl om, hvad der venter, når man spiller mod FC Midtjylland, og derfor har han også helt styr på, hvordan kampen skal gribes an.

– Man ved jo mod FC Midtjylland, at der er noget fysik, man skal stå imod, og så synes jeg, vi skal gå ud og være aggressive, forsvare fremadrettet og spille fremadrettet som vi har gjort i de sidste par kampe. Gå lidt højere på dem og se, om vi ikke kan erobre nogle bolde på nogle gode steder og forsøge at få nogle omstillinger.

Med den gode form vi er inde i lige for tiden, skal vi så ikke nærmest gå over og angribe kampen som om, vi er ‘favoritter’?

– Jeg tror aldrig, du får nogen til at sige, vi er favoritter derovre, men vi kommer til at angribe den her kamp, som vi har angrebet de sidste par kampe. Med stor selvtillid, en masse vilje og energi. Det synes jeg, har fungeret rigtig godt for os, og det kan jeg ikke se, hvorfor vi skal lave om på.

OB var sidst i pokalfinalen tilbage i 2007, hvor fynboerne tog pokalen med hjem efter finalesejr over FCK. Tverskov slår da også fast, at det vil være rigtig stort både for OB og ham personligt at stå i pokalfinalen i år.

– Det vil være vildt stort. Det tror jeg også, er en af de ting, man kommer til at kunne mærke, når vi spiller, det der med at man spiller for finalekampen. Der er også en eller anden målsætning om at komme til finalen, fordi det er en stor dag, og det er en stor begivenhed for hele klubben. Det vil være fedt for hele klubben og truppen, og jeg ved, det er noget, alle håber på.

OB har vundet fem ud af de seks pokalfinaler, de har været i. Er det et ekstra pres, hvis vi kommer i finalen?

– Lad os lige tage kampen i Herning først, men jeg ser det som en okay mulighed, hvis vi går videre.

Da vi mødte Esbjerg på hjemmebane i kvartfinalen, blev det et kæmpe drama, der måtte ud i straffesparkskonkurrence for at blive afgjort. Det vil ikke være et problem for Tverskov, at kampen igen går så langt ud, han mener nemlig, det var vigtigere for dem at have holdt kampen på 90 minutter, da man mødte Esbjerg.

– Så længe vi vinder kampen, er det lidt lige meget, hvordan det bliver gjort. Jeg vil sige, i kvartfinalen var det måske lidt mere afgørende ikke at spille 120 minutter, end det er nu, hvor vi er i mesterskabsspillet. Folk virker egentlig friske, og dem der er kommet ind i stedet for de skadede spillere, selvom de ikke har spillet i lang tid, så er de ikke helt smadrede i de sidste 20 minutter. Det virker som om, at formen er god.

En af de spillere, der sidder ude med en skade til aftenens kamp, er Jacob Barrett. Han har været en af de store profiler på holdet i denne sæson, og det er da også lidt af et slag, at holdet må undvære ham.

– Jo, det er klart. Der er altid nogle positioner, der er mere udsatte end andre, og det er jo ikke fordi, vi har væltet os i venstre backs i den tid, jeg har været i klubben. Det er en af de positioner, hvor man er lidt mere udsat. Men nu har vi jo Oliver Lund, som kan dække mange af positionerne dernede, og hvis det er ham, de vælger at bruge, så er jeg sikker på, han nok skal klare det.

Er du overrasket over, at Oliver Lund er kommet ind på holdet, og har gjort det så godt, som han har?

– Næh, det er jeg egentlig ikke. Jeg synes egentlig også, at han havde rigtig mange gode ting, da han var her før. Det der har kendetegnet hans spil, er, at han har været rigtig dygtig til at være aggressiv og forsvare fremadrettet. Nogle gange når man spiller 4-4-2 med to midterforsvarer, så kan det godt efterlade et stort rum bagved, men nu har vi jo en ekstra mand, der kan rydde op for det. Den der siderolle i midterforsvaret passer rigtig godt til ham, og det har han også løst rigtig godt, så det må han fortsætte med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *