Søren Krogh om Hvidovre-kamp: Noget af det bedste angrebsspil i sæsonen

Søndag eftermiddag spillede OB på udebane mod Hvidovre i Superligaen, og mens OB jagtede deres anden sejr i sæsonen, havde Hvidovre endnu ikke hentet deres første sejr.

OB fik en rigtig god start på kampen, da den svenske kant, Johannes Selvén, bragte fynboerne foran efter to minutters spil, og assistenttræner, Søren Krogh, var meget glad for den hurtige scoring.

– Det var dejligt for en gangs skyld at komme hurtigt foran, hvor vi oplevede det modsatte mod AGF i sidste weekend, og det var os, der fik overhånden der. Det var på en lang aflevering nede bagfra, som vi havde talt om inden, godt kunne være et våben for os, at vi skulle se, om vi kunne komme tidligt ned bag modstanderens bagkæde.

– Det lykkedes meget godt, og Johannes fik lavet en god dribletur oveni, og fik gjort det færdigt på egen hånd. Det var virkelig et flot mål, fortæller Krogh.

Hvidovre kommer lidt bedre med i kampen efterfølgende. Var det lidt en sovepude for os?

– Det kunne måske godt se sådan ud, men det synes jeg på ingen måde, det var. Jeg synes, vi havde lidt for mange tekniske fejl, hvor vi i nogle situationer ikke arbejder med et højt nok teknisk niveau. Vi taber nogle bolde, og får spillet mange fejlpasninger. Vi mister mange flere bolde, end vi normalt gør i første halvleg, og det er også noget, vi har talt om i dag.

Skulle vi ikke have hvilet lidt mere med bolden i stedet for at spille de lange bolde?

– Jo, det var den lidt svære balance for os. Vi følte jo, der var noget rum at spille i nede bagi, for de gik rimeligt meget op på os, så der var noget bagrum at arbejde i. Vi talte om i pausen, at vi skulle have sat nogle flere pasninger sammen og få lidt mere rytme, men vi var for dårlige på bolden simpelthen.

I anden halvleg var OB igen klart bedst, og Don Deedson, der var kommet ind fra bænken, scorede to mål, og så var OB foran med 3-0.

– Vi havde noget af det bedste angrebsspil i denne sæson, og vi scorer nogle fantastiske mål, og skaber nogle store chancer udover det. Særligt på den sidste tredjedel i gennembrudsfasen er vi meget tilfredse med det, der skete.

– Fra bænken kommer også både Tyler og Don ind, og gør en forskel, så det er vi også meget tilfredse med.

– Det ser godt ud i tabellen også, for vi er det tredjemest scorende hold i ligaen nu, så vi kan bruge det til meget, ligesom det også er en sejr på udebane.

Hvidovre fik reduceret til 1-3 efter en standardsituation, der gav noget klumpspil i feltet, og den scoring irriterer Krogh.

– Man er aldrig tilfredse med at lukke mål ind, og man er aldrig tilfreds med at lukke mål ind på standardsituationer, så det var lidt en situation, hvor vi ikke rigtig får lagt pres på i bagrummet, og de får lov til at heade den på tværs, hvor der opstår klumpspil, og de får 2-3 muligheder, hvor de får bolden i kassen. Vi mangler noget kynisme og noget kontakt på den første bold.

Målet til 4-1 var lidt af en genialitet, hvor Rami Al Hajj får chippet bolden til Bashkim Kadrii, der sparkede bolden i kassen, og der er begyndt at blive en god relation mellem de to.

– Vi fik det sat godt op, og Bashkims mål er jo en chipbold fra Rami, som han i øvrigt også laver i første halvleg, hvor Bashkim også får afsluttet. Der er nogle relationer, der er ved at udvikle sig, og det forventer jeg mig faktisk rigtig meget af.

– Vi har fået en del nye spillere ind, og det er måske naturligt, at det ikke har klikket fra dag ét, men i går synes jeg, man begynder at se nogle tendenser til, at de her spillere godt kan lide hinanden.

Franco Tongya sluttede festen af med scoringen til 5-1, og udover tre vigtige point, var det også OB’s sejr nummer 400 i Superligaens historie.

– Det vidste jeg ikke. Tænk sig at man kan være med til at fejre sådan et jubilæum. Det er da fedt. Det anede jeg ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *