Ni Superligakampe med scoringer imod: Bernat savner et clean sheet

For mange er påsken lig med fri i helligdagene, men sådan var det ikke for OB’s Superligahold, der i stedet havde to kampdage.

Skærtorsdag spillede de hjemme på Odense Stadion, og vandt 2-1 over Vejle, og om søndagen, påskedag, skulle de på den igen på udebane mod Viborg.

Den kamp gav et enkelt point, da den sluttede 1-1. Viborg kom hurtigt foran, men OB fik udlignet i anden halvleg, og holdets målmand, Hans Christian Bernat, var egentlig nogenlunde tilfreds med indsatsen.

– Vi havde haft en god uge, og vi var også klar fra start, lignede det indtil femte minut, hvor de scorer et lidt heldigt mål. Den bliver rettet af, og det var heller ikke helt optimalt i forhold til den måde, vi gerne vil stå på.

– Jeg synes, vi får genstartet ret hurtigt, og forsøger også at spille ud fra målspark, så vi kan holde bolden i egne rækker. Det er også den kamp, vi har flest pasninger i holdet, og det viser også, vi ikke er bange for at holde i kuglen, selvom vi kommer bagud, og vi holder ro på.

– Jeg synes egentlig, vi kommer ud over stepperne. De bliver farlige på omstillinger, fordi vi etablerer spillet højt oppe på banen, og egentlig er gode på siderne med indlæg også.

– Så får vi scoret, og vi bliver ved med at jagte. Vi forsøger også at holde i bolden, selvom vi er sårbare på omstillinger. Ellers synes jeg, det var en fin kamp. Det var vigtigt, at vi fik et point med derfra.

Bernat diskede op med flere gode redninger i løbet af kampen, hvor der især var en mindre periode i anden halvleg, hvor Viborg fik trykket på, men hvor han flere gange fik afværget.

– Nogle gange kan man stå en hel kamp uden at have en redning og være nok så klar, uden der kommer noget, og andre gange skal man være på. Det handler om at være på hele tiden.

– Der kommer et hovedstød oppe under hjørnet, hvor jeg laver en fin redning, og der kommer også et godt spark med noget afstand på, hvor der er en fin redning. Jeg er fint tilfreds med min egen præstation i kampen.

Kampen mod Viborg var 9. kamp i træk i Superligaen, hvor der går mål ind på OB. Det er lang tid uden et clean sheet, og det betyder da også noget for målmanden.

– Det er sindssygt frustrerende. Især hvis de scorer et tidligt mål. Vi har ikke været stærke nok i de første minutter af mange kampe nu, hvor modstanderen har fået et nemt mål, vil jeg sige. Enten fordi vi ikke har været optimalt besat defensivt i vores organisation, eller fordi de har været dygtigere end os i starten af kampen.

– Ni kampe uden clean sheet er sindssygt frustrerende, og jeg håber også, det er noget, vi kan arbejde på, for det er en fantastisk følelse som hold, men også som målmand, at kunne få lov at holde et clean sheet.

Kampen mod VIborg var OB’s fjerde i Superligaens nedrykningsspil, og de har endnu ikke tabt. Med seks kampe tilbage er der stadig ti point ned til Vejle under stregen, men betyder det, at vi nu kan lukke for nedrykningssnakken?

– Det håber jeg. Det skal gå grueligt galt, hvis vi ikke kan holde det niveau, vi har haft nu her. Hvis vi holder det niveau, eller måske endda bedre endnu, så bliver det rigtig svært for os at rykke ned.

– Det handler om at holde fokus, men vi er også i en position nu, hvor det eneste det handler om, er at sikre, at vi ikke rykker ned. Vi skal holde brystet højt og kigge fremad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *